Es selamü aleyküm dostlar
sicaklarda corba gitmez denir .ama bizde corba olmadan olmuyor .
corba arsivimin cok zayif oldugunu bu ramazan ayinda fark ettim.
Daim yaptigim corbalarimi bile paylasmamisim sizlerle ben .ayip bana
Bir dost demisti ki herseyi bir tarafa birakip isine odaklanmalisin
O kadar hakli ki ve cok dogru bir tespit ki,düsündükce daha iyi anliyorum
cok yere bölünmek .en yetenekli yada en sevdiginiz iste bile, verimsizlik doguruyor.
Beni düzelten beni yönlendiren dostlarimin ömrüne bereket ver Allahim.
izin sezonu girmeden sizlere birkac tarif birakmak isitiyorum
en azindan arsivde bekleyen tarifimlerimi paylasmaliyim sizlere
Bu tarifimiz sevgili aysemin yillar öncesine ait olan bir gida firmasinin kitapcigini ,
incelemem icin bana getirdiginde fark ettim.. ve ben Allah ne verdiyse
her daim kolayliklara vesile olmak niyetinde oldugum icin hazirlama metotlarini en aza indirdim.Bu haliyle daha kolay, daha hizli oldu. ama yine benceli oldu
Tadi mükemmel özellikle patlican tutkunlari icin enfes bir corba
kavrulmus bademin damakda biraktigi lezzet tartisilmaz
Ne kadar dogrudur bilmiyorum .sinop yöresine ait bir corba oldugu yaziyor dergide
Derginin yalancisiyim ben .corba oldukca bereketli bir corba. kücük aileler arzu ederlerse ilk etapta yarim ölcü yapabilirler ama ertesi günü tüketilmeye( hatta tadi daha yogun olarak ) cok uygun
§
Malzeme
500 gr patlican (soyulup temizlenmis hali )
1 su bardagi un (Tepeleme degil )
1,700 ml et suyu
yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
yaklasik 2 yemek kasigi limon suyu
tuz karabiber
100 gr soyulmus yaprak yada dogranmis badem
bademleri kizartmak icin bir miktar siviyag
Patlicanlari yikayip tamamen soyalim kücük küpler halinde dograyalim
ne kadar kücük pisme süresi okadar kisa
ocaga tencereyi koyalim ücersine yaglari birakalim yaglar isininca patlicanlari icersine atalim
bir miktar kavuralim yagini elbet cekiyor patlican bu sizi korkutmasin
kavurmaya devam edin. daha sonra ,unu üzerine serpistirin .bir iki dakika daha karistirarak kavurup
üzerine et suyunu ilave edin bu asamada limon suyunuda ekleyin ki kararma yapmasin
.unun kalitesine göre et suyu miktari farklilik arz edebilir koyulugunu
kaynamaya basladiktan sonra damak zevkinize göre ayarlayin .
tuzunu karabiberini ekleyip yaklasik 30 dakika orta ateste pismeye birakalim
pisme süresi sonunda corbamizi elblendirindan gecirelim pürüssüz olsun ama
cok cekerseniz kivaminda degiskenlik arz ediyor .dikkat ediyorum el blendiri ile süzgecten gecirilen
corbalarin kivamlari farklilik arz ediyor tecrübe ile sabittir .
ayri bir tavaya bir miktar siviyag koyup isitin. icersine bademleri atip kizarincaya kadar
kavurun .kevgirle alip isterseniz direk corbaya dilerseniz servis esnasinda corbaniza ekleyin
ben serviste ekledim her tabaga bir miktar kullandim
corba icersinde kirilip dagilmasini arzu etmedim
ister yaz ister kis corba sifadir
(kücük bir püf noktasi birakiyorum yaziyi sonun kadar okuyanlara kismet olur ama ;))
Sabir mükafat kapisidir. Allahin izni ile
.hayatimizin her alaninda uygulamamiz gereken erdem olmali
bademlere dönecek olursak
bademleri kavurdugunuz siviyag bir miktarini fazla tutun bademin kizarmasi uzun sürmüyor yani yag yanmiyor kavrulan bademleri kevgirle alinca kalan yagi bir kaba koyup kaldirin .
salatada aromasi damaginizi catlatacak cinstendir belirtmis olayim ;))
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle