Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Börülce Salatasi (benceli )

es selamü aleyküm dostlar .Mutlu saglikli hayirli bir hafta diliyorum 
bu paylasim blogu güncellemek yada paylasim yapmis olmak icin paylasiliyor inanin .insanda sevk bitince kötü oluyor dostlar.ruh halinizde ara ara gel gitler,bu gel gitlerin  sonu bitir artik cümlesine varan düsünceler  
öyle bir hal iste 
biz sevdik börülce salatasini .dedim bulunsun sayfamda 
nimetin iyisi kötüsü olmaz belki biz gibi seveni olur.bol miktarda yapilip 
buzdolabinda uzun süre dayanabilecek bir salata kendileri ,yapin unutun. neyin yanina olsa yakisiyor 
hamdolsun alemlerin rabbine 
gerekli malzeme 
1 kg taze börülce
1 cay kasigi cibrisa otu ( yok ise sayet yerine yarim cay kasigi kekik kullanilabilir  )
1 yemek kasigi toz seker 
tuz karabiber
1 cay bardagi su haslamak icin 
&
sosu  
1 kücük sogan 
1 kücük dis ezilmis (sarimsak arzuya bagli)
2 yemek kasigi hardal 
6 yemek kasigi zeytinyag 
3-4 yemek kasigi sirke 
2 yemek kasigi su 
tuz karabiber 


börülcemizi temizleyip cok kücük olmayacak sekilde teflon yayvan tavamizin icersine dograyalim 
neden teflon yayvan tava ( esit sekilde haslanmasi sivi kaybinin cabuk olmasi icin ;)

yikayip iyice süzdürelim börülcemizi
 tavaya bir cay bardagi su koyup üzerine tuz seker cibrisa otunu
karabiber az olmali acilastirmasin börülceyi serpistirip kapagini kapatip harli ocaga koyalim
tüm haslama süresi yaklasik 12 dakika son 3-4 dakikada kapagi üzerinden  alalim suyunu ceksin
bu sekilde   
bir kasenin icersinde kuru sogani cok ince sekilde yemeklik dograyalim (asla rendelemeyin )
icersine hardali siviyagi sirkeyi suyu arzu ederseniz ezilmis sarimsagi tuz iyice karistiralim 
ocaktan aldigimiz suyunu cekmis olan börülcemizin üzerine sicakken gezdirelim 
karistirmak yok 

hemen kapagi kapatalim. kapali halde 5 dakika tutalim 
bu sekilde fazla sulanmasina firsat vermeden kapagi üzerinden alalim. bir spatula yardimi ile alt üst edelim 
ister ilik ister soguk servise sunumaya hazirdir .ertesi günü lezzet iki kati rabbimin izni ile 
yaninda pilav yada makarna ile bir ögün olabilir 
haslanma süresi size az gelmesin kitir ama pismis yesili korusmus bir halde olacaktir haslanirken kapagini cok acarsaniz sivi kaybi cok olur verdigim süreye dikkat edin ..ha unutmadan terside olabilir bir kücük ayrintidir ama cok sulu sekilde koyarsaniz börülcenizi tavaya, bu seferde verilen sürede suyunu cekmez fazla haslanir 
sebzeler mümkün mertebe az haslanmalidir. ah elimizde olsa hepsi cig tüketsek deriz de ! 
Taze fasulye ,patates, yesil domates icersinde bol solonin adli madde icerir 
bu insan sagligi icin oldukca zararlidir cig tüketildigi takdirde insani zehirleyebilir 
özellikle cocuklar icin cok dikkat edilmelidir.kücük bir ayrinti daha birakayim istiyorum 
hem bu basit tarifimi zenginlestirmek adina hem ziyaretinize deysin diye ;) 
ispanak yemegi pisirildigi gün tüketilmelidir dostlar 
ertesi gün tekrar isitilan ispanakda var olan  nitrat miktari artar .yeni ürün tam olgunlasmamis yesil kisimlari cok olan patatesleri kullanmayin .ayni sekilde saklama kosullarina dikkat edilmeyen cok beklemis filizlenmesi artmis patateslerde saglik icin cok zararlidir. ne kadar cok filiz o kadar salonin demektir 
kullandiginiz zaman sizlerden cok cocuklariniz etkilenecektir bilginize 
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle 


7 yorum:

  1. Ahhh güzel Meleğim, çok sevdiğim börülce çok sevdiğim sen çok sevdiğim anlatımın ve çoook özlemişim gezinmeyi. Ellerine sağlık canım benim. afiyet olsun. hayır dolu güzel günlerin olsun. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahman razi olsun Vuslatim
      iyiki varsin rabbim cok sevsin seni
      baki muhabbetle canim

      Sil
  2. hayirli aksamlar börülce salataniz cok güzel görünüyor ellerinize saglik ben hayatimda hic börülce yemedim tadini hic bilmiyorum bildigim kadar siz almanyada yasiyorsunuz tazesini nasil buldunuz cünkü bende yurtdisinda yasiyorum nereden bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli aksamlar
      Tesekkür ederi sagolun .almanyada tüm marketlerde pazarlarda hatta dondurulmus olarak bulunuyor ismi prinzessbohnen olarak geciyor
      elbette türkiyedekiler gibi kadar taze ve ince haliyle toplanmiyor burada tek farki bu
      sizde Allaha emanet olun

      Sil
  3. heeeey bizim ege tadı buuu. börülce her yerde olmaaaz :)

    YanıtlaSil
  4. İyi günler bloğunuzdaki tarifleri çok beğeniyorum ama daha önemlisi içtenlikle yazdığınız yazılar ve verdiğiniz cevaplar dikkatimi çekti.herdaim muhabbetle kalmanız dileğiyleAllaha emanet olun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun sizin güzel yürekleriniz beni burada tutan
      hissediyorum bunu
      iyiki varsiniz isminizi bagislamamissiniz cok isterdim yazmanizi
      cok tesekkür ediyorum tekrar
      baki muhabbetle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle