Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tarcinli Bademli Pasta

Tarcinli pasta ile mutlu pazarlar dostlar 
endonzeya ile ilgili bir belgesel izlerken gördüm tarcinli pastayi 
badem ve tarcinin muhtesem ahengi beni aldi götürdü .aklimda kaldigi kadar uyarlamaya calistim 
Lezzet olarak ayni oldumu bilemem yine benceli bir pasta oldu
 bu halide kabulum benim elden gelen bu akilda kalan bu
malzeme 
250 gr un 
125 gr tereyag 
80 gr toz seker 
2-3 yemek kasigi su 
1 fiske tuz 
§
dolgu malzemesi icin 
4 yumurta büyük boy 
150 gr toz seker 
200 gr kabuklu ögütülmüs badem 
10 tane kedi dili büskivi 
2 tatli kasigi tarcin 
yarim pk kabartma tozu 
125 ml krema 
125 ml süt 
üzeri icin pudra sekeri 
yapilisi 
su haric hamur malzemelerini bir kaba koyalim 
bu etapda tereyagi soguk olmali.Tereyagini kücük keserek una ilave edilip elimizle parmaklarimizin arasinda ufalayarak hamuru olusturalim. sonlara dogru suyu ilave edelim .hamuru toplayip bir buzluk posetine koyup yaklasik 1 saat dinlendirelim. kum gibi bir dokusu oluyor hamurun yada hic toplaynmayacakmis gibi . bu korkutmasin sizi. yumurta gramaji ,yada unun kalitesi yada tereyagindaki süt miktari farkliligi hamuru yogururken sonlar dogru sadece ellerinizi soguk suyla islatmanizi gerektiebilir hamura su eklemek yerine ellerinizi islatmaniz gerek  
dinlenen hamuru cok az un miktari ile acip hafif tereyag ile yaglanmis 
 alti cikan bir tart kalibina yayalim catal ile  delip 
üzerine firin kagidi koyalim bu pisirme islemine kör pisirme deniyor. agirlik olarak üzerini kaplayacak kadar bakliyat koyup hamurun kabarmasini engelliyoruz .
Mutlaka 200 derece önceden isitilmis  firina verip 15 dakika pisiriyoruz 
burada bu islemde kullandiginiz bakliyati bu tarz pisirme icin bir torbaya koyup saklayin 
zira baska bir sekilde tüketilmesi mumkün degil 
tart hamurumuz piserken, biz bir kap icersinde yumurtalari ve sekeri ciprma teli ile iyice cirpiyoruz 
seker erimeli mikser kullanmiyoruz ! yumurta beyazlamali 
kedi dili  büskivileri bir torbaya koyup toz haline gelinceye kadar  dövelim. cirptigimiz malzemeye ilave edelim kalan diger dolgu malzemelerini de koyup  birlikte  iyice karistiralim 
pisen tart hamurumuzu firindan alalim üzerinden bakliyati ve kagidi alalim hazirladigimiz 
dolgu malzemesini pisirdigimiz tart hamurumuzun üzerine bosaltalim düzleyip hemen sicak olan firinimiza verelim ayni isida yaklasik 40-45 dakika pisirelim

 evi saran tarcin ve badem kokusunu icimize cekerek dilimizde sükür ile ya cayi yada kahveyi hazilayalim biz . 
pisen tartimizi firindan alip biraz dinlendirelim 
Dikkatlice kalibindan cikaralim. burada özen gerekli, kirilgan citir bir dokuya sahip hamurumuz 
daha sonrasinda  pudra sekeri serpistirelim .sonrasimi mutluluk huzur sükür
yaninizda ki  dost ise lezzette lezzet katan verdiginiz emegi unutturan en güzel sey 
Dualara talip Allah Ne Verdiyse
yakinlasan güzel günler icin emanet olan sagliginiza iyi bakin 
olumsuz insanlardan, düsüncelerden, sözlerden mümkün mertebe kacinin 
sevdiklerinize deger verin .su iki günluk dünya dedikleri yer 
 ahiret aziginizi toplama imtahan yerinden baska birsey degildir
Mahcup olmayacaginiz tek yer yaradanin huzuru olmali 
Muhabbetle 

4 Kommentare:

  1. Harika olmuş. Çok dikkatli okudum.. Görsellerde tarifde harika. Ellerine sağlık afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun nursevinim .selamlari dualarimi gönderiyorum
      özledim bilesin

      Sil
  2. Ablacigim selamun aleykum tarifiniz muhteşem gözüküyor denemek isterim fakat sorularim var.evde findik var onunla yapabilirmiyim?kedi dili hiç kullanmadım tarifi okuyunca ezip koyun demissiniz ya bana nedense galeta ununu cagristirdi evde bayat ekmeklerden yaptığım galeta var onunla yapabilirmiyim olmazsa kedileri alirim hiç sorun değil şimdilik bu kadar olursa sorularim yine uğrarım ınşaallah....ELif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyna aleyküm selam elifim
      cok tesekkür ederim canim
      findik ile yapabilirsin canim sorun olmaz .lakin galeta unu kedi dili gibi degil
      öncelikle sivi miktarini cekmesi farkli ve sekersiz .kullanirsan sert ve seker miktari farkli olur .
      belki tarcinli bir büskivi türü kullanabilirsin. ama derimki imkanin varsa bu lezzet icin almani öneririm .sonucu banada bildirirsen sevinirim takildigin yer olursa yazabilirsin
      selam ve dua ile elifcim

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle