Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kabak Tatlisi Benceli

Es selamü aleyküm dostlar .
Bayramin yaklastigi su günlerde akillarda tatli düsüncesi vardir eminim .Ben tatlimizi esasinda cok önceden yapmistim  ,dosyalarda bekleyen benim isteksizligime kurban giden tariflerimden bir tanesi 
olurda olur bu tarz tatli yapmak isteyen olur düsüncesi ile paylasayim istedim .
Bilindik kabak tatlisi esasinda belki icerisi  yine bencelerle süslü .
Ben kabak tatlisini kücük ebatlarda sevmiyorum özellikle firina girince daha bir kücülüp yanmis kisimlari sertlesince kabagin özelligini yitirdigini düsünüyorum .Yine siz arzunuza göre kesip büyüklügünü ayarlayin 
bu duruma göre zamanlamasini sizler ayarlayacaksiniz .
Ayri bir benceligi ise sekeri döküp bekletmiyorum islem baslayip sonuclaniyor tatlimizda 
kabak seciminde dikkat etmeniz gereken sariligi yogun kabagi secmek tatlimizin tadinda etkendir 
koyu renkler biraz daha baharatli olur corbaya yemege uygun olanidir 
ama tatliya uygun olan genisligine büyümüs dilimleri irilesmis sariligi yogun kabaktir 

Malzeme 
1,5 kilo temizlenmis haliyle bal kabagi 
1 kg toz seker 
1 cay bardagi su 
5 adet karanfil 

kabagimizin kabuklarini soyup liflerini cekirdeklerini temizleyelim 
avcumuzun büyüklügünde parcalara bölelim 

mümkünce kalin tabanli genis bir tencereye dizip üzerine toz sekeri serpistirelim 
bir noktaya deginmek istiyorum .Bizim burada kullandigimiz toz sekerle, türkiyedeki toz sekerinin arasinda fark edilir bir eksiklik var. yani tatli orani düsük türkiyedeki toz sekerin .
Belki ilk etapta siz deneyince tatlinizda seker miktari az gelebilir arzu ederseniz (ama yinede bu kararimdan emin degilim belirteyim)  o nedenle  ekleme yapin diyemeyecegim arzunuza biraktigim miktar  150 gr kadar olsun kivaminda degisiklik riskini göze alamiyorum zira   yada oldugu gibi deneyin ikilemde kaldim biline 

tenceredeki kabaklarimizin üzerine karanfilleri serpistrelim suyu ekleyip ocagimizi orta atese ayarlayip tenceremizi oturtalim kapagini kapatip (dikkat edin tasmasin ) yaklasik 45 dakika pisirelim 30 dakikadan sonra kabagini alalim arada ters yüz edelim catalla pisip pismedigini kontrol etmeyi unutmayin kabagin ve ocagin cinsi sürede etkendir 

pisen kabagimizi bir sürede firinlayacagiz dostlar. dikkatlice pisen kabaklari bir tepsiye dizip 
üzerine serbeti ekleyelim istilmis 200 derece firina verelim takii kenarlarindan köpürene kadar tutalim 
kenarlarindan kizarmaya baslayinca alalim firindan .soguyunca servise sunulacak elbet sogurken 
arada ters yüz etmeyi unutmayin kurumasin tatlimiz 

Dikkat edildi ise serviste görsellik acisindan kullandigim bir malzeme var
 lezzetide elbette güzel olan havuctan yararlandim .yukarida belirtmedigim malzemeye dahil olan 
 birsey daha vardi 2 uzun havucu temizleyip onlarida pisirdim 
kabak tatlimizi  löp diye tabaga koymak elbette olmaz degilmi ? azda olsa özen olmali yapilan iste .inanin lezzetide güzel mümkünse cok iri havuc olmasin .heleki kücük havuclardan bulursaniz dahada lezzetli olacaktir kesmenize de gerek kalmaz hem .tek dikkat etmeniz gereken tencerede kabaktan önce pisecektir.
pisen  havuclari önce alip kenara koyun 
kabagimiz firinlanirken beraberinde havuclarimizida firinlamayi unutmayalim 
servis önerisi olarak güzel antalyamda kabak tatlisi tahin ile servis edilir bol ceviz serpistrerek üzerine 
ama malumu üzere kizimin alerjisinden dolayi ben kullanamiyorum siz üzerine tahin ve bal gezdirip
 dövülmüs ceviz serpistirerek servise sunun 
Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim her daim oldugu gibi 
Muhabbetle 



15 Kommentare:

  1. Hayatımın ilk çeyreğinden sonra huy değiştirip yemediğim yemekleri yemeye başladım. Kabak tatlısını birkaç yıldır yiyorum ve pek bir sevdim doğrusu. Ama ben senin tersine fırında kurumuş, iyice kızarmış kabakları daha çok seviyorum :) Şimdi kabaklar meydana çıkmaya başladı ya yine yapasım var. Bu arada havuçları çok merak ettim. Kabak tatlısı yaparken deneyim ben de. Görsel şahane zaten. Çiçek gibi olmuş. Ellerin dert görmesin ablacım. Sohbetimi ettim gidiyorum :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denizim benim ne istedim biliyormusun .seninle karsilikli sohbet etmeyi
      iyiki varsin cok tesekkür ediyorum güzel sohbetin icin
      sevgiler canim .havuclari denediginde mutlaka haberim olsun

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Sanırım kabak tatlısının mutfaklarımızda farklı bir yeri var.Genelde sevilir.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet. vazgecilmez tatlardan .
      cok tesekkür ederim
      baki muhabbetle

      Sil
  3. Ablacim ellerine saglik harika gorunuyor.sevgi selam ve muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ranam
      Allah razi olsun
      selam dua ve baki muhabbetle canim

      Sil
  4. Bu gece rüyamda çiğ kabak ısırdım, şimdi tatlı resimlerini görünce geldi aklıma :) Çok severim kabak tatlısını ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablasinin vefalisi
      Öncelikle hakkini helal et olurmu . fazlaca ziyaret edemiyorum seni arkadaslari
      basimi öne egdim ve kizardim inan bagislamani talep ediyorum
      cok tesekkür ederim yavrucum
      sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  5. Ay abla ben hiç sevmem ama senin fotolar beni benden aldı bu nasıl güzel çekmek böyle ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bakma buralara cisssss
      kirilmam üzülmem inan korumalisin kendini
      ya istersen ben ne yaparim
      yanina gelip pisirip ellerimle yedirmem lazim öyle bir durumun var
      seviyorum seni tatli anne

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. deeeeeeepppp hosgeldin vefali insan
      sen harika bir insansin cok tesekkür ediyorum cok
      kocaman sevgiler gönderiyorum sana

      ve biliyormusun? kitabina hala ulasamadim ben :(

      Sil
  7. Muhteşemmmmm... Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle