Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Patates Oturtma ( Benceli )

es selamü aleyküm dostlar 
olmadik zamanda tarif yazasim tuttu .
Tencere yemegi demek kalabalik aile yemegi demek .
yaninda tursu ile vaz gecilmezdir patates oturtma. özellikle kisa yaklastigimiz su günlerde diyecegim ama mevsimi yok aslinda .hele sevdikleriniz seviyorsa ayri bir degerlidir gözünüzde .
alisa gelmisten yine bencelere bürünmüs hali  ile geliyor patates oturtma  size
dilerim sevile beyenile haydi simdi tarife 
gerekli malzeme yaklasik 10 kisilik 
1.300 gr patates 
350 gr orta yagli kiyma 
1 bas orta büyüklükte kuru sogan 
250 gr dogranmis domates ( ben konserve kullandim )
yarim cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
yarim yemek kasigi biber salcasi 
1 tatli kasigi tepeleme toz kirmizi biber 
2 cay kasigi kimyon 
2 yemek kasigi nar eksisi 
2 su bardagi su 
tuz ,karabiber 
kuru maydanoz yaklasik 1 yemek kasigi ( tazeside olur  )
§
yapilisi 
kiyma harcimizi hazirlayacagiz öncelikle. mümkün ise teflon tavaya kiymamizi koyalim 
üzerine kuru sogani ince sekilde yemeklik dograyalim .yaglari ilave edip ocaga koyalim .
ates harli olsun .kavurmaya baslayalim .kurumasina müsade etmeden suyunu cok cekmeden .
üzerine salcayi tuzu, karabiberi, kimyonu ,toz kirmizi biberi ekleyelim karistiralim 
tekrar belirtiyorum kurumasin hemen üzerine dogranmis domatesi ilave edelim taze kullanacaksaniz  cekirdekleri cikarilmis dogranmis halde 250 gr olmali .kistan hazirlandi ise sayet oda olur .
bir iki kez cevirelim hemen nar eksisini ve 1 bardak  suyu ilave edelim kapagi kapali olarak yaklasik 3-4 dakika harli ateste pisirelim ocagi kapatip kenara alalim  

patatesleri soyalim. patateteslerin ayni ebatta olmasina dikkat edelim benim patateslerim 
mandalina büyüklügünde idi özellikle bu tarz yemekler icin alirim .cünki görsellik önemlidir 
soydugumuz patatesleri kibrit kalinliginliginda dilimleyelim yuvarlak olarak.
 daha sonra bol su ile yikayalim nisastasi aksin. güzelce süzdürelim .
daha sonra isleme gecelim .mümkünse kalin tabanli bir pilav tenceresi olsun lezzette etkendir .
en alt kata kiymadan bir kac kasik koyalim her yerine yayalim üzerine patatesten bir sira döseyelim 
daha sonra yine bir miktar kiyma daha sonra yine patates .bu sekilde tüm malzemeyi kullanalim 
en üste kiymali harcimiz gelsin 
kenarindan 1 bardak suyu ilave edelim göze az gelebilir su miktari .cok fazla su kullanmadan malzemelerin bir birine karismadan pismesi icin ay kullaniyorum suyu ama dedigim gibi 
kalin tabanli bir tencere ve agzi kapali olarak pisirecegiz ve kapagi cok sIk acmamaya özen gösterecegiz neyse en son üzerine kuru maydanozu serpistirelim 
tazesini kullancaksaniz cok ince dogramaya özen gösterin .uzun uzun saplar hos görünmüyor zira
ocaga koyalim tencerenin kapagini kapatalim .kaynamaya baslayinca hemen ocagin isisini düsürelim oradan bir kademe düsük isida yaklasik 30-35 dakika pismeye birakalim  
pisen yemegimizi ocaktan alip biraz dinlendirelim. rengi kendine gelsin patates kendini toplasin
yanina pilav tavsiyemdir .tursu olmaz ise olmazi 
yemegimizi  asla karistirmadan kenarindan alarak patatesleri dagitmadan parcalamadan
 tabaklara pay edelim servise sunalim 
Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle 

17 yorum:

  1. Merhabalar, patates oturtmanız çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim. En sevdiğim yemeklerdendir. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum sefa bey
      selam ve dua ile

      Sil
  2. ahh ahh biz çocukken annem yapardı bunu üzerinede bahçeden toplanan çıtır çıtır biberlerle mis kokulu domatesleri koyardı ay canım çekti bende mi yapsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. yapilan her ne olursa olsun sevdikleriniz tarafindan yapilirsa onun lezzeti hic birseyde olmuyor hele cocukluk tatlari onlar vazgecilmez unutulmaz
      selamlar sevgiler yorum icin cok tesekkür ederim

      Sil
  3. istah açici :)
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim var olasiniz
      sevgiler ..

      Sil
  4. çok ama çok lezzetli görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim Bal tatlisi
      sevgiler

      Sil
  5. En sevdiğim yemeklerden birisi ellerinize saglık .Zehra genc

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglık nefis gözüküyor Zehra genc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun yorumunuz iki tane gelmis
      zamaninizdan calmisim teknik bazen hata verebiliyor ama ugras vermissiniz tekrar tesekkür ederim hakkinizi helal edin
      selam ve dua ile

      Sil
  7. canım harika ya eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık kuzummmm özlemişim yaaa seni seyretmeyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun bebem ben öyle özledim ki
      seyretmek yetmiyor bana :(

      Sil
  9. Selam melek ablacim Hayatım da ilk defa panlican oturt ma yaptim ve onuda senin sayende yaptım tarifini üzerine pisirdigim yemek süper leziz olmuştu cokk teşekkür ederim varlığına dua ciyiz iyiki varsin abla çok teşekkürler artık sayende de bir erkek olarak çok güzel yemekler yapa bilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam ablam
      Allah c c razi olsun ablam .bir beyefendi tarifime güvenip uygulayarak sofraya yemek koydu.
      akabinde bu kadar güzel bir yorum aldim ya
      cok sükür sonsuz sükür Allaha
      ellerine saglik sifa olsun insallah
      selam dua baki muhabbetle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle