Es selamü aleyküm dostlar
sicaklarda corba gitmez denir .ama bizde corba olmadan olmuyor .
corba arsivimin cok zayif oldugunu bu ramazan ayinda fark ettim.
Daim yaptigim corbalarimi bile paylasmamisim sizlerle ben .ayip bana
Bir dost demisti ki herseyi bir tarafa birakip isine odaklanmalisin
O kadar hakli ki ve cok dogru bir tespit ki,düsündükce daha iyi anliyorum
cok yere bölünmek .en yetenekli yada en sevdiginiz iste bile, verimsizlik doguruyor.
Beni düzelten beni yönlendiren dostlarimin ömrüne bereket ver Allahim.
izin sezonu girmeden sizlere birkac tarif birakmak isitiyorum
en azindan arsivde bekleyen tarifimlerimi paylasmaliyim sizlere
Bu tarifimiz sevgili aysemin yillar öncesine ait olan bir gida firmasinin kitapcigini ,
incelemem icin bana getirdiginde fark ettim.. ve ben Allah ne verdiyse
her daim kolayliklara vesile olmak niyetinde oldugum icin hazirlama metotlarini en aza indirdim.Bu haliyle daha kolay, daha hizli oldu. ama yine benceli oldu
Tadi mükemmel özellikle patlican tutkunlari icin enfes bir corba
kavrulmus bademin damakda biraktigi lezzet tartisilmaz
Ne kadar dogrudur bilmiyorum .sinop yöresine ait bir corba oldugu yaziyor dergide
Derginin yalancisiyim ben .corba oldukca bereketli bir corba. kücük aileler arzu ederlerse ilk etapta yarim ölcü yapabilirler ama ertesi günü tüketilmeye( hatta tadi daha yogun olarak ) cok uygun
§
Malzeme
500 gr patlican (soyulup temizlenmis hali )
1 su bardagi un (Tepeleme degil )
1,700 ml et suyu
yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
yaklasik 2 yemek kasigi limon suyu
tuz karabiber
100 gr soyulmus yaprak yada dogranmis badem
bademleri kizartmak icin bir miktar siviyag
Patlicanlari yikayip tamamen soyalim kücük küpler halinde dograyalim
ne kadar kücük pisme süresi okadar kisa
ocaga tencereyi koyalim ücersine yaglari birakalim yaglar isininca patlicanlari icersine atalim
bir miktar kavuralim yagini elbet cekiyor patlican bu sizi korkutmasin
kavurmaya devam edin. daha sonra ,unu üzerine serpistirin .bir iki dakika daha karistirarak kavurup
üzerine et suyunu ilave edin bu asamada limon suyunuda ekleyin ki kararma yapmasin
.unun kalitesine göre et suyu miktari farklilik arz edebilir koyulugunu
kaynamaya basladiktan sonra damak zevkinize göre ayarlayin .
tuzunu karabiberini ekleyip yaklasik 30 dakika orta ateste pismeye birakalim
pisme süresi sonunda corbamizi elblendirindan gecirelim pürüssüz olsun ama
cok cekerseniz kivaminda degiskenlik arz ediyor .dikkat ediyorum el blendiri ile süzgecten gecirilen
corbalarin kivamlari farklilik arz ediyor tecrübe ile sabittir .
ayri bir tavaya bir miktar siviyag koyup isitin. icersine bademleri atip kizarincaya kadar
kavurun .kevgirle alip isterseniz direk corbaya dilerseniz servis esnasinda corbaniza ekleyin
ben serviste ekledim her tabaga bir miktar kullandim
corba icersinde kirilip dagilmasini arzu etmedim
ister yaz ister kis corba sifadir
(kücük bir püf noktasi birakiyorum yaziyi sonun kadar okuyanlara kismet olur ama ;))
Sabir mükafat kapisidir. Allahin izni ile
.hayatimizin her alaninda uygulamamiz gereken erdem olmali
bademlere dönecek olursak
bademleri kavurdugunuz siviyag bir miktarini fazla tutun bademin kizarmasi uzun sürmüyor yani yag yanmiyor kavrulan bademleri kevgirle alinca kalan yagi bir kaba koyup kaldirin .
salatada aromasi damaginizi catlatacak cinstendir belirtmis olayim ;))
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
Melek abla bir çorba bu kadar ayrıntılı ancak böyle anlatılır. Ellerine sağlık💐💐💐
YanıtlaSilelimden geldigi dilimin döndügü kadar anlatmaya calisiyorum
Silfaydam oluyorsa ne mutlu bana
Allah razi olsun
Ellerine sağlık bebem..
YanıtlaSilellerimden yemeni nasip eylesin mevlam
Silseviyorum bebem seni
Bu kadar güzel ve enteresan yemekler paylaşırsinda hiç zaman kaybı olur mu canım benim :-)bloğunu takipteyim:-)bana da beklerim:-)
YanıtlaSilAllah razi olsun sevgili citlenbik
Silen kisa zamanda ziyaretine gelecegim insallah .yorumun icin cok tesekkür ederim
sevgiler
melabaaaaaağ :)
YanıtlaSilmelabaaaaaaaag ;)
Silsevgili deeptone
vefa abidesi arkadasim benim
sevgiler selamlar
bayıldım elinize sağlık bu arada takipçiniz oldum artık :)
YanıtlaSilcok tesekkür ederim cok naziksiniz
Silselamlar sevgiler
Patlıcanlı çorba farklı bir tarif.deneyeceğim tarifler arasına girdi.elinize sağlık
YanıtlaSilAllah utandirmasin dilerim beyenilir. cok tesekkür ederim
Silsevgiler selamlar
meraba. blogda seni üzdüler mi ki yaaa. bi de yıllar geçince eski arkadaşlar gidiyo filan. ama olsun ben varım. bi deee ben sana yeni arkadaşlar bulurum kiii yaaaaa. yeni mutfakçı tarifçi arkadaşlarımız var yaaaa üzme canını taam mıııı :)
YanıtlaSilmerhabaaa deep
Silyok yok üzen yok cok sükür . kendim buralarda ruhum türkiyede kaldi ondan
gecer buda gecer deep
iyiki varsin
tamammm
merhaba blogcanlar sayfasından geliyorum blogunuzu takibe aldım banada bekliyorum ;)
YanıtlaSilhttp://misevimm.blogspot.com.tr/
cok tesekkür ederim bende ziyaretinize gelecegim insallah
Silsevgiler
malatya haber Olarak Sizi Takip Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)
YanıtlaSilselam ve sevgiler .bir mukabele
SilElinize saglik Melek hanim.Gonlunuze saglik.
YanıtlaSilAllah razi olsun
Silselamlar sevgiler
elinize saglık paylaşımlarınızı takip ediyorum
YanıtlaSilcok tesekkür ederim
Silselam ve sevgiler
Siz....lezzetli yemekler yapan aşçi hemde ruhuma huzur katan manevi yolgösterici.Sizinle tanismak güzel olurdu.Duana coook muhtac bir kardesinden sevgiler......
YanıtlaSilEstafurullah
Silrahman dilerse olmayanlar olur kardesim
uzaklarda olup hem onu tanimamak ama Allah icin sevilip duada anilmak ne güzel nimet Allah c c razi olsun
hamdolsun alemlerin rabbime
selam ve dua ile
lezzetli tarifler paylaşıyorsunuz tşkler
YanıtlaSil