Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Taze fasulye corbasi

Es sealmü aleyküm dostlar 
Fazlaca alinmis taze fasulyeyi degerlendirme cabalari corbasi ile sonlandi 
iftar sofrasinda degisiklik arz edecegini düsündüm .vakit kaybetmeden sizlerle paylasayim istedim .
esim ve kizim tadina bakinca taze fasulye oldugunu anlamadilar ;)
sebze yemekte zorlanan cocuklar icin idaeal bir lezzet 
Tarif bana ait 
Gerekli Malzeme ( 8 kisilik )
400 gr taze fasulye 
1 su bardagi süzme yogurt 
1 cay bardagi pirinc 
1 yumurta 
2 yemek kasigi un tepeleme
1 cay bardagi siviyag 
yarim yemek kasigi tereyag 
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi kuru nane
1 dis sarimsak 
tuz karabiber 
1,600 ml et suyu 
fasulyeyi yikayip temizleyelim, kilciklari var ise cikaralim. ortadan uzunlamasina kesip
kücük küpler halinde dograyalim .yaklasik bezelye büyüklügünde olsun .
tencereye siviyagi koyup iyice isininca fasulyenin yarisini atalim icersine hafif kizarmaya baslayinca diger yarisini ilave edlim icersine bunu sebzeler sulanmadan kizarmasi icin yapiyoruz 
hepsini tek parti olarak atarsak yagin isisi düseceginden sebze kendisini salacaktir 
ilk parti icinde kalacak cikarmayacaksiniz beraberce iyice kizarmalarini saglayin .
fasulye kizarinca ocaktan cekin icersine cok ince rendelenmis yada dogranmis sarimsagi icersine atin 
bunuda sadece kokusunu lezzetini almak icin yapiyoruz .ilk etapta atarsaniz yanar sarimsagin sadece aciligini hissedersiniz .sarimsagi ilave edince yagin isisi ile bir kez cevirip kevgirle fasulyeleri bir tabaga alin . kalan yagi daha sonra kullanacagimiz icin kucuk bir tava icersine alalim 
ayni tenceremize ama soguyunca yikanmis pirinci ,unu,yogurdu,yumurtayi koyalim cirpma teli ile 
iyice cirpalim .tuz karabiber ekleyip üzerine et suyunu ilave edelim 
ocaga koup cirpma teli ile devamli karistirmak sureti ile kaynamaya birakalim .
kaynayinca karistirmayi birakabilirsiniz .fakat dikkatli olun tasmasin orta ateste yaklasik 20 dakika 
kapagi yarim yada acik kaynamaya birakin arada karistirin .
fasulyeleri kizarttigimiz önceki yagimizi ocaga koyalim, hafif isininca icersine tereyagini birakalim tavanin sicakligi ile hafif köpürecektir .ocaktan cekip icersine kekik ve naneyi ilave edelim yanmasina firsat vermeden corbamiza ilave edelim karistiralim 
10 dakika dakika daha kaynamasina müsade edelim koyuluguna göre su ilavesi yapabilirsiniz .
ocagi kapatip tencerenin kapagini tam kapatmadan servis zamanina kadar sicak tutalim .
Afiyet sifa olsun Allah bereketini arttirsin rabbim olmayan kullarinada nasip eylesin 
dualara talibim dostlar 
Muhabbetle 
 

3 Kommentare:

  1. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim inş.selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  2. şu an karnım aç ama canım hiç bir şey istemiyor belki bir kaç kaşık çorba yiyebilirdim:( Ellerine sağlık:) aşkommm

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle