Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kumpare tatlisi


Es selamü aleyküm dostlar 
islam aleminin ve siz dostlarimin Ramazan bayrami mubarek olsun .
Allah cc bu aylara bu günlere yeniden ulasmayi nasip eylesin hepimize .
Biliyorum birkac gün önce eklemem gerekli idi .ama yapacak birsey yok , bu güne kismetmis 
Yeni tarifimiz degil instagram ailesinde paylastigim sevgili aysemin tarifi .öyle lezzetli ki blogumda bulunmasini cok istiyorum .diger iceride bekleyen tariflerim gibi oda uzun zamandir beklemede idi 
belki instagram da görmemis yada kullanmayan takipcilerim icin yada detaylari merak edenler icin paylasayim istedim 

 Malzeme :
2 yumurta
250 tereyag oda sicakliginda
1 pk kabartma tozu
1 Pk. vanilya
200 gr hindistan cevizi
 aldigin kadar un
§
serbeti icin 
2,5 su bardagi seker 
2,5 su bardagi su  
bir kac damla limon suyu  

öncelikle sekeri suyu tencereye koyup kaynatalim. bir kac damla limon suyu ilave edelim serbet kivamina gelince ocaktan alalim .tatlimiza serbetimizi kullanirken soguk olmali 
birkac saat öncesinden hazirlanmis olursa ideal olur 

cirpma kabimiza oda isisinda olan tereyagimizi koyalim vanilya sekerini ilave edelim.
 iyice homojen bir kivam alincaya kadar cirpalim.yumurtalari teker teker cirparak karistiralim 
ilk önce hindistan cevizini ekleyelim  karistiralim , daha sonra aldigi kadar unumuzu ilave etmeye baslayalim beraberinde kabartma tozunu eklemeyi unutmayalim hamurun kivami .
kulak memesi kivaminda olmali cok sert bir hamur olmamasina özen gösterin 
burada neden un miktari vermedim diye düsünülebilir .hindistan cevizi rendesi firmalara göre degiskenlik arz edebiliyor. kimisi iri kimisi cok ince oluyor .özünde oldukca yagli bir gida ama rendelenme isleminden sonra kurtulma esnasinda icine cekecegi sivi miktari degisiklik arz edebiliyor 
o sebeple un miktarini kivam olarak veriyorum sizlere 
hamurumuzdan elimizle  ceviz buyuklugünde koparip avcumuzda yuvarlayalim 
ben tepsiyi yaglamadim gerek görmedim. hazirladimiz toplari tepsiye dizelim 
önceden isittigimiz 200 derece firinda yaklasik 30-35 Dakika pisirelim .
ne kadar kizarirsa o kadar yogun bir tad birakiyor damakta 

soguttugumuz serbeti firindan cikan tatlimizi bes Dakika dinlendirilip uzerine dökelim
serbetini cabuk cekiyor tatlimiz. kolaylikla yarim saat sonrasina hatta ilik servise sunulabilir 
hintpare tatlisina cok benzerlik göstersede tadi kivami farkli tatlimizin 
ben degiskenlik yapmadim tarifte .zira aysemde yedigim ilk lezzeti  hala damagimda 
Bazi seyler oldugu gibi kalinca güzeldir 
tipki sahsiyet gibi 
Hayirli huzurla seker tadinda bayramlar diliyorum 
dualara talibim  Dostlar
Muhabbetle

16 yorum:

  1. Senin de bayraın mübarek olsun ablacım. Tam bayramlık bir tatlıymış. Görüntüsü çok hoş, ki tadı öyledir eminim. Ellerine sağlık. Nice bayramlara, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cok sevdim denizim ara ara yapmaya calisiyorum
      bayramdan bayrama beklemek zor olacak kadar lezzetli yani
      cok tesekkür ediyorum
      mutlu huzurlu sevdiklerinle nice bayramlara canim

      Sil
  2. ahh şahsiyetin olduğu gibi kalınca güzel olduğunu hatırlatması, ahh nezaketi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablasinin cani
      ahh senin o dikkatin
      kurban seni veren Allaha abla

      Sil
  3. Melek abla öncelikle bayramın mübarek olsun.Bu güzel sözlerin için teşekkür ediyorum. Aramizdaki sevgi ve bağ hep şekerli kumpare tadında kalsın inşallah. Güzel yürekli insanlar hayatımızdan hiç eksilmesin çünkü kolay kolay bulunamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun canim .sizlerinde mubarek olsun
      amin ecmain eksilmesinler hayatimizdan onlar
      Allah c c bu günlere yeniden eristirsin bizleri güzel yürekli insanlar ile birlikte insallah

      Sil
  4. kumpare tatlısını bugun yaptım bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim ALLAH razı olsun melek ablam senin tariflerin hiç yanıltmadı bu zamana kadar sağlıcakla kal ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ecmain canim .
      Mahcup etmeyen Allaha hamdolsun
      yapan ellerine saglik canim cok mutlu ettin beni rabbim razi olsun
      yorumun icin ayrica tesekkür ediyorum buraya yazan tarifi yapan o elleri öperim
      muhabbetle

      Sil
  5. Merhaba ne hoş bloğunuz ve tarifleriniz var bayıldım ve bloğunuzu takibe aldım bende sizi beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim .hosgeldiniz
      en kisa zamanda ziyaretinize gelecegim insallah
      selam ve sevgiler

      Sil
  6. Melek Hanım merhaba sitenizi yeni keşfettim gerçekten çok güzel t arifleriniz var ellerinizle sağlık. Bayrama kısmet olursa kumpare tatlinizi yapmak istiyorum. Sormak istediğim hindistan cevizini kilo ile almıştım bardak ölçüsü ile ne kadar kullanmalıyız. Cevaplarsaniz çok memnun olurum. Sevgilerimle Dilek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Dilek hanim .
      cok tesekkür ediyorum öncelikle .yorumunuzu okuyunca sizin icin ölctüm 2,5 su bardagi olmasi gerekiyor .bardak standart su bardagi..
      normalinde tariflerimdeki malzemeleri bardak yada mutfak gerecleri ile ölcmem
      .cünki bu tarifteki performansta istediginiz sonucu almaya cok büyük engel olabilir .
      cünki her evin bardak yada kasik farklilik arz eder .sizin vesileniz ile tekrar izleyicilerimden
      her zamanki istegimi yenilemis olayim .benim icin yada tariflerim icin imkanlari dahilinde mutlaka ilk firsatta mutfak terazisi almaya calissinlar .
      selam ve sevgilerimi gönderiyorum dilek hanim simdiden hayirli bayramlar

      Sil
  7. Melek Hanım sorumu cevapladiginiz için çok teşekkür ederim. Bayrama kısmet olursa yapıp yorumumu göndereceğim. Hayırlı bayramlar diliyorum. Allaha emanet olun. Sevgilerimle Dilek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkür ederim
      bekleyecegim yorumunuzu sevgili dilek
      selam ve dua ile

      Sil
  8. Melek hanım merhaba tatliyi bayramda yaptım gerçekten çok güzel oldu misafirlerim ve özellikle çocuklarım tarafından çok beğenildi. Tadı ve kıvamı yerinde bir tatlı. Çocuklar tekrar yapmamı istiyorlar. Bu güzel tarif için tekrar teşekkür ediyorum. Selamlar sevgiler Dilek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilek hanim .öncelikle cok tesekkür ediyorum hem güvenip tatliyi yaptiginiz hemde buraya yorum yazma inceligini gösterdiginiz icin Rahman razi olsun
      cok mutlu oldum hamdolsun alemlerin rabbine .
      yapan elleriniz dert görmesin ,yiyenlere sifa olsun insallah
      tekrar tesekkür ederim selam dua baki muhabbetle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle