Es selamü aleyküm dostlar
simdiden hayirli saglikli mutlu bereketli bir hafta diliyorum .
Ben hala grip mi, anjin mi yok ne oldugunu anlamadigim devaminda
caresine vakif olamadigim hallerdeyim
nefes almanin ne büyük nimet oldugunu an be an yasiyorum dostlar cokca dua buyurun.
burnum bir tavsana cazip gelecek kadar havuc kirmizisi, dünyada hic mendil kalmamis da zimpara kagidi kullanmis gibi tahris olmus durumda . öyle ki dokundukca kaniyor :( ben bu hallerle cebellesirken dayanamayip fotografini facebook da paylasip
yine tarifi bir kac gün sonrasi yaziyorum
ah ne olacak bu halim bilmem tembellik diz boyu
Esimin arkadasi sagolsun bir büyük torba yaklasik 5 kg elma gönderince bize
uzun zamandir aklimda olan tarifi denemek istedim. istedim de bir bence koymaliydim icersine
Bademde karar kildim .özellikle firindan ciktiginin ikinci saatine tüm turta kalibindaki
elmali turtayi bitirmek istedim ilk defa.Müthis tarif benim bademle ayri bir tada bürünmüstü
ben yaptigi icinmi ? yoksa badem mi diye düsündüm...
yooo yigidi öldür hakkini yeme derler
nurgülüm bir gün yapmis bana kapimda duruken elindeki tepsiyi bana uzatti .kusura bakma cok yorgunum melek valla ugrasamadim hamuru tepsiye yaydim döktüm üzerine malzemeyi dedi.
sonra tabagimda kahvemle yudumlarken pastayi ben, o an kafamda cizmistim bloga eklemeyi.
tabii badem esliginde ve zimparalanmis benceli burnumu sokmustum yine tarife ;)
sonucmu enfesssss ;) inanin bana gec kalmayin denemeye
disarisi soguk malum kis geldi sayilir sicak birseyler icmek ihtiyaci basgösterdiginde mutfak tezgahinda birkac gün kalabilecek lezzet tabi kalirsa ;)
Malzeme
250 gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
yarim su bardagi toz seker
1 pk kabartma tozu
350 gr un
200 gr ögütülmüs toz badem
§
ic malzeme
1 kg elma temizlenmemis hali
1 su bardagi toz seker
1tatli kasigi tepeleme toz tarcin
birkac damla limon suyu
§
üzerine
pudra sekeri
elmalari soyalim, cekirdeklerini cikarip rendenin iri tarafi ile rendeleyelim. teflon tavaya koyup üzerine sekeri, tarcini ekleyip bir kac damla limon suyu ilavesi ile harli ateste pisirelim.
arzu ettigim tek sey elmalarin suyunun iyice cekmeli hafiten karamel baslangici olusacakmis gibi olunca ocaktan alip soguma birakin tamamen sogumali haricimiz
tereyagini ocaga koyup kisik ateste eritelim. yanmasin sakin
eriyen tereyagini ocaktan alip , icersine toz sekeri koyup eritelim ,
siviyagi yogurduda ekleyip iyice karistiralim
ayri bir kapta badem tozunu,unu,kabartma tozunu harmanlayalim
hazirladigimiz tereyag karisimina ilave edelim iyice yoguralim. unun kalitesi yada bademin
belki bir yemek kasigi kadar un gerektirebilir hamurumuza
kulak memesi kivami gecerli burada ;)
hamurumuz 20 dakika dinlensin kendini toplasin
kalibi yaglamaya gerek yok 30 cm capi olan borcamda kullanabilirsiniz. hamurun dörtte ücünü tabana elimizle yayalim kenarlar yukari dogru cikip kenar vazifesini üstlensin
söyle dolu dolu elma harcimizi yayalim
kasigin tersi ile hafiften bastirarak düzleyelim
kalan hamurumuzu findiktan birazcik büyük parcalara koparip elma harcinin üzerine gelisi güzel
koyarak tamamen üzerini kapatalim
istilmis 200 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirelim üzeri iyice nar gibi kizarsin
(firinin tarzi pisirmede farklilik gösterebilir )
sicak iken üzerine pudra sekeri serpistirelim
mutlaka iki saat dinlendirelim, daha sonra dilimleyerek servise sunalim
§
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
Hiimmm ellerine saglik ablacim bi dilim yemis kadar oldum.. :) Cok da severim icinde elma olan butun hamurislerini...Ayrica da gecmis olsun dikkat et kendine ablacim Allaha emanetsin.. <3
YanıtlaSilSibel Uludag
cok tesekkür ederim sibelim
Silbende cok seviyorum elmali tarifleri .su tembelligi üzerimden atsam cok sey yapacagimda
dua buyur sen cokca ablaya öpüyorum canim Rabbime degerli emanetimsin
Neler neler olmuş burada .. Elmalı lezzetlere bayılıyorumda fakat dehşet bir görüntü karşısında üstelikde bu saatde .. Nasıl canım çekti anlatamam. Ellerine sağlık. yiyenler yaşamışlar. afiyetler olsun.
YanıtlaSilNursevinim benim sagolasin canim
Silbak tarifini verdim yap ye icimdeki aci gitsin olurmu üzülüyorum sonra
baki muhabbetle canim
as
YanıtlaSilmissler gibi gorunuyor kokusu geldi sanki
tamda diyetteyim
Rahman razi olsun an
Silah o diet
ama severek yenilen biseycik yapmaz yaa ;)
sevgilerimle ..cok tesekkür ederim yorumunuz icin
Çok nefis görünüyor. Çok da severim turtayı. Hamuru çok hoşuma gider. Ellerine sağlık, harika gerçekten.
YanıtlaSiltesekkür ederim denizim
Silsevgilerimle canim
elmalı turtaya bayılırım da ben o tabaklara da bayıldım:) nerden aldınız?
YanıtlaSiltabaklarim kolleksiyonumdan canim
Silben eski tabak hastasiyim;)
hepsi farkli yerlerden
bunun ismi Rosenthal