Es selamü aleyküm dostlar
uzunca bir süredir pasta tarifi eklemedigimi biliyorum .
aslinda pastasiz günümüz olmaz, cok sükür.son günlerde sadece yeniliklere biraz ara verdim .yada yaptiklarimi paylasima deger bulmadim diyelim. birazida arsivde beklemekte tembelligimden galiba en etken olani ise, durgun olan blog alemi.. hevesimi alip gidiyor bu durgunluk
sevk kirilmaya görsün bir kere :( neyse sözü uzatmayayim
esimin aldigi mürdüm erikleri buzdolabinda bir müddettir beklerken (onlari aldiris sebebim aslinda tatli olacakti) son anda erikli tart oldu .tarif zaman asimina ugramasin diye hemen ekleyeyim dedim
tarcinin nefis kokusu ile lezzet garanti rabbimin izni ile ..
Her hanimin kendisine göre bir tart hamuru vardir .ben siviyag ile bir hamur olusturmaya calistim
cok lezzetli ve damakta donmayan sonrasin da kurumayan bir hamur cikti ortaya .
Tarif bana ait tartimizin
Malzeme
hamuru icin
250 gr toz seker
2 yumurta ( L boyu)
1 su bardagi siviyag
1 pk kabartma tozu
450 gr un
§
üzeri icin
1 kg iri kirmizi erik (Temizlenmis hali )
1 cay kasigi tarcin
pistikten sonra üzeri icin yaklasik 4-5 tatli kasigi dolusu pudra sekeri
öncelik olarak erikleri yikayip kurlayalim. ortadan kesip cekirdeklerini cikaralim
her erigi dörde bölelim ,erigin ebatina göre dilimlemelisiniz. cok ince olursa kurur büyük olursa esit pismez ;) erikler bizi beklerken biz diger islemlere gecebiliriz
öncelikle cirpma kabimiza sekeri ve yumurtayi koyalim
seker eriyinceye kadar yüksek devirde cirpalim
daha sonra mikserin hizini düsürüp siviyagi ekleyelim biraz cirpalim
homojen bir kivam alinca
unun yaklasik yarim bardagini sonradan eklemek üzere ayiralimgeri kalanini yumurtali harca katip cirpalim bu asamada kabartma tozunu una eklemeyi unutmayin
koyu bir kek hamurumuz olunca mikseri kapatip, isleme elimizle devam edelim.
kalan unu ekleyip elimiz ile toplayalim .
(basta un ekleme esansinda unun hepsini ilave ederek yaparsaniz tepsiye yayma islemi olmayacaktir bilginize )
mutlaka 30 cm emaye yada teflon olan yuvarlak bir tepsiye yada borcam tepsinizde olur
tereyag ile yaglayin
hazirladigimiz hamurun dörtte ücünü tepsiye elimizle bastirarak yayalim
tepsideki hamurumuzun üzerine dilimledigimiz erikleri dizelim kenardan baslayip ortada bitirelim
bu arada firinimizi 200 derece alt üst isida isinmaya birakalim
kalan hamuru elimizde kücük parcalara koparip, tepsideki eriklerin üzerine dagitarak pay edelim. aralara serpistirin ki piserken erigin suyunu icine ceksin. hem tepside ki erikler sulanmayacak hemde hamurunuza ayri bir tad verecek bu islem
en son tarcini bir cay süzgecine koyup esit olarak eriklerin üzerine serpistirelim
isittigimiz firinimiza koyalim yaklasik 45-50 dakika pisirelim son 10 dakikada gözünüzü üzerinden ayirmayin erik karemellestigi icin yanma olabilir
firindan aldigimiz tartimizi bes dakika dinlendirip üzerine yaklasik 4-5 tatli kasigi dolusu pudra sekerini elekten gecirerek üzerine serpistirelim .iliyinca dilimleyerek servise sunalim
tarife bakinca, normal bilinen bir erikli tart gibi dursada, ilk lokmada farki anlayacaksiniz dostlar
erigin tadi belirgin, tarcin hissedilir en önemlisi damakta donan bir yag tadi olmayacak
Afiyet olsun
mutlu saglikli bereketli bir hafta diliyorum dualariniza talibim
Muhabbetle
Nefis olmuş,ellerinize sağlık..Hemen not aldım..teşekkürler..
YanıtlaSiltesekkür ediyorum sevgili nursen .
Silsevgilerimle
Harika olmuş . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilvar olasiniz cok tesekkür ederim ..
Silsevgilerimle
Aleyküm Selam sevgili arkadaşım,
YanıtlaSilNe zamandan beri yoktum. Yeni geldim. Gelince de sayfana bir bakayım dedim. Her zamanki gibi birbirinden güzel yazıların birbirinden güzel tariflerin karşıladı beni. Ne kadar güzel şeyler yapmışsın. Ellerin dert görmesin inşallah. Görüşmek üzere. ALLAH'a emanet ol. Zeymur
hosgeldin
Silsükür kavusturana dilerim iyisindir
güzel bakiyor güzel görüyorsun canim .rahman razi olsun
baki muhabbetle sende ona emanetsin
Erik pastasini cok seviyorum sizin tarifinizi deniycem sevgiler backnangdan melahat
YanıtlaSilDilerim beyenirsin ,fikrini geri iletirsen sevinirim
Silselamlar sevgiler
Her yaptığını seviyorum,gösterdiğin özen bir yana sıcacık samimim anlatım tarzın en sevdiğim.
YanıtlaSilHaklısın blog alemi çok durgun ben bunun nedenini farkettim belki yanlıştır sende katılırmısın bilmem :)Herşey herkes instagramda atılan her adım paylaşılıyor,sanırım bloglar instagramdan sonra cazibesini kaybetmeye başladı :(Bu benim nacizane kendi fikrim canım.
Allah razi olsun fatmacim .
Siltespitine noktasina katiliyorum canim .bu durumda sikayet etmemeliyiz kendimiz yaptik :(
cep telefonu hizli, aninda paylasima acik ,sonuc cabuk .
ama gözden kacirilansa paylasimin güncelligininde bir okadar cabuk olmasi .
ne olursa olsun ben blog taraftariyim .dilerim tüm arkadaslarda bu düsünceme katilir sayfalarini öksüz birakmazlar .
yorumun icin cok tesekkür ediyorum baki muhabbetle
Merhaba, enfes görünüyor, elimi uzatıp bir dilim almak istedim:)
YanıtlaSilellerinize sağlık, sevgiler...
tesekkür ederim sevgili hatice .rahman razi olsun
Silsevgiler
MELEĞİM SEN NE YAPTINDA ŞİNDİYE KADAR GÜZEL OLMADI
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN
caniiiim Allah razi olsun .daim gönüldesin
Silsarildim özlemle sana
bugünkü yazımda sen varsın amaaaa :) bi dee son günlerdeki kek tariflerimi gördün mü amaaa yaaa :)
YanıtlaSilhemen geliyorum sevgili deeptone
Silsen harika bir insansin
Çok nefis görünüyor. Erikli kekleri, tartları seviyorum. Tam benlik bir meyve bu kırmızı erikler. Tatlı-ekşi oluşunu seviyorum. Tartın hamuru çok güzel görünüyor. Ağızda dağılan bir hamur gibi. Bu minik hamur parçaları da çok hoş bir görüntü vermiş. Ay ben de tv programı jürisi gibi her şeye bakıp yorum yapıyorum :D Hihihih :P
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun ablacım. Benim de deneyesim geldi bu tartı. Sevgiler oralara.
severim seni bennn
Sil.bayildim bu bu kadar güzel görüp güzel anlatisina siir gibi
rahman razi olsun denizim
seviyorum seni yorumuna bakisina vefana sana
rabbime degerli emanetimsin ablasi . rabbim ömrüne bereket versin
Muhteşem ellerinize saglık Zehra genc
YanıtlaSilAllah razi olsun ...sevgilerimle zehra
SilSelamun aleykum simdi tarifinizi denedim firinda pismek uzere benim eriklerim buzluktan yazdan koymustum insaallah olur eriklerinizi kurulayip yapmissiniz sabirsizlikla bekliyorum selamlar backnang dan mlht
YanıtlaSilaleyküm selam
Silbuzluk erigi daha güzel olur inanin .sonucu merakla bekliyorum
selam dua bizden
Harika bir tart bu elinize sağlık bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilSelamun aleykum muhtesem bir pasta oldu yeni tariflerinizi bekliyoruz almanlarin hashasli ouarkli pasta tarifinide rica edsem selamlar backnangdan mlht
YanıtlaSilSelamun aleykum bu defa olculerin yarisini kullandim ve 26 lik tepside yaptim kizlarim kekini cok sevdiler selamlar backnangdan melahat
SilEnfes görünüyor mutlaka deneyeceğim. Dostlarınız ile birlikte bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil