Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli ,saglikli, bereketli bir gün diliyorum
Dün facebook sayfam da fotografini paylastigim kurabiyenin tarifini, dün ekleyecektim. Malesef gün icersinde olusan degisiklikler sebebi ile, bu güne kaldi .ama söz vermis olmanin agirligi,
su zamanimin en dar oldugu dilimi olsada, sözümü yerine getirme sorumlulugundan kurtulmami düsündürmemeli.Tarifimiz cocukluguma ait bir lezzet. pastanelerin vitirinlerin de görüp
en cok alip yemegi istedigim lezzetdi. Hala da cok severim. uzun zamandir aklimda idi ,
blogumun arsivinde olmasi hep ertelenmisti. Kismet bu güne imis. bahsettigim bu tadi hatirlayanlariniz olacaktir elbet . iri hafif pütürlü ele alindigin da sert, ama ilk isirdiginiz da badem tadini aldiginiz hafiften icinin yumsak ama o damaga dise yapisan badem tadi.. evet bu unutulmamasini istedigim tek lezzet diyebilirim .adi ACI BADEM kurabiyesi
hemen tanidik geldi sanirim , hem saglikli, hem bu leziz tarife buyurun dostlar .
Malzeme
4 yumurta beyazi
250 gr ögütülmüs badem
250 gr pudra sekeri
2-3 kasik galeta unu
arzu edilirse bir iki tane aci badem ( ben kullanmadim )
üzerine koymak icin badem
yapilis
cirpma kabina ögütülmüs bademi pudra sekerini yumurta beyazlarini koyalim
yumurta beyazina sarisinin karismamasina özen gösterelim
mikserimizi calistiralim yaklasik 7-8 dakika iyice cirpalim
bu dakikadan sonra galeta ununu ekleyelim .kivami yayilmayan koyulukta olmali
yumurtanin gramaji büyük ise sayet bir yemek kasigi daha isteyebilir galeta unu.
aci badem olayina gelince dilerseniz aroma kullanabilirsniz bir kac damla ,yada aktardan alacaginiz aci bademi ögüterek ilave edebilirsniz .tadinda cok aranirmi ?bence cok gerek yok. sirf aci badem yok diye, ne bu lezzetten, nede bademin faydasindan uzak durulmamali .
birde aci badem cocuklar icin
biraz dikkat edilmesi gereken bir durum ,doz asimi ciddi saglik problemi yapabilir
hazirladigimiz harcimizi bes dakika dinlendirelim
firinimizi 160 dereceye ayarlayalim yavas pisecek kurabiyelerimiz
firinin kapagini hic acmadan ama
yagli kagit serilmis firin tepsisine en az 3 parmak aralik ile dondurma kasigi
kullanarak porsiyonlayalim. Dondurma kasiginiz yoksa sayet,
bu isi eliniz yada iki kasik yardimi ile yapabilirsiniz.ebati cevizden büyük olmali
ben bademlerimi soymadan kullandim üzerine rengini seviyorum dilerseniz siz soyabilirsiniz
her bir kurabiyenin ortalarina bastiralim bademleri
hemen isitilmis firina verelim. yaklasik 25-30 dakika pisirelim
öyle cok kizarmamali koyu pembe olmali rengi
firindan alinca bir bes dakika bekletelim tepside kendini ceksin. daha sonra sogutma teline alip tamamen sogutalim . uzun süre dayanir dostlar kurabiyemiz
vaktiniz dahilde yapip saklayabilirsiniz kurumamalari icinde agizi kapali kapta saklanmali .
Hepsi bu ..sonra bir fincan kahve yada cay ile cocukluga, gecmise yolculuk baslasin.
hazirlanan tat tutar tutmasina da, tutulamayan tek sey zamandir dostlar
kiminle yediginiz lezzete lezzet katan o ani degerli kilan tek faktördür ve onun tipkisini aynisi
ne yapsaniz bir daha yasayamassiniz
kiymeti biline o anlarin !
evet yapiyorum annem yapiyorum kurabiyeyi kurabiye oluyorda senle yedigim lezzet hic olmuyor
seni cok özledim annanem :(
Afiyet olsun dostlar daim dualara talip Allah ne verdiyse
Muhabbetle
Oofff çok lezzetli görünüyor. Küçüklüğümden bu yana en sevdiğim kurabiyeler arasındadır. Bizim oralarda nişanlarda meyve suyu ve acıbadem kurabiyesi dağıtırlırdı eskilerde şimdiyi bilmem ama çok güzedi ya. Ellerine sağlık ablacım .öpüyorum seni....
YanıtlaSilEllerine sağlık çok beğendim. Eminim tadı da harika olmuştur.
YanıtlaSilEline sağlık canım çok seviyorum.
YanıtlaSilEllerine saglik melegim, kurabiyeler cok lezzetli ve güzel görünüyor.muhabbetle, firdevs
YanıtlaSilAllah razi olsun firdevsim
Silözletme kendini
selam dua baki muhabbetle canim
Ablacım merhaba. Instagram'da bana beni kırıp kırmadığını sormuşsun. Sanırım epeydir sohbet etmediğimiz için ve ben de gelip gidip bir şey yazmadan çıktığım için öyle düşündün.
YanıtlaSilGeliyorum gidiyorum, baktım son yazılarını da hep okumuşum ama yorum bırakmadan gitmişim. Hele köfte patates tarifine bayılmıştım. Ama işte bazen bir sayfayı açıp saatlerce o şekilde bıraktığım, okuyamadan çıktığım veya okusam da bir anda kapatmak zorunda kaldığım çok oluyor. Bazen de kafamda yazacaklarımı düşünüp yazdım sanıp çıktığım da oluyor :) Köfte patates tarifine tekrar bakıp da aynı şeyleri düşünüp yazmadığımı görünce şaşırdım şimdi. O yüzden yazayım bunları sana dedim.
En sevdiğim kurabiyelerden acıbadem kurabiyesini de okumuş çıkmıştım yazmadan. O yüzden buna yazıyorum yorumumu :)
Acıbadem kurabiyesini sırf tuzsuz badem bulmak zorunda kalacağım için, yani üşendiğimden denemedim bu güne kadar :) Ama benim en sevdiğim ve kendim de denemeyi en çok istediğim kurabiyedir. Senin böyle kolayca yaptığını görmek de çok güzel. Bana özellikle pastalarda çok yardımcı oluyor tariflerin.
Yine harika bir tarif paylaşmışsın. Ellerine, yüreğine sağlık.
Aklımdasın, unuttuğumu, kırıldığımı düşünme :) Selamlar, öpüyorum.
canimsin sen . sanada bahsettigim gibi hissettigim icin sormayi yegledim
Silgelip faydalanman okuman bile mutlu eder beni .
yorum yazman ise bundan haberdar olmam ve senin bana ayirdigin kiymetli zamanindir
helallik gerektirir hakkini helal edesin .
baki muhabbetle bende öpüyorum denizim
Sen de helal et hakkını, onca emek verip bizlere de yardımcı oluyorsun.
Sil