selamün aleyküm canlariiiiiim
bir iki gündür vermeye eklemeye firsat kolladigim pastayi getirdim huzurlariniza .kendileri kizkardesimde yiyip vuruldugum bir lezzet .oda görümcesinden almis onun ise nereden aldigini inanin bilmiyorum bire bir uyguladim
"nazigim, senin adin gibi nazik bir tat bu .bacima beni bu lezzetle tanistirdigi icin nazigime ve bacima sonsuz sükran. laf aramizda benim bacim da bilir agzinin tadini, herseyi kolay kolay beyenmez yasamak icin yiyenlerdendir yemek icin degil .ama beyendigi zaman ise gercekten güzeldir .hadi burun lezzete
keki icin malzeme
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
200 gr bugday nisastasi (mutlaka bugday )
&
kremasi icin gereken malzeme
500 ml süt
3 yemek kasigi tepeleme un
4 yemek kasigi tepeleme seker
1 pk krem santi
bir bardak süt krem santi icin
&
arasina koymak icin 3 tane muz
&
keki islatmak icin meyva suyu
üzerini kaplamak icin hindistan cevizi rendesi
kekimizi yapmak icin dikdörtken bir tepsi kullanmaliyiz .yada klasik borcam tepsi kullanabilirsiniz.
yumurtayi sekeri vanilyayi cirpma kabina koyup seker eriyinceye kadar cirpalim.
beyazlamali iyice .daha sonra kabartma tozu ile karistirdigimiz nisastayi ilave edip karistiralim
yagli kagit serdigimiz tepsimize dökelim isitilmis 180 derece firinda yaklasik 20-25 dakika pisirelim
kekimiz piserken bir tencereye krema hazirlamak icin krema malzemesindeki unu sekeri sütü ilave edip ocaga koyalim koyulasincaya kadar karistirarak pisirelim onu sogumasi icin bir kenarda bekletelim
kekimiz pisti ortadan ikiye bölerek keselim soguyan kremamiza karistiracagimiz santi icin süt ve santiyi koyulasincaya kadar cirpalim hazir olunca üzerine pisirdigimiz kremayi ilave edip iyice karistiralim
ortadan kestigimiz kekimizi saklama kabina koyup üzerini meyva suyu ile islatalim
bir miktar hazirladigimiz kremadan sürelim dilimledigimiz muzlari dizelim
biraz da muzlarin üzerine kremadan sürüp diger keki üzerine kapatalim onuda bir miktar meyva suyu ile islatalim ki kuru kalmasin kalan kremamiz ile her yerini kaplayalim bol hindistan cevizi serpistirelim
buzdolabinda dinlendirdigimiz pastamizi diledigimiz gibi süsleyelim .dilimleyerek servise sunalim
adimi inain bilmiyorum ama pamuk gibi bir lezzet oldugu icin ben pamuk pasta diyorum
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
görüntüye her zamanki gibi vuruldum qablacım ellerine sağlık...Lezzeti pamuk gibi diyorsun görüntüsüde pamuk gibi olmuş bayıldımm... Bişi de merak ettim en üste koyduğun kahverengi süsler hazır pasta süsü mü onları da sen mi yaptın...
YanıtlaSilBayılıp kalacağım bir gün şu ekranda senin sayfan açıkken:)
YanıtlaSilBir insanın yaptığı herşey bu kadar mı güzel olur ya Rabbim? :)
Tok da baksam,acıkacağım tutuyor sende gezindikçe.
Ne kadar nefis gözüküyor pamuk pastan öyle!
Ellerine,emeğine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Pastanın tarifini de çok beğendim,buğday nişastalı bir tarifden bahsediyorlardı,bu acaba dedim.
YanıtlaSilNot ettim,inşAllah tez zamanda deneyeceğim:)
Kal sağlıcakla,duayla..
Nohuts sagol canim rahman razi olsun .en üstündekilerin tarifi ana sayfada var gülüm cevizli trüffel varya o oluyor kendiler ;)
YanıtlaSilzel, im bebegim senin yaptiklarin yaninda ne ki bunlar
sen eli öpülesi hatunlardansin Allah c.c. razi olsun güzel bakip güzel gürüyorsun
Ay ben yerim bu pastayı hem yumuşak hem muzlu !
YanıtlaSilTam benlik , ellerine sağlık ;-)
Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Ben de deneyeceğim. Çok canım çekti.
YanıtlaSilSaygılarımla..
iyi günler diliyorum resim öyle bi çektiki beni tar,ifi nor aldım mutlaka deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilHindistan cevizi rendesinin bu özelliği çok hoşuma gidiyor. Kremanın üstüne serpince böyle pamuk gibi, yumuşacık bir görüntüsü oluyor. Pasta muhteşem olmalı zira muzlu pastalara bayılırım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
misafirlerim gelmeye basliyor haftaya bende degisik ve kolay biseyler ariyorum bunu deneyebilirim cok güzel görünüyor ellerine saglik ablacim.
YanıtlaSilgerçektende pamuk gibi görünüyor...
YanıtlaSil1 dilim olsa şimdi yerdim :))
ellerine sağlık...
Allahim sen muhafaza et ablami..
YanıtlaSilAblam bu nasil bir yetenek kaldim oyle acik agizla baktim inek trene bakar gibi..
Evet inek.
:)
Hakikaten de nefis olmus pamuk pastan,ellerin dert görmesin canim.firdevs
YanıtlaSilhmmm ellerine saglik yine harikalar yaratmissin bak bunu deniyebilirim :) yigemesemde bizimkiler yer ve hayir islemis olurum :))
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Bir pasta aşığı olarak, zevkle ve merakla not alıyorum tarifinizi.
YanıtlaSilAllah cc razı olsun hem anlatımınız hem de bu güzel lezzeti paylaştığınız için.
Ellerinize sağlık.
Muhabbetlerimle...
Ellerine sağlık bitanem , umarım afiyettesindir
YanıtlaSilsarıldım.
Ellerinize saglik nefis cok güzel görünüyor.
YanıtlaSilAleyküm selam, ellerin dert görmesin nefis görünüyor.Blogumdaki yorumuna cevap yazmıştım.Cevabını bekliyorum anacım.Allahıma emanet ol.
YanıtlaSilbu ne güzelliktir her seferinde bir iç çekiyorum. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSen beni öldürecen miii, çıldırtcan mı canım :)
YanıtlaSilHep diyorum bir daha da diyecem: "sen bir harikasıınnn :)
Seviyom işte..Maşallah barekallah...
Canıııım ben genelde geceleri gezebiliyorum blogları ve hiç de iyi yapmıyorum aslında..:((
YanıtlaSilGece yarısı gördükçe bu güzellikleri uyku tutmuyor sonra..:)))
Nefisss ötesi görünüyor tatlı dillim..
Ellerine sağlık.
ilknurum yazdim bloguna tatlim .
YanıtlaSilmeryem ic cekme üzülürüm
aynurum bende seni seviyorum ellerimle yedirmeyi nasip eylesin yaradan
O nasıl muhteşem bir görüntüdür öyle yaaa.. Maşallah ablacığıma.. Eminim tadı da nefaset sembölüdür. Ellerine sağlık, geniş bir zamanda denemeli...
YanıtlaSilVEALEYKÜMSELAM BİR GÜN SONRASINA KALDIYSA BİR İNCE DİLİM LÜTFEN HATTA İKİ OLSUN ALIN GELİN SABAH KAHVESİNE BERABER İÇELİM... ARANIZA YENİ KATILDIM... SEVGİLER..
YanıtlaSilama bu paspamuk bir görüntü yaaa :)
YanıtlaSilsen yaptıysan lezzete ne şüphe zaten ablacım ellerine sağlıkk :)
görüntü zaten mest ediyor :) elin nasıl oldu bu arada iyisin dimi?
mutluluklar sokagi hosgeldin .
YanıtlaSilkahve deyince akan sular duruyor gelmemmi;) sefalar getirdin
tatli dilli pasta kösesi seviyorum seni
öznurum özü sözü nurum dualarina talibim
meliham gece gözlüm Allah korusun seni.
bende genelde gece geziyorum senin sayfana gelince öyleee oluyorum iste ;)
Akşam akşam nasıl da canım çekti bak..
YanıtlaSilSenin bu pastalar beni öldürecek ..
Evdeki kilo sorunu olan iki şahıs olmasa her tarifini anında yapacağım ama olmuyor..Yaptıklarımı ben yesem bende olacağım onlar gibi..
Ama görüntü gerçekten pamuk gibi kar yağdı bile diyebiliriz kar gibi bembeyaz bir güzellik olmuş bu..
Ellerine sağlık ablam..
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgim .adi ile müsamma yavrum .
YanıtlaSilseverek yenilen sey kilo yapmaz
degis tokus yaparsin olur biter .iki dilim ekmek yerine bir dilim pasta ;)
sarildim ablam
canan cok tesekkür ederim muhabbetle
görüntüsü de kendi de adı gibi Pamuk pasta Muhteşem şahane görünüyor.Ellerine sağlık. Blogunuzu bende katıldım. Sevgilerle...
YanıtlaSilVAY VAY VAAAAAAAAY DİYORUM
YanıtlaSilBAŞKADA BİR ŞEY DEMİYORUM ENFES
FEVKALADENİNDE FEVKİNDE OLMUŞ EFENDİM
evetttt o baci ben oluyorum nefiss görünüyor askim ellerine saglik, kutla bu zafer seninnn ...özledimm kokladimmmm
YanıtlaSilharika bir görüntü... çocukları uyutur uyutmaz deneyeceğim.
YanıtlaSilslm pastanız cok hos gozukuyor borcamda denemek ıstıyorum su standart dıkdortken ve kare olanlardan var dıkdortken gozume cok uzun geldı ıncecık olurda 2 ye bolemem dıye korktum karedemı denesem sız neyı onerırsınız bırde oktay ustanın reklamını yaptıgı fırınlardan var bende onun tepsısı cok mu buyuk olur
YanıtlaSilmelek abla merhaba soruma cevap vermedın gormedın sanırım pastayı denemek ıstıyorum bana tepsı olcunu yazarmısın ben senın resmıne bakınca ona uygun borcam bulamadım
YanıtlaSilcok özür dilerim görmedim ablam
Silnormal borcam. dikdörtgen olmali
tsk ederım kolay gelsın
YanıtlaSilbüyük dikdörtgen borcamlar var kenarı tırtıklı onlardanmı acaba?o borcam baya büyük kek çok ince olmazmı?zeynep
YanıtlaSilsevgili zeynep standart pasabahcenin dikdörtgen yani yazdigin
Silona yapilmali .
ince olmuyor ideal ölcü oluyor
sevgilerimle
S.a. tarifinizi 2 defa denedim gerçekten ev halkı çok beğendi. Fakat kekin en alt kısmı yani tabanı biraz sert kalıyor hatta bıçakla keserken zorlanıyorum, üstte bi sorun olmuyor. acaba sebebi nişasta mıdır?
YanıtlaSila.s. afiyet olsun beynemenize mutlu oldum .
Silben firindan olabilecegini düsündüm Alttan isi yogun geliyorsa kuruma yapabilir
bir dahaki sefere ayni olursa alt keki daha fazla islatmanizi tavsiye ederim
Muhabbetle
selam bende yapmak istiyorum dikdörtgen borcamda yapıldığında ortadan ikiye kırılmadan nasıl kesiyorsunuz birde üstündeki süslemeler çok güzel ne olduğunu söylermisiniz?Teşekkür ederim.elinize sağlık
YanıtlaSilŞeyda
sevgili seyma üzerindeki süslemeler cikolata .
Silkirmadan kesmeye gelince ya büyük uzun bir bicak kullanarak yada naylon iple kesebilirsin tek tavsiyem sabahtan keki yaparak dinlendir en az dört saat kes. dinlenmis pandispanyada kesme isleminde sorun yasamassin,
dilersen süt ile islama yapabilirsin yada baska meyva suyu ..arzuna kalmis
sevgilerimle
Ayrıca meyve suyu yerine süt ile ıslatsak olmaz mı?
YanıtlaSilŞeyda
Nefissss! Meyveli pastalar favorim. Böyle bi de yumuş yumuş görününce yiyiveresi geliyor insanın :)
YanıtlaSilEllerin dert görmesin ablacım. Sevgiler.
kaç cm ölçülerinde bir kapta pişmeli?
YanıtlaSilpasabahce borcam dikdörtgen tepsiden biraz büyük olmali
Silkullandigim tepsim su an evde olmadigindan dolayi ölcü veremiyorum üzgünüm
samimiyetimle söylüyorum;sen benim gördüğüm en yetenekli kadınlardan birisn.
YanıtlaSilTebrikler...
ellerinize sağlık gerçekten yeteneklerinizi konuşturmuşsunuz :)
YanıtlaSilgerçekten harika bir site olmuş başarılar
YanıtlaSilMükemmel görünüyor, inşallah bu akşam deneyeceğim, gerçekten ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcok tesekkür ederim dilerim beyenirsiniz
Silsevgiler
Harika görünüyor
YanıtlaSilhayatımda böyle yumuşacık bir pasta yemedim ıslatmama gerek bile kalmadı teşekkürler
YanıtlaSil