Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karnabahar humusu

Es selamü aleyküm dostlar 
Hayirli cumalar diliyorum rabbim gönlünüzden gecenlere kavustursun sizi.
yine bir uzun ara oldu farkindayim .
vermis oldugum bu arayi sanirim bu lezzet af ettirir insallah beni ;)
Ziyaretine gittigim arkadasim suzana ait tarifimiz.. Arkadasim beni bu tarifle tanistirmasi ise söyle oldu. suzanim  masaya tabagi koyduktan sonra herkeze icinde bunun ne var bakalim kim bilecek demis .ben bu esnada namaz kilmak icin diger odada oldugum icin söylenen tahminleri hali ile duymadim .Herkez tahminlerini söylemis. en son masaya ben gelince, herkez benim yüzüme bakiyor dedim ne oluyor ?.arkadasim suzan dedi 
bakalim sen bilecekmisin melek bunun icinde ne var ?diye sorunca bir lokma tattim .
herkez yüzüme bakiyor ,dedim karnabahar 
 Suzanim bravo melek bir tek sen bildin dedi .sonrasinda yapilan tahminleri neye dayanarak yaptiklarini sordum arkadaslarima .verilen cevaplar ise benim arzu ettigim cevaplardi ..
 dedim mutlaka dostlar ile paylasmaliyim bunu tarif edermisin suzanim dedim .
oda bana unutkanligimdan cikti bu tarif ortaya melek dedi.
miktarlarini ölcmedim ben kafadan yaptim .sen miktar ayari yap yayinla blogunda dedi 
Bende sizler icin miktar tespiti ve bir iki kücük detayla sizlere ulastiriyorum
tabi ismide yok masada konu gecti bir cok isim tespiti yapildi ama 
sanirim karnabahar humusu olacak 
malzeme 
1,200 gr karnabahar (temizlenmis hali)
1,5 su bardagi su 
500 gr süzme yogurt 
2 dis sarimsak 
1 cay bardagi siviyag 
1 cay bardagi un 
tuz bir tutam kimyon 
üzeri icin 
ceyrek cay bardagi siviyag 
2 tatli kasigi toz kirmizi biber 
üzerine serpistirmek icin kuru nane 
karnabahari yikayip temizleyelim kök kismini arindirip tencereye kücük parcalar halinde koyalim 
üzerine suyu ilave edelim. bir miktar tuz ve bir tutam kimyonu serpistirelim
kapagini kapatalim. harli ateste suyunu cekinceye kadar pisirelim
 dikkat edin dibini sarmasin ates harli oldugu icin cabuk olacaktir 
hasladigimiz karnabaharimizi ezecek ile iyice ezelim iri parca kalmasin 
bu islemi sicak iken yapmalisiniz  
ezdigimiz karnabahari baska bir tabaga alip ayni tencereye (bulasiktan tasarruf ;) 
siviyagi koyup ocaga tencereyi koyun yag hafif isininca üzerine unu ilave edip karsitiralim 
bir  iki dakika kavuralim .öyle cok fazla degil hafif sararmasi kafi .
üzerine hemen ezdigimiz karnabahari koyup karistiralim birkac dakika karistirarak pisirelim 
koyulasaktir haliyle. tuzunu karabiberini ilave ederek tatlandiralim .
ocaktan cekip üzerine ezdigimiz sarimsaklari ekleyelim .
harlli isisinin gitmesi icin bes on dakika dinlendirelim .
daha sonra yogurdumuzu ilave edip iyice karistiralim .servis tabagina aktaralim 
üzeri icin kücük bir tavaya siviyagi koyalim .tereyag kullanmiyoruz üzerinde donmamali 
yagi hafif isitip ocaktan cekelim. icersine biberimizi ilave edip karistiralim 
tabaktaki karnabaharimizin üzerine gezdirelim .
cok olmamak kaydi ile üzerine kuru naneyi serpitirelim .
servise hazir karnabaharimiz .
hayal ederek lezzete ulasmaniz pek mümkün degil dostlar düsününce tezat
diyecegim o ki damak da tadilasi bir lezzet bu benden söylemesi ;) 
(tesekkür ediyorum suzanim iyiki unutmussun ocakda karnabahari.. seviyorum seni )
afiyet olsun  dualara talibim dostlar
Muhabbetle 


14 yorum:

  1. Tarifiniz için teşekkürler, evde malzemeler vardı hemen denedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkür ederim .
      umarim beyenmissinizdir sevgiler

      Sil
  2. Harika bir tarif elinize sağlık mutlaka yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü çok nefis. Tadını da çok merak ettim. Karnabaharı seviyorum, bütün kış tüketiyorum ve onunla deneyecek yeni bir tarif çıktığı için mutluyum. Arkadaşının da, senin de ellerine sağlık.
    Evet, ara çok uzun oldu. Pastalarını, nefis yemeklerini özledik. Özletme kendini çok :) Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde cok severiz bolcada tüketiriz
      insallah beyendigin bir lezzet cikar ortaya
      evet uzun bir ara oldu farkindayim canim, yaz tatili girip ara verincede insan soguyor
      cok tesekkür ediyorum sevgiler denizim

      Sil
  4. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim ömrünüze bereket
      selam ve dua ile

      Sil
  5. ÜLKÜ ben
    Hoş geldiniz kavuşturan rabbime hamdolsun. güzel görünüyor yeni bir lezzetle tanışacağım bakalım becerebilecekmiyim. Allaha emanet olunuz Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosbuldum sevgili ülkü
      cok sükür kavusturan mevlaya .rabbim utandirmasin insallah
      eminim en güzelini yaparsiniz sizde en emine emanetsiniz
      selam dua baki muhabbetle insallah

      Sil
  6. En kısa zamanda denenesi bir tarif. Benim de barbunya humusum var yine ocakta unutma sonucu ortaya çıkmış bir tarif olarak. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insallah beyenirsiniz
      en güzel tarifler cok zaman birer vesile ile ortaya cikan tarifler oluyor
      mutlaka lezzetlidir
      yorum icin cok tesekkür ediyorum
      selam ve dua ile

      Sil
  7. Selam. Ben songül. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Biraz da tahin eklesek olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam sevgili songül
      elbette olur önemli olan gönlünüzün ne dedigi
      selam ve sevgiler yorum icin cok tesekkür ederim

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle