Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karnabahar Mücveri Benceli


Es selamü aleyküm dostlar 
mart ayinin sonlarina geldigimiz halde havalarin isinmamasi ve salgin halinde olan grip
oldukca yipratti herkezi. günümüz sartlarlarinda hormonsuz gida bulmak zor olsada sebzelere
agirlik vermek gerekiyor günlük beslenmemizde .cocuklara bir sekilde sebze yedirmenin yollarini aramka düsündürücü olsada annelere yardimci olmak gerek son günlerde dahada cok arttirdim cabalarimi sizler icin . ben bu konuda cok sansliyim, elhamdülillah kizim sebzenin her türünü severek tüketiyor.benim tek dikkat ettigim devamli degisik sekillerde sunarak sebze sevgisini daha cok pekistirmek. bu gün alisveris merkezinde göz gezdirdim .rabbimin lütfu sebzeler okadar canli o kadar canli görünüyorduki zamani gecmek üzere olan karnabahari tereddüt etmeden aldim.
herkezin bir mücver tarifi vardir. karnabaharinda yapilir genelde mücveri.
 ama cok zaman haslanarak bir cok vitamin kaybi ile hazirlanir .ben bunun önüne gecmek, ayni zamanda zaman tasarrufu icin farkli bir sekilde hazirladim. elbet kizim tarafindan tam oy aldi ;)
niyet kolayliklara vesile olmak dilerim beyenilir 
gerekli malzeme
850 gr yani ortaboy bir karnabahar temizlenmis haliyle bu miktar olmali 
6 yumurta büyük boy 
1 su bardagi un 
1 iri sogan rendelenmis 
bir tutam maydanoz 
tuz karabiber bir miktar muskat rendesi bir tutam kimyon
kizartmak icin siviyag 
servis önerisi icin sarimsakli yogurt
ve 3 yemek kasigi siviyag
yarim yemek kasigi biber salcasi 
bir tatl kasigi nane 
karnabahari yikayip sap kismini bicakla cikaralim .bir tahta üzerinde önce dilimleyelim sonrasinda oldukca kücük dograyalim bir kaba koyup soganida üzerine rendeleyelim .geri kalan diger malzemeleri ilave edip iyice karistiralim .burada önemli nokta karnabahari oldukca kücük dogramak
15 dakika dinlendirelim .daha sonra tavaya siviyag koyup isinmaya birakalim. atesiniz cok harli olmasin .yagdan tasarruf saglamak icin tavanizi biraz derin, ama ebatini kücük kullanmaniz yag israfini önleyecektir. üzerini gececek kadar yag kullanmaniz kafi .kizartma yaparken parti parti kizartmak yag isisi yönünden mecburdur.tavaya koydugunuz kizarinca onu alip daha sonra tekrar isleme gecmelisiniz . isi dengesi bozulunca kizartilan yiyecek cok yag ceker buna dikkat edelim .
bu sekilde harcimizi bitirelim . her porsiyon bir bucuk yemek kasigi olursa mücverin ebati hos oluyor ayni büyüklükte olmasina özen gösterelim
söyledigim sekilde kizartirsaniz, inanin kagit havlu ile yaginin cekmesine 
gerek kalmadan tabaga alabilirsiniz 

mücveri kizarttigimiz yagdan 3-4 kasik baska bir tavaya alalim. yag zaten sicak hemen ocaga koyup icersine salcamizi ilave edelim salca cözülünce ocaktan cekip nane ile tatlandiralim .
salcanizin tuzuna göre tuz karabiber tatlandirmasi yapabilirsniz .
simdi servis zamani 

karnabahari tabaga koyalim. üzerine bir kasik sarimsakli yogurt gezdirelim 
bir miktar kizarttigimiz salcali yagimizla görselligi tamamlayalim 
cocuklar varsa masada mutlaka makarna diyorum yanina ;)
afiyet sifa olsun dostlar daim dualara talibim   
Muhabbetle

23 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim sevgili arkadasim .selam ve dua ile

      Sil
  2. Ve aleyküm selam.
    Karnabaharı bende değişik şekillere sokup yeni tariflerle pişirmyi çok seviyorum
    Mücve şahane görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun
      sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  3. Melegim, uzun zamandir yoktun, cok merak ettim seni, iyimisin canim.
    Ellerine saglik, mücver harika görünüyor, dua ile firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firdesim
      vefali arkadasim cok sükür
      su siralar daha cok nasil gelisebilirime odakliyim .
      rabbime degerli emanetlerimdensin cok tesekkür ediyorum Allah razi olsun
      muhabbetle bacim

      Sil
  4. Öncelikle samimi önerinizi dikkate alacağım. Tarifiniz içinde ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgiler sevgili serap dikkate alman sevindirdi yüregimi

      Sil
  5. Canım ablam ellerine sağlık mücverin harika görünüyor,ilk fırsatta deneyeceğim inşaallah,sıraya koydum önce fırın sulu köfteni yarın yapacağım,farklı lezzetler denemeye bayılıyorum,tam bir mutfak delisiyim,geçenlerde sana anne diyen ve annesi gibi çok seven kardeşin benim,üç kız annesiyim ROMA da yaşıyorum,yakın sırada TÜRKİYE ye temelli dönüş yapacağım...ALLAHa emanet ol canım ablam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah söyle bak simdi hayalim isminle bulustu cok sükür
      rabbim saglik huzur versin yuvana ,sagliktan hayirdan ayirmasin mevla sizleri ve can tanelerini insallah .
      gurbet elde zorluk görmeyesin insallah ..birde yüregindeki yerimi daim eylesin mevlam
      sende ona emanetsin yorumlarinizla sizlerle deger buluyor yaptiklarim .
      duanda unutma insallah
      selam ve dua ile canim

      Sil
  6. offfff bayılırım hemen yapayım yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Müthiş görünüyor, ne zamandır yeni tariflerden uzak kaldım, bunu kesinlikle yapacağım, elinize sağlık.
    Bu arada bloğunuzu takibe aldım, bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum hosgeldiniz sefalar getirdiniz
      ilk firsatta iadeyi ziyarete gelecegim
      sevgiler

      Sil
  8. selamünaleyküm bende sizi uzun zamandır takip edenlerdenim iyisinizdir inşallah ablacığım tariflerinizi sizin kişiliğinizden ötürü gözüm kapalı deniyorum güzel sonuçlar alıyorum .Aslında her gün bloğunuza girip yeni bir şeyler yapmış mı diye merakla bakmak çok hoşuma gidiyor allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam .Allah cc razi olsun
      rabbim gönlündeki yerimi daim eylesin utandirmasin insallah
      cok dua bekliyorum selam ve dua ile

      Sil
  9. elinize sağlık. çok severim ve bu akşam yapacağım. hatta ve hatta yapımına başladım bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim sonucu paylasir iseniz bahtiyar olurum
      sevgiler

      Sil
  10. Karnabahar için çok güzel bir tarif. Birkaç yıldır fanı olduğum bir sebze. Her halini denemek istiyorum. Bu da listemde olacak.
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var olasin denizim
      dilerim beyenirsin.. bu arada cok dua beklerim unutma emi
      selam ve dua ile canim

      Sil
  11. Of yaa gör sen suikast düzenleyeceğim mutfağına,
    protestolar düzenleyeceğim seminerlerine,
    asılsız ihbarlarda bulunacağım derneklerine,
    gece olunca şikayet edeceğim ağabeyime,
    hayatını zindana çevireceğim neden biliyormusun ?
    sırf benimle ilgilen diyeeeeeeee:)))))))
    özlendin
    seni çok seviyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mutlu ettin ki beni
      cok ama cok özledim .seninle öyle ilgileniyorum ki rabbim biliyor ;)
      özlemek güzeldir özlenen özeldir
      seviyorum seni bebem

      Sil
  12. Güzel ve lezzetli gözüküyor, deneyip lezzetini tatmak gerekir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle