Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Semizotlu basbas salatasi

Es selamü aleyküm dostlar 
güzel aylari güzel bayrami gerilerde biraktik 
Allah c c bu günlere yeniden ulastirsin bizleri saglikla hayirla insallah.
Bayramlik ikramlari hazirlarken ortaya cikan lezzeti aklimda iken sizlere ulastirayim istedim 
eldeki miktara bakinca  sonrasinda eldeki imkanlari dahil ederek cikar en güzel lezzetler cok zaman.
Buda öyle bir lezzet oldu .cok beyenildi 
Ben bir semizotu tutkunuyum sezonunda cokca tüketmek gibi bir lüksümüz yok 
cok sükür simdi türk alisveris merkezleri az miktarda kisa süreliginede olsa esim bulur bulmaz getirir
bana .cok miktarda aldi sagolsun ama kalan iki bagi nasil degerlendirsem diye düsünürken 
islemler bir birini takip etti :) sonuc tarifte fotograflar cok özenli degil zira ikramlar baslayinca 
acele ile elde cekilenler bunlar oldu ama lezzet inanin fotografa ihtiyac duymayacak kadar güzel 

Malzeme 
2 bag semizotu 
500 gr yogurt süzme 
1 su bardagi normal yogurt  (kivam icin kullaniyorum )
2 dis sarimsak 
2 avuc basbas bulguru  ( tek avcunuzla )
2 yemek kasigi elma sirkesi 
semizotunu kavurmak icin 4 yemek kasigi zeytinyag
üzerine serviste kullanmak icin zeytinyag ve kuru nane 
semiz otunu yikayip biraz iri olacak sekilde dograyalim 
teflon bir tavayi ocagimizi en harli olacak sekilde acip ocaga koyalim .
semizotunu yikadigimizda cok fazla sularinin süzülmesini beklemeyin ki
 islem sirasinda suya ihtiyacimiz olmasin 
tavaya semizotunu zeytinyagini ve ezilmis sarimsagi koyalim  tuzunu serpistirelim 
harli ateste ara ara karistirarak kavuralim .öyle uzun uzadiya degil birkac dakika sürüyor bu islem.

 semiz otu suyunu saliyor hemen suyunu cekmesine müsade etmeden hemen bulgurumuzu ilave edelim  kapagini kapatim suyunu cekinceye kadar pisirelim suyunu cekince bulgurumuz 
kapagi kapali halde 5-8 dakika dinlendirelim 
yogurdumuzun icersine sirkeyi, damak tadiniza göre bir miktar daha tuzunu 
ve cok büyük olmayan bir dis sarimsagimizi ezelim karistiralim 
catal ile havalandirdigimiz iyice sogumus olan semizotumuzu yogurdumuza ekleyip karistiralim 
servise sunmadan evvel üzerine zeytinyagi ve kuru nane gezdirelim 
Ben porsiyonlamak icin serviste büyük dondurma kasigi kullaniyorum servis önerimdir ;)
dilerim beyenilir. sükür ile  sifa olsun dostlar 
 Hamdolsun Allahim verdigin nimetlere saglik ve afiyete 
Dualara talibim 
Muhabbetle

19 Kommentare:

  1. Çok ilginç ve güzel bir bloğunuz var. Yazı için de teşekkürler.
    Siteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isterim. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum .bakan gözdeki güzellikten kaynaklaniyor o .
      var olasiniz
      elbette eklerim ziyaretiniz, yorumunuz ve güzel sözleriniz icin tekrar tesekkür ederim
      Rahman razi olsun
      Muhabbetle

      Sil
  2. ÜLKÜ,ben.
    Evet, bir ramazan vede bayramı geride bıraktk. Sanırım en mutlu ramazanımdı,zira yüce dinimin güzelliklerini öğrendikçe vede hayatımda uygulamaya çabaladıkça herşeydaha bir güzelleşiyor anlam kazanıyor.Bazan kaybettiğim yıllar için acı çekiyorum. Öğrenecek daha ne çok şey var.Ama yinede biryerlerden başlamış olmanın huzurunu yaşıyorum.Ramazanda bloğunuzdan çok güzel tariflerle şık sofralar hazıladım aileme. Herkes mutlu ve şaşkındı.Ne kadar uzattım zamanınızı aldım, hoş görünüze sığınıyorum. salatayı en kısa zamanda deniyeceğim inşallah.Rabbime emanet olunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ülküm
      Allah bu aylara bu güzel günlere yeniden ulasmayi nasip eylesin bizleri .
      Allah c c buyuruyor " Ben kulumun zanni üzereyim ,,
      onu sevmek kullugun zirvesi .sevdikce güzellesen bir kulluk ve dünya ve ebedi hayati
      hic birsey icin gec degildir.ülküm .onu bilmeyi sevmeyi nasip eden Allaha hamdolsun rabbim zorlarini kolaylastirsin .
      Allah bana bu blog sayesinde sizin kadar güzel insanlara ulasmama vesile oluyor
      bu yorumlar yüregime nefes oluyor inan Allah sizlerden razi olsun .
      hak daim helaldir bilesin . yapan ellerine yiyenlere sifa olsun cok tesekkür ederim
      selam dua baki muhabbetle

      Sil
  3. Mrb, basbas bulguru hangisi oluyor tarifi denesem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili reyhane
      basbasi bulgur olarak geciyor .bugdayin cok parcalanmadan cabuk pismesine olanak saglayan bir iri bulgur türü .pisince vitamin degerini kaybetmiyor iri oldugu icin özellikle
      dolmalarda pilavlarda güzel oluyor son zamanlarda fazlaca kullandigim bir ürün
      marka olarak ben Duru bulguru kullaniyorum
      linki kopyalama yapabilirsen görsele ulasabilirsin
      linki birakiyorum Muhabbetle

      http://www.durubulgur.com/Urunler/69/Basbasi-Bulgur/Basbasi-Bulgur.aspx

      Sil
  4. Melek hanim merhaba .Bende semizotu sevenlerdenim bi yakinimin bahcesinde bolca oluyo her sene mubarek adeta fiskiriyo topraktan bende sebepleniyorum yakin olsakta paylassak dedim icimden .Su an bile bolca var bu besleyici salatayi bir an once yapmak istiyorum .Semizotlu baska tarifler varsa hayir demem:) son bisi daha IMDAT POGACA yi yaptim tabiri caizse yagmalandi lezzeti onaylandi tavsiye ederim Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canim
      Allah c c razi olsun .evet semizotu sevgisinin bendeki tarifi mümkün degil
      ah imkan olsa hayir dermiyim hic ..
      benim yerime artik sizler yiyin niyete alinca siz, ben yemis kadar olurum .
      su sözler bile mutfagimi semiz otu demetleri ile doldurdu sanki .
      Rabbim niyetini kabul buyursun razi olsun
      semizotlu tarifler konusunda cok sey yapmak isterim ama
      semiz otu olmayinca tarifte olmuyor nasip kismet diyelim ..
      imdat pogaca hakkinda yazdiklarin icin cok sevindim cok mutlu oldum
      video cekimlerini mecburen ertelemek zorunda kaldim .
      cünki kizimin okul sinavlari icin yogun bir yildi onun okulunu etkilemek istemiyorum benim basarimdan cok daha önemli cünki .
      senin vesilenlede herkezden helallik diliyorum
      cünki bir tane ekleyip biraktim :( ilerleyen günlerde insallah eklemeyi nasip etsin Allah
      dua eder dua beklerim baki muhabbetle canim

      Sil
  5. Merhaba.Nakış gibi özenle işlenmiş bloğunuzu yeni keşfettim.Bir sayfadaki yayın sayısını artırabilir misiniz?Bir sayfada 4 adet yayın var sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah cc razi olsun
      blogumun sablon tasarimi malesef 6 tane tarifi ön plana sunuyor
      diger tariflere ulasmak icin en altta ( öncekine ) yazan tusu kullanmlisiniz
      sayet cep telefonundan giriyorsaniz mobil sürümünü kullanmalisiniz sayfanin en altinda yazar .ilginiz icin cok tesekkür ederim
      selam ve dua ile

      Sil
  6. Merhaba
    Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    Teşekkürler.

    Nurselin Mutfağı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun .
      ziyaretinize gelecegim insallah
      selam ve sevgiler

      Sil
  7. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle