Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bademli patlican corbasi

Es selamü aleyküm dostlar 
sicaklarda corba gitmez denir .ama bizde corba olmadan olmuyor .
corba arsivimin cok zayif oldugunu bu ramazan ayinda fark ettim.
Daim yaptigim corbalarimi bile paylasmamisim sizlerle ben  .ayip bana 
Bir dost demisti ki herseyi bir tarafa birakip isine odaklanmalisin 
O kadar hakli ki ve cok dogru bir tespit ki,düsündükce daha iyi anliyorum 
cok yere bölünmek .en yetenekli yada en sevdiginiz iste bile, verimsizlik doguruyor.
Beni düzelten beni yönlendiren dostlarimin ömrüne bereket ver Allahim.
izin sezonu girmeden sizlere birkac tarif birakmak isitiyorum 
en azindan arsivde bekleyen tarifimlerimi paylasmaliyim sizlere 
Bu tarifimiz sevgili aysemin yillar öncesine ait olan bir gida firmasinin kitapcigini ,
 incelemem icin bana getirdiginde fark ettim.. ve ben Allah ne verdiyse 
 her daim kolayliklara vesile olmak niyetinde oldugum icin hazirlama metotlarini en aza indirdim.Bu haliyle  daha kolay, daha hizli oldu. ama yine benceli oldu 
 Tadi mükemmel özellikle patlican tutkunlari icin enfes bir corba 
kavrulmus bademin damakda biraktigi lezzet tartisilmaz 

Ne kadar dogrudur bilmiyorum .sinop yöresine ait bir corba oldugu yaziyor dergide 
Derginin yalancisiyim ben .corba  oldukca bereketli bir corba. kücük aileler arzu ederlerse ilk etapta yarim ölcü yapabilirler ama ertesi günü tüketilmeye( hatta tadi daha yogun olarak ) cok uygun 
§
Malzeme 
500 gr patlican (soyulup temizlenmis hali )
1 su bardagi un (Tepeleme degil )
1,700 ml et suyu 
yarim cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
 yaklasik 2 yemek kasigi limon suyu 
tuz karabiber 
100 gr soyulmus yaprak yada dogranmis badem
bademleri kizartmak icin bir miktar siviyag
Patlicanlari yikayip tamamen soyalim kücük küpler halinde dograyalim 
ne kadar kücük pisme süresi okadar kisa 
ocaga tencereyi koyalim ücersine yaglari birakalim yaglar isininca patlicanlari icersine atalim 
bir miktar kavuralim yagini elbet cekiyor patlican bu sizi korkutmasin 
kavurmaya devam edin. daha sonra ,unu üzerine serpistirin .bir iki dakika daha karistirarak kavurup 

üzerine et suyunu ilave edin  bu asamada limon suyunuda ekleyin ki kararma yapmasin 
.unun kalitesine göre et suyu miktari farklilik arz edebilir koyulugunu 
kaynamaya basladiktan sonra damak zevkinize göre ayarlayin .
tuzunu karabiberini ekleyip yaklasik 30 dakika orta ateste pismeye birakalim 
pisme süresi sonunda corbamizi elblendirindan gecirelim pürüssüz olsun ama 
cok cekerseniz kivaminda degiskenlik arz ediyor .dikkat ediyorum el blendiri ile süzgecten gecirilen 
corbalarin kivamlari farklilik arz ediyor tecrübe ile sabittir .
ayri bir tavaya bir miktar siviyag koyup isitin. icersine bademleri atip kizarincaya kadar 
kavurun .kevgirle alip isterseniz direk corbaya dilerseniz servis esnasinda corbaniza ekleyin 
ben serviste ekledim her tabaga bir miktar kullandim 
corba icersinde kirilip dagilmasini arzu etmedim 
ister yaz ister kis corba sifadir 
(kücük bir püf noktasi birakiyorum  yaziyi sonun kadar okuyanlara kismet olur ama  ;))
Sabir mükafat kapisidir. Allahin izni ile 
.hayatimizin her alaninda uygulamamiz gereken erdem olmali 
bademlere dönecek olursak
bademleri kavurdugunuz siviyag bir miktarini  fazla tutun bademin kizarmasi uzun sürmüyor yani yag yanmiyor kavrulan bademleri kevgirle alinca kalan yagi bir kaba koyup kaldirin .
salatada aromasi damaginizi catlatacak cinstendir belirtmis olayim ;))
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
Muhabbetle 

25 yorum:

  1. Melek abla bir çorba bu kadar ayrıntılı ancak böyle anlatılır. Ellerine sağlık💐💐💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden geldigi dilimin döndügü kadar anlatmaya calisiyorum
      faydam oluyorsa ne mutlu bana
      Allah razi olsun

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. ellerimden yemeni nasip eylesin mevlam
      seviyorum bebem seni

      Sil
  3. Bu kadar güzel ve enteresan yemekler paylaşırsinda hiç zaman kaybı olur mu canım benim :-)bloğunu takipteyim:-)bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun sevgili citlenbik
      en kisa zamanda ziyaretine gelecegim insallah .yorumun icin cok tesekkür ederim
      sevgiler

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. melabaaaaaaaag ;)
      sevgili deeptone
      vefa abidesi arkadasim benim
      sevgiler selamlar

      Sil
  5. bayıldım elinize sağlık bu arada takipçiniz oldum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim cok naziksiniz
      selamlar sevgiler

      Sil
  6. Patlıcanlı çorba farklı bir tarif.deneyeceğim tarifler arasına girdi.elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah utandirmasin dilerim beyenilir. cok tesekkür ederim
      sevgiler selamlar

      Sil
  7. meraba. blogda seni üzdüler mi ki yaaa. bi de yıllar geçince eski arkadaşlar gidiyo filan. ama olsun ben varım. bi deee ben sana yeni arkadaşlar bulurum kiii yaaaaa. yeni mutfakçı tarifçi arkadaşlarımız var yaaaa üzme canını taam mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabaaa deep
      yok yok üzen yok cok sükür . kendim buralarda ruhum türkiyede kaldi ondan
      gecer buda gecer deep
      iyiki varsin
      tamammm

      Sil
  8. merhaba blogcanlar sayfasından geliyorum blogunuzu takibe aldım banada bekliyorum ;)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim bende ziyaretinize gelecegim insallah
      sevgiler

      Sil
  9. malatya haber Olarak Sizi Takip  Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)  

    YanıtlaSil
  10. Elinize saglik Melek hanim.Gonlunuze saglik.

    YanıtlaSil
  11. elinize saglık paylaşımlarınızı takip ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim
      selam ve sevgiler

      Sil
  12. Siz....lezzetli yemekler yapan aşçi hemde ruhuma huzur katan manevi yolgösterici.Sizinle tanismak güzel olurdu.Duana coook muhtac bir kardesinden sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah
      rahman dilerse olmayanlar olur kardesim
      uzaklarda olup hem onu tanimamak ama Allah icin sevilip duada anilmak ne güzel nimet Allah c c razi olsun
      hamdolsun alemlerin rabbime
      selam ve dua ile

      Sil
  13. lezzetli tarifler paylaşıyorsunuz tşkler

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle