Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aci Badem Kurabiyesi

Es selamü aleyküm dostlar 
Hayirli ,saglikli, bereketli bir gün diliyorum 
Dün facebook sayfam da fotografini paylastigim kurabiyenin tarifini, dün ekleyecektim. Malesef gün icersinde olusan degisiklikler sebebi ile, bu güne kaldi .ama söz vermis olmanin agirligi,
su zamanimin en dar oldugu dilimi olsada, sözümü yerine getirme sorumlulugundan kurtulmami düsündürmemeli.Tarifimiz cocukluguma ait bir lezzet. pastanelerin vitirinlerin de görüp 
en cok alip yemegi istedigim lezzetdi. Hala da cok severim. uzun zamandir aklimda idi ,
blogumun arsivinde olmasi hep ertelenmisti. Kismet bu güne imis. bahsettigim bu tadi hatirlayanlariniz olacaktir elbet . iri hafif pütürlü ele alindigin da sert, ama ilk isirdiginiz da badem tadini aldiginiz hafiften icinin yumsak ama o damaga dise yapisan badem tadi.. evet bu unutulmamasini istedigim tek lezzet diyebilirim .adi ACI BADEM kurabiyesi 
hemen tanidik geldi sanirim  , hem saglikli, hem bu leziz tarife buyurun dostlar .


Malzeme 
4 yumurta beyazi 
250 gr ögütülmüs badem 
250 gr pudra sekeri 
2-3 kasik galeta unu 
arzu edilirse bir iki tane aci badem ( ben kullanmadim ) 
üzerine koymak icin badem

yapilis 
cirpma kabina ögütülmüs bademi pudra sekerini yumurta beyazlarini koyalim 
yumurta beyazina sarisinin karismamasina özen gösterelim 
mikserimizi calistiralim yaklasik 7-8 dakika iyice cirpalim 
bu dakikadan sonra galeta ununu ekleyelim .kivami yayilmayan koyulukta olmali 
yumurtanin gramaji büyük ise sayet bir yemek kasigi daha isteyebilir galeta unu. 

aci badem olayina gelince dilerseniz aroma kullanabilirsniz bir kac damla ,yada aktardan alacaginiz aci bademi ögüterek ilave edebilirsniz .tadinda cok aranirmi ?bence cok gerek yok. sirf aci badem yok diye, ne bu lezzetten, nede bademin faydasindan uzak durulmamali .
birde aci badem cocuklar icin 
biraz dikkat edilmesi gereken bir durum ,doz asimi ciddi saglik problemi yapabilir
hazirladigimiz harcimizi bes dakika dinlendirelim
firinimizi 160 dereceye ayarlayalim yavas pisecek kurabiyelerimiz 
firinin kapagini hic acmadan ama
yagli kagit serilmis firin tepsisine en az 3 parmak aralik ile dondurma kasigi 
kullanarak porsiyonlayalim. Dondurma kasiginiz yoksa sayet,
 bu isi eliniz yada iki kasik yardimi ile yapabilirsiniz.ebati cevizden büyük olmali
ben bademlerimi soymadan kullandim üzerine rengini seviyorum dilerseniz siz soyabilirsiniz 
her bir kurabiyenin ortalarina bastiralim bademleri 
hemen isitilmis firina verelim. yaklasik 25-30 dakika pisirelim
öyle cok kizarmamali koyu pembe olmali rengi 
firindan alinca bir bes dakika bekletelim tepside kendini ceksin. daha sonra sogutma teline alip tamamen sogutalim . uzun süre dayanir dostlar kurabiyemiz
vaktiniz dahilde yapip saklayabilirsiniz kurumamalari icinde agizi kapali kapta saklanmali .
Hepsi bu ..sonra bir fincan kahve yada cay  ile cocukluga, gecmise yolculuk baslasin.
hazirlanan tat tutar tutmasina da, tutulamayan tek sey zamandir dostlar 
kiminle yediginiz lezzete lezzet katan o ani degerli kilan tek faktördür  ve onun tipkisini aynisi 
ne yapsaniz bir daha  yasayamassiniz 
kiymeti biline o anlarin  !
evet yapiyorum annem yapiyorum kurabiyeyi kurabiye  oluyorda senle yedigim lezzet hic olmuyor 
seni cok özledim annanem :(
Afiyet olsun dostlar daim dualara talip Allah ne verdiyse 

Muhabbetle

8 yorum:

  1. Oofff çok lezzetli görünüyor. Küçüklüğümden bu yana en sevdiğim kurabiyeler arasındadır. Bizim oralarda nişanlarda meyve suyu ve acıbadem kurabiyesi dağıtırlırdı eskilerde şimdiyi bilmem ama çok güzedi ya. Ellerine sağlık ablacım .öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok beğendim. Eminim tadı da harika olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik melegim, kurabiyeler cok lezzetli ve güzel görünüyor.muhabbetle, firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun firdevsim
      özletme kendini
      selam dua baki muhabbetle canim

      Sil
  4. Ablacım merhaba. Instagram'da bana beni kırıp kırmadığını sormuşsun. Sanırım epeydir sohbet etmediğimiz için ve ben de gelip gidip bir şey yazmadan çıktığım için öyle düşündün.
    Geliyorum gidiyorum, baktım son yazılarını da hep okumuşum ama yorum bırakmadan gitmişim. Hele köfte patates tarifine bayılmıştım. Ama işte bazen bir sayfayı açıp saatlerce o şekilde bıraktığım, okuyamadan çıktığım veya okusam da bir anda kapatmak zorunda kaldığım çok oluyor. Bazen de kafamda yazacaklarımı düşünüp yazdım sanıp çıktığım da oluyor :) Köfte patates tarifine tekrar bakıp da aynı şeyleri düşünüp yazmadığımı görünce şaşırdım şimdi. O yüzden yazayım bunları sana dedim.
    En sevdiğim kurabiyelerden acıbadem kurabiyesini de okumuş çıkmıştım yazmadan. O yüzden buna yazıyorum yorumumu :)
    Acıbadem kurabiyesini sırf tuzsuz badem bulmak zorunda kalacağım için, yani üşendiğimden denemedim bu güne kadar :) Ama benim en sevdiğim ve kendim de denemeyi en çok istediğim kurabiyedir. Senin böyle kolayca yaptığını görmek de çok güzel. Bana özellikle pastalarda çok yardımcı oluyor tariflerin.
    Yine harika bir tarif paylaşmışsın. Ellerine, yüreğine sağlık.
    Aklımdasın, unuttuğumu, kırıldığımı düşünme :) Selamlar, öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canimsin sen . sanada bahsettigim gibi hissettigim icin sormayi yegledim
      gelip faydalanman okuman bile mutlu eder beni .
      yorum yazman ise bundan haberdar olmam ve senin bana ayirdigin kiymetli zamanindir
      helallik gerektirir hakkini helal edesin .
      baki muhabbetle bende öpüyorum denizim

      Sil
    2. Sen de helal et hakkını, onca emek verip bizlere de yardımcı oluyorsun.

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle