Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Firin Sulu Köfte

Es selamü aleyküm dostlar 
mutlu saglikli bir pazar günü diliyorum hepinize 
Kendisini taktir ettigim, calismalarini örnek aldigim durusuna imrendigim insan olarak  sevdigim degerli SEFiM in sundugu bir osmali lezzetin benceli halini birakmak istiyorum buraya sizlere.
bu lezzeti bir cok kereler sefimin sunmus oldugu orjinal  tarifi ile yaptim .yedik cok beyendik.
verecegim hali, her zaman ki gibi yine bir degisime ugradi  .
 Hasa beyenmedigimden degil 
mutfagimiza yeni bir tarif kazandirma cabasi ile bakiyorum ben olaya.
 sizler dilerseniz benceli haliyle dilerseniz sefimin vermis oldugu orjinal hali ile yapabilirsiniz fazladan benim eklemis oldugum bu tarife sadece mantar hepsi bu.
 ama lezzette cok farklilik ortaya ciktigi icin  paylasiyorum sizlere  .
Tesekkür ederim sefim iyiki varsiniz 
gerekli malzeme 
750 gr kiyma 
1 cay bardagi kirik pirinc .Ben normal kullandim 
1 kuru sogan orta boy 
2 su bardagi et suyu ( mutlaka et suyu ) 
2 orta boy limon 
2 tane orta boy domates 
1/4 bag maydanoz 
1 yemek kasigi tereyag tepsiyi yaglamak icin 
tuz karabiber 
1,5 kg mantar 
yapilisi 
Kiymanin icersine yikanmis pirinci ince dogranmis sogani ve maydanozu ekleyin 
 tuz karabiber ile tatlandiripgüzelce yogurun .ceviz büyüklügünde koparip,
 yuvarlak köfteler hazirlayin 
mantarlari islak bir bez yardimi ile iyice silin .ben mantarin yikanmamasi taraftariyim. sebebi ise tipki bir sünger gibi su cekmesi. sonucun da lastik kivamina dönmesi .akabinde bu su yogunlugundan renginin kararmasi lezzetinin degismesi .tespit ettigim bunca olumsuzluk sizin icin sorun olusturmaz ise  istiyorsaniz siz yikayin ;) ama yemegin sivi dengesindeki bozukluktan ve lezzet kaybindan görselliginden beni sorumlu tutmamanizi rica ediyorum .
kullanacagimiz kabimizi tereyag ile iyice yaglayalim .yemekte kullandigimiz tek yag bu 
miktar gözünüzü korkutmasin lezzetinde etken bu yaglama 
alt kata dörde böldügümüz mantarlari, üzerine hazirladigimiz köfteleri dizelim .dogradigimiz domatesleri aralara serpistirelim. et suyunu ilave edip  isittigimiz  220 derece firina verelim pirincler yumsayinca kadar pisirecegiz yemegimizi .
arada sadece köfteleri cevirmenizi tavsiye edecegim esit pisip kizarmasi icin 
yaklasik 45 dakika sürüyor

son 15 dakika kala suyunu sIktIgimiz limonun suyunu gezdirelim tepsiye 
esit olarak .firin farkliligindan dolayi pisime süresinde degisiklik arz edebilir 
firindan alip yemegimizi dogru sofraya götürelim. suyuna banacaginiz ekmek olsun 
sonrasi sükür. baskaca birseye gerek yok 
servis öncesi arzunuza bagli bol maydanoz serpistirin derim, bir maydanoz asigi olarak.
yok istemez iseniz teklif var israr yok 
 afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle

21 Kommentare:

  1. ellerinize sağlık melekcim Allah bereketinizi artırsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun amin insallah canim
      selam ve dua ile

      Sil
  2. Merhaba
    Çok güzel bir bloğunuz ve tariferiniz var.
    Sulu köftenin fırın hali çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
    Banada beklerim :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      tesekkür ediyorum ziyaretinize geldim ;)
      selam ve dua ile

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor. Sulu köfteyi bu pişirme yöntemiyle en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum rahman razi olsun
      selam dua baki muhabbetle

      Sil
  4. ablacığım sana ve yaptıklarına bayılıyorum,Allah c.ctan dileğim odur ki senle beni birgün biryerde karşılaştırsın hayırlısı ile ve ben sana bir anne sıcaklığı ile sarılmak istiyorum,sanki seni annem gibi hissediyorum tabii sen izin verirsen...ALLAHA EMANET OL,SELAM ve DUA İLE...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyyy
      insallah seve seve
      ah birde adini lutfetseydin bana
      beni bu kadar seven kardesimin adini olsun bileydim
      baki muhabbetle rabbim gönlündeki yerimi daim eylesin insallah

      Sil
  5. ellerinize sağlık. güzel bir tarif. Allah 'a emanet.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba

    Ailemizin geleneksel yemeğidir sulu köfte ama açıkcası fırında pişirileni ilk defa görüyorum ve eminim çok lezzetlidir o da.
    Görsel olarak ayrı bir güzel duruyor.
    Ellerinize sağlık.

    Bana da beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim .denemenizi tavsiye ederim acizane .
      ilk firsatta ziyaretinize gelecegim
      sevgiler

      Sil
  7. Soz bunu deneyip whatsappten resmini yollicam insallah
    Rabia

    YanıtlaSil
  8. aaa çok beğendim her zamanki gibi benceli ve güzel deneyeceğim inşallah güzel ablam :)))

    YanıtlaSil
  9. Harıka gorunuyor ,ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  10. Bloğunuzu yeni buldum,geç bile kalmışım,harika şeyler var.Ellerinize sağlık yemek harika görünüyor.http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim teveccühünüz
      bende iadeyi ziyarete gelecegim insallah
      baki muhabbetle

      Sil
  11. Bayıldım bu tarife elinize sağlık

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle