Es selamü aleyküm dostlar
yine benceli bir tarif
soguk kis günlerine yakisir bir klasik sütlü tatli tarifi birakmak icin geldim
Gerekli malzeme
büyük kaselere 6 kisilik ,kücük kase kullanirsaniz 8 kase cikacak miktardir
sartlarin durumuna göre azaltip cogaltabilirsiniz
1 su bardagi pirinc
1 kg süt
400 gr krema
1,5 su bardagi toz seker
2 su bardagi su
tuz 1 tutam
tarcin
§
Yapilisi
Pirinci yikayip mutlaka teflon bir tencere yada derin tavaya koyalim .üzerine suyu bir tutam tuz
ilave edip kapagi acik olarak orta ateste arada karistirmak sureti ile pismiye birakalim.
suyunu tamamen cekince, icersinden yarim su bardagi pisen pirincten bir kaba ayiralim
tavadaki pisen pirinclerin üzerine sütü bosaltalim .orta ateste yine karistirmak sureti ile
yaklasik 45 dakika pisirelim yavastan sabirla ..
biz bu arada ayirdigimiz pismis pirincin üzerine kremayi bosaltalim
el blendiri ile pirincler pürüssüz oluncaya degin cekelim.. ama dikkat edin krema
cok katilasip tereyagina dönüsmesin .pirinclerin cekilmesi kafi ocak pisme süresi dolan sütlacimiza yavasca ilave edelim .15 dakika bu haliyle karistirarak pisirmeye devam edelim .
süre sonunda sekeri ilave edelim sütlacimiza.. rengi degisecek kivam biraz daha incelecektir karistirmayi birakmadan 10 dakika daha dibini tutturmadan pisirelim .
sogumasina müsade etmeden servis kaselerine bosaltalim .
sicakken taricini üzerine serpistirelim .evin icersine kokusu coktan yayilmistir
Afiyet sifa olsun dostlar
Muhabbetle
canımmm ellerine sağlık moderen bayan:)))))
YanıtlaSilseviyorum seni
tesekkür ederim kugum
Silmoderen bayanda seviyor seni ;)
ellerinize sağlık.. Sezenleriniz için iyiki varsınız yengecim.. :)
YanıtlaSilsende iyiki varsin yengem
Silömrüne bereket
Bizde de sütlaç çok sevilir ve sık sık yapılır. Ama hiç krema ile denememiştim eminim çok güzel olmuştur. Ben de deneyeceğim. ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
bizde de ama günümüzün yavan sütleri ile eski tatlari yakalamak cok zor .acizane krema ile yakalamaya calistim .
Silumarim beyenilir sizde de
sevgiler cok tesekkür ederim
Senceli halinin kıvamını çok merak ettim. Bu haliyle içine pirinç unu veya nişasta koymak gerekmiyor demek. Ben kıvamlanması için nişasta kullanıyorum ve çekiniyorum da biraz, nişastayı fazla kullanmak istemiyorum. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim, hem de en kısa sürede.
YanıtlaSilEllerin dert görmesin. Sevgilerimle.
Tesekkür ederim Denizim
Silamacimda oydu. yani kivam verme isinde baska seye gereksinim duymamak. cok farkli bir dokusu oldu
seninde yorumunu merakla bekleyecegim
sevgilerimi gönderiyorum
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilCafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
sizede basarilar dilerim
Silcok tesekkürler
Ve aleyküm selam
YanıtlaSilSütlaç çok güzel görünüyor sanırım kışın dahada bir keyifli yeniyor ellerinize sağlık
Allah razi olsun Bal tatlisi
SilAllahin selamini verip mutahap bulmmak canimi cok acitiyor
vesilenizle sitemimi dillendirmis oldum
hakkinizi helal edin
cok tesekkür ederim selam ve dua ile
ellerine sağlık yengecim.. sağlık ve huzurun daim olsun.. :)))))
YanıtlaSilamin ecmain yengem .cok tesekkür ederim
Silselam dua baki muhabbetle
VE akeykumselam ve rahmetullah ve bereketihu ebeden ve daima.ben yemekten cok ruhunun esintisinin tadini almaya calisiyorum. İmaninizin kuvveti bu sanirim.Allah c.c ye yakinsiniz.Elinize gönlünüze saglik.Bu arada tarif cok guzel agiz tadiyla sutlac yedik elhamdülillah.Ruhuma ve soframa daha nice tariflere....
YanıtlaSilAllah c c razi olsun .
Silsadece yutkundum ardindan elhamdülillah dedim
Allah c c utandirmasin beni dua buyurun bana
Allah sizlerinde
sofranizdan bereketi bedeninizden sagligi dilinizden sükürü
hanenizden huzuru muhabbeti eksik etmesin
iyiki varsiniz ömrünüze bereket
amin
selam dua baki muabbetle