Es selamü aleyküm dostlar
güzel günler gecmekte hizla besinci günü oldu mubarek günlerin .
aciz olan insanoglu ,bir tek zamana söz geciremiyor ne yapsa durduramiyor .
Malumu üzere iftar sofralarinin olmaz ise olmazi corbadir .
evvel ki gün yana yakila blogumda bulamayinca burada paylasmadigimi fark ettim .
4-5 senelik bir lezzet esasinda bu tarifimiz .
anisi bende yer eden bir lezzet .
Gecirdigim agir anjin sonunda kendini bilmez yatakta yatarken ben..
hocamizin yapip göndermis oldugu corbadir .
Sizin yerinizden kipirdamaya mecalinizin olmadigi bir anda, zilin calmasi ile birlikte
hala sicakligini koruyan, dumani üzerinde. birazcik da istah acsin düsüncesi ile tuzu dile degen,
nanesi ile midenin agirligini alan, biraz da hastaya kuvvet olsun diye eti, mantisi, nohutu bol corba .
elbet sifa olsun düsüncesi ile yapimistir. birde dua okundu ise üzerine rabbim sifayi da niyetle birlikte gönderiyor hasta komsuya . Allah niyetini kabul buyursun. hala animsarim dua ederim .
iyilik, iyiligi. kötülük, kötülü andirir iste. üzerinden yillar gecse de unutulmaz .
arada yaparim bu corbayi. ayni lezzet olumu elbette olmaz. yine evelki gün niyete aldim yapayim diye ama ,buzdolabimda hazirda haslanmis etim olmayinca ,dedim bende ufak degisikliklerle yapayim, hemde gündeme tasimayi istedim bu corbayi .
Belirteyim bir cerkez kizi hocamiz. kendisinden onay almadim bu konuda ama, tek onda yedigim icin bu kaniya vardim .cerkez kardeslerimize özel bir lezzet oldugunu düsünüyorum
özünden degisik gibi görünsede, yaptigim degisikliklerle tad hemen hemen ayni oldu
verecegim malzeme miktari ile 12 kisilik oluyor corbamiz .kücük aileler yarim ölcü yapabilirler .
§
Malzeme
1 su bardagi basbas bulguru ( oldukca iri bulgur)
1,5 su bardagi haslanmis nohut
1,5 su bardagi ev yapimi hazir manti
150 gr kiyma
4 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
1,5 tatli kasigi kuru nane
1 cay kasigi karabiber (tepeleme degil )
12 su bardagi et suyu
tuz
bulguru yikamadan haslanmis nohut ile birlikte tencereye koyalim .
üzerine et suyunu ilave edip, ocaga koyup kaynadiktan sonra 20 dakika orta ateste kaynatalim .
bulgur özünü salsin, nohutlar et suyunun ve bulgurun tadini icersine ceksin .
20 dakika sonunda taze mantimizi . ev yapimi taze manti bundan böyle buzlugunuzda yerini alacaktir bu corba icin rahat zamanlarinizda yapip koymali .zira ben hazir manti kullanmiyorum dolaysi ile pk kurutulmus manti ile denemedigim icin tavsiyede edemiyorum sizlere taze olmali
mantiyi ekleyince 15 dakika daha kaynatalim corbamizi. tuzunu basta eklemeyi ihmal etmeyin .
ayri bir tavada kiymayi ve yaglari ayni anda koyup, cok kurutmadan kavuralim. tereyagi ve etin kokusu gelmeye baslayinca, ocaktan cekip, icersine karabiberi ve kuru naneyi ekleyip karistiralim .
Ocakta kaynamakta olan corbamiza ilave edelim
bir iki tasim kaynayinca ocagin altini kapatalim
sicak sicak üzerine pul biber ile daim dilde sükür ile birlikte servise sunalim .
sevilenleri dualarimiza katarak, ölmüslerimizi yad ederek..
Hamdolsun alemlerin rabbine Dua eder dua beklerim dostlar
Muhabbetle
§
emeğine sağlık , bu günler çorbasız olmuyor gerçekten :D Ben gerçi her daim çorba severlerdenim , bu da denenir :D
YanıtlaSilcok tesekkür ederim yaz gelse de bizde daim corba .
Sildilerim beyenilir
selam ve dua ile canim
Ellerine sağlık canımmmmm. ..
YanıtlaSilgel beraber olsun kuzum
Silözledim :(
MELEĞİM BÜYÜKÇE BİR TAS BANA GÖNDERİRMİSİN LÜTFEN
YanıtlaSilKOKUSU BURNUMA GELDİ SANKİ
ELLERİNE SAĞLIK
insAllah.. rabbim o günleride göstersin
Silhakkini helal et dualarina talibim can
harika görünüyor
YanıtlaSilnefis görünüyor
YanıtlaSilantibiyotik gibi şifa çorbası sankiiiii :)
YanıtlaSilMelek abla bu çorbayı ramazanda 3 defa pişirdim.Her seferinde tadı bir öncekinden daha iyi oldu.Misafirlerimden hep tarifini istediler.Sen ramazanda bizi ne yapalım diye düşünmekten kurtardın Allah senden razı olsun💗💗
YanıtlaSilAyşe Gürbüz
Allah cümlemizden razi olsun canim
Sildualarini eksik etme