Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezo gelin corbasi

Es Selamü aleyküm dostlar 
Hayirli saglikli huzurlu bir hafta diliyorum .
Tarifi yazmak icin  blog panelimi actigim da, onay bekleyen yorumu okuyunca 
icimi saran mutluluk tarif edilemez dostlar .Ben yaklasik sizlere 15 yildir internet üzerinden
 acizane mutfagim da pisirdigim  yemeklerimi ve tecrübelerimi  paylasiyorum . 
Önceleri blogcu ailesinde yaziyordum daha sonra 
yaklasik 3 yildir da blogspot ailesinden sesleniyorum size .
blogspot ailesine dahil oldugum da tanidim bu NADiDE HANIMI ,
sahsen tanimisligimiz yok . ama onun istikrarli, seviyeli, maharetli paylasimlari hep ilgimi cekti .
üc yildir burada simdilerde  instagram,  facebook da beraberiz.  Duygusal bir bagimiz olmasa da, sanal alemde iletisimimiz mevcut. Benim izlenimim hep onun ne kadar hanimefendi bir yapisi oldugunu düsündürdü. Oldugu gibi kalabilen, ismine yakisir müsamma bir kisilik diye düsünüyorum eminim su an aklinizdan gecti, nasil bu kadar emin olabilirsiniz dediniz ...
olunuyor efendim. insanin dilinin altinda gizli oldugunu az cok anlayacak yasa ulastirdi mevla 
ögrendim ki insan  ne yaparsa yapsin, kendini ne kadar kontrol ederse etsin ne kadar  
dogru görünmeye calisirsa calissin  acik verebiliyor ..
sözün özü
 özünde yok ise sözünde de olmuyor 
                                   özünde olmayinca egreti duruyor er gec acik veriyor
Allah ömrüne ömür katsin cok güzel yerleri hak eden bir  muhterem 
Degerli yazar Münir Arikan  Nitelikli insan isimli eserinde söyle bir giris yazisi yazmis.
ilk okudugum da günlerce düsünmeme sebep oldu 
Farki,Farkli edeni bulmalisiniz.
Bunun icin farki fark eden bir insan olmalisiniz.
Hedefler icinde farkli olan hedefleri, 
yürekler icersinde farkli olan yürekleri,
beyinler icersinde farkli olan beyinleri 
insanlar icersinde farkli olan insanlari bulmalisiniz 
Sanirim sayin Münir Arikanin sözünün üzerine söz söylemeye gerek kalmadi ;)
§
EZO GELIN CORBASI 
Malzeme 
1 cay fincani kirmizi mercimek 
1 cay fincani ince bulgur 
1 turk kahvesi fincani pirinc 
1 orta boy sogan 
1 tane yesil biber 
1 yemek kasigi domates salcasi 
1 yemek kasigi biber salcasi ( aci arzunuza bagli)
8 su bardagi et suyu 
yarim cay bardagi siviyag 
1 corba kasigi tereyag 
1 tatli kasigi toz kirmizi biber 
2 cay kasigi kuru nane
tuz karabiber 
§
mercimegi bulguru pirinci yikayalim tel süzgecte bekletelim 
tencereye siviyag ve tereyagini koyup eritelim icersine kuru sogani ve yesil biberi incecik 
dograyip pembelesinceye kadar kavuralim  .soganlar kavrulunca salcalarimizi ekleyelim 
toz biberimizi koyup, bir iki kez cevirelim sonrasin da 
mercimek bulgur pirinc karismini ilave edelim. bir cay kasigi! kuru naneyi serpistirip tuz karabiber ile tatlandiralim. et suyunu ilave edelim .kaynayinca orta ateste bakliyatlarimiz yumsayincaya kadar pisirelim. pisen corbayi ocaktan alinca diger 1 cay kasigi kuru nanemizi serpistirelim
bakliyatin cinsine göre et suyu miktari farklilik arz edebilir cok duru olmamasina özen gösterin
taneli sevmiyorsaniz az miktar el blendirdan cekebilirsiniz. aceleye geldigi icin malesef yapim asmalarini fotograflayamadim. cok vahim bir durum degil sanirim  bu tarif icin.
yapimi kolaydir, bereketlidir, ama cok lezzetlidir.

Afiyet olsun dostlar servisde corbamiza yaninda limon ve pul biber sunmayi ihmal etmeyin ;)
 Allah c c tuttugunuz oruclari, yaptigimiz ibadetleri kabul buyursun.. dualara talibim 
Muhabbetle  

4 Kommentare:

  1. Hayırlı ramazanlar melek çok uzun zaman oldu yorum yazmayalı ama takip ediyorum aynı çorbayı piriçsiz yaparım uzun yıllardır birde senin tarifini deneyeceğim eminim , lezzetli olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun .hayirli ramazanlar
      dilerim bu sekli ile de beyenile
      ismini yazmamissin :(
      dua eder dua beklerim

      Sil
  2. selamun aleykum corba tarifinizi yaptim tadi cok harika oldu fakat sulu bir corba olmadi 8su bardagi yeterli degilmiydi kaldikca katilasti ayrica blendirdan cekmistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam
      hakkinizi helal edin ancak cevap verebildim
      su yeterlidir ama bakliyat durdukca koyulasan bir gida .
      dikkate aldigim benim koyu olana care bulunur ama sulu olana daha zor kivam vermek
      tarifin icersinde de belirttim sivi miktari farklilik arz edebilir diye arkadasim
      dilerim hayal kirikligina ugratmadi lezzet olarak.sizin vesileniz ilede ziyaretcilerim bilgilenmis oldu .Rahman razi olsun
      selam ve dua ile

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle