Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kestane helvasi

Es selamü aleyküm dostlar
Bu sabah günlük nasibimi acinca bir kitaptan, karsima söyle bir yazi cikti .
John Goti der ki :Azimli insanlar daga benzerler.Onlara yakalastikca büyüdüklerini görürüz.Buna karsilik azimsiz insanlar serapa benzerler.Yaklastikca kaybolurlar .. ayni kitapda söyle devam ediyor Bir devlet baskani ise su analizde bulunuyor  :Dünyada hic birsey azimli olmanin yerini tutamaz. yetenek tutamaz.cünki dünyada yetenekli basarisizlar dan daha bol birsey yoktur .Deha tutamaz.Cünki dahi olmakla bir ödül alinmadigini hemen herkez bilir .egitim tutamaz.cünki dünya egitimli zavallilarla doludur .Herseye gücünüzün yetmesini saglayan sadece azimli ve kararli olmaktir ..
Sakin dostlar,hala inancinizin oldugunu,cok istediginiz ama imkansizliklardan dolayi basaramadiginizi söylemeyin dostlar,inancinizi bir gözden gecirin .
satirlar böyle devam ediyor gün boyu kafami meskul edecek satirlar.....

evet yapacak oldugumuz sorumlu oldugumuz  seylerde ne kadar istiyoruz?düsünelim!
hayatimiz icersinde insanlara ne kadar faydali ?,ahiretimiz icinse ne kadar azim gösteriyor nelerden vaz geciyor?  neler ekliyor ?neler  yapmak istiyoruz ??
bunlar kendiliginden olacak seylermi yoksa, bize düsen ney ??.
Herseyin hayirlisini Yüce Allahtan dileyerek, akabinde yapacak oldumuz her seyde ne kadar azimliyz ????düsünelim
evimizi, toplumumuzu ve dünyayi daha yasanabilir  hale getirmemiz icin ve öldükten sonra anilacak bir eser, bir gönül  birakmak icin ne kadar azim var dostlar
azim ne kadar dostlar ? ask ne kadar ?  ....
süphesiz öncelikle azmimize en degerli katki zamani kullanmaktan geciyor. Burada bir kitap ismi birakiyorum islam kültüründe Vakit disiplini. yazar Dr Özcan Hidir.
okumanizi tavsiye ederim ben cok faydalandim .
tarifimize gelince :) Kestane helvasi
malzeme
200 gr haslanmis soyulmus kestane
150 gr krema
yarim cay kasigi tarcin
1 yemek kasigi  nutella
4-5 yemek  kasigi cicek bali
1 paket vanilya sekeri
1 fiske  toz zencefil
yapilisi
haslayip soydugunuz haliyle 200 gr kestaneyi dograyarak , bir teflon tencereye koyup, üzerine kremayi koyup icersine tarcini ,zencefili ekleyip hafif ateste 10 dakika pisirin .
pisince üzerine vanilya sekerini, cikolatayi ve bali , zencefili  koyup el blendirindan gecirin .
keklerinizin pan kekinizin kreplerinizin  yaninda servise sunabilirsiniz dilerseniz kasikla sekil verip yanliz olarak servis yapabilirsiniz .yukarida verdigim miktar bir kase kadar oluyor .
Afiyet olsun Dualara talibim dostlar ......
ayrica sizlerden özür diliyorum dostlar elimde bulunan resimlerim hep önceki olan sayfam blogcunun adi var ne kadar ugrasti isem silemedim olmadi affiniza siginiyorum

0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle