Tarcinli pasta ile mutlu pazarlar dostlar
endonzeya ile ilgili bir belgesel izlerken gördüm tarcinli pastayi
badem ve tarcinin muhtesem ahengi beni aldi götürdü .aklimda kaldigi kadar uyarlamaya calistim
Lezzet olarak ayni oldumu bilemem yine benceli bir pasta oldu
bu halide kabulum benim elden gelen bu akilda kalan bu
malzeme
250 gr un
125 gr tereyag
80 gr toz seker
2-3 yemek kasigi su
1 fiske tuz
§
dolgu malzemesi icin
4 yumurta büyük boy
150 gr toz seker
200 gr kabuklu ögütülmüs badem
10 tane kedi dili büskivi
2 tatli kasigi tarcin
yarim pk kabartma tozu
125 ml krema
125 ml süt
üzeri icin pudra sekeri
yapilisi
su haric hamur malzemelerini bir kaba koyalim
bu etapda tereyagi soguk olmali.Tereyagini kücük keserek una ilave edilip elimizle parmaklarimizin arasinda ufalayarak hamuru olusturalim. sonlara dogru suyu ilave edelim .hamuru toplayip bir buzluk posetine koyup yaklasik 1 saat dinlendirelim. kum gibi bir dokusu oluyor hamurun yada hic toplaynmayacakmis gibi . bu korkutmasin sizi. yumurta gramaji ,yada unun kalitesi yada tereyagindaki süt miktari farkliligi hamuru yogururken sonlar dogru sadece ellerinizi soguk suyla islatmanizi gerektiebilir hamura su eklemek yerine ellerinizi islatmaniz gerek
dinlenen hamuru cok az un miktari ile acip hafif tereyag ile yaglanmis
alti cikan bir tart kalibina yayalim catal ile delip
üzerine firin kagidi koyalim bu pisirme islemine kör pisirme deniyor. agirlik olarak üzerini kaplayacak kadar bakliyat koyup hamurun kabarmasini engelliyoruz .
Mutlaka 200 derece önceden isitilmis firina verip 15 dakika pisiriyoruz
burada bu islemde kullandiginiz bakliyati bu tarz pisirme icin bir torbaya koyup saklayin
zira baska bir sekilde tüketilmesi mumkün degil
tart hamurumuz piserken, biz bir kap icersinde yumurtalari ve sekeri ciprma teli ile iyice cirpiyoruz
seker erimeli mikser kullanmiyoruz ! yumurta beyazlamali
kedi dili büskivileri bir torbaya koyup toz haline gelinceye kadar dövelim. cirptigimiz malzemeye ilave edelim kalan diger dolgu malzemelerini de koyup birlikte iyice karistiralim
pisen tart hamurumuzu firindan alalim üzerinden bakliyati ve kagidi alalim hazirladigimiz
dolgu malzemesini pisirdigimiz tart hamurumuzun üzerine bosaltalim düzleyip hemen sicak olan firinimiza verelim ayni isida yaklasik 40-45 dakika pisirelim
evi saran tarcin ve badem kokusunu icimize cekerek dilimizde sükür ile ya cayi yada kahveyi hazilayalim biz .
pisen tartimizi firindan alip biraz dinlendirelim
Dikkatlice kalibindan cikaralim. burada özen gerekli, kirilgan citir bir dokuya sahip hamurumuz
daha sonrasinda pudra sekeri serpistirelim .sonrasimi mutluluk huzur sükür
yaninizda ki dost ise lezzette lezzet katan verdiginiz emegi unutturan en güzel sey
Dualara talip Allah Ne Verdiyse
yakinlasan güzel günler icin emanet olan sagliginiza iyi bakin
olumsuz insanlardan, düsüncelerden, sözlerden mümkün mertebe kacinin
sevdiklerinize deger verin .su iki günluk dünya dedikleri yer
ahiret aziginizi toplama imtahan yerinden baska birsey degildir
Mahcup olmayacaginiz tek yer yaradanin huzuru olmali
Muhabbetle
Harika olmuş. Çok dikkatli okudum.. Görsellerde tarifde harika. Ellerine sağlık afiyetle.
YanıtlaSilAllah razi olsun nursevinim .selamlari dualarimi gönderiyorum
Silözledim bilesin
Ablacigim selamun aleykum tarifiniz muhteşem gözüküyor denemek isterim fakat sorularim var.evde findik var onunla yapabilirmiyim?kedi dili hiç kullanmadım tarifi okuyunca ezip koyun demissiniz ya bana nedense galeta ununu cagristirdi evde bayat ekmeklerden yaptığım galeta var onunla yapabilirmiyim olmazsa kedileri alirim hiç sorun değil şimdilik bu kadar olursa sorularim yine uğrarım ınşaallah....ELif
YanıtlaSilaleyna aleyküm selam elifim
Silcok tesekkür ederim canim
findik ile yapabilirsin canim sorun olmaz .lakin galeta unu kedi dili gibi degil
öncelikle sivi miktarini cekmesi farkli ve sekersiz .kullanirsan sert ve seker miktari farkli olur .
belki tarcinli bir büskivi türü kullanabilirsin. ama derimki imkanin varsa bu lezzet icin almani öneririm .sonucu banada bildirirsen sevinirim takildigin yer olursa yazabilirsin
selam ve dua ile elifcim