Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nesguikli pasta

Es selamü aleyküm dostlar
dualarinizla biraz daha iyiyim Allah razi olsun hepinizden
 gecen hafta yapip resmini hazirda bulundurdugum bir pasta tarifi verecegim sizlere..
Bu pasta tarifi cok beyenilen bir pasta .ama inanirmisiniz bir kez tatmak kismet olmadi :))
her ne hikmetse her yaptigimda bir yere kismet oldu yada baskasi icin yapildi bana geri gelen tepkiler cok güzel, nefis ,harika tanimlamalari oldu.
tabbi cok seviniyorum böyle seyler duyunca sonsuz sükürler olsun Rabbime
 bir alman arkadasimdan almistim tarifini.insAllah sizlerde beyenirsiniz
malzeme
hamuru icin
2 yumurta
125 gr toz seker
100 ml sivi yag
100 ml portakal suyu
160 gr un
2 yemek kasigi kakao
yarim pk kabartma tozu
ara malzemesi icin
20 gr agar agar
500 gr frambuaz  taze yada dondurulmus
100 gr seker
150 ml su
üst krema malzemesi
2 paket kremsanti
1 bardak süt
120 gr nesguik
1 yemek kasigi kakao
üzerini süslemek icin rende cikolata
yapilisi
firininizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakin .mikserinizin icine yumurta ve sekeri koyup seker eriyip köpürünceye kadar cirpin.
üzerine portakal suyu ve sivi yagi ekleyip karistirin . unu kakaoyu ve kabartma tozunu bir kapta karistirip cirptiginiz malzemeye ekleyip karistirin .28 cm  kelepceli kalibinizi altini kagit ile kaplayip hazirladiginiz hamuru döküp isittginiz firinda 30 dakika pisirin .
pisen hamurunuzun kelepcesini cikarip sogumaya birakin .
diger tarafta bir tencereye agar agari, sekeri koyup suyu ilave edip karistirin ocakda bir kac tasim kaynatin üzerine frambuazi ekleyip bir kac tasim daha kaynatip elekten gecirin.
ilimaya birakin .ama sogumasin sakin katilasir !arada karistirmayi ihmal etmeyin .
pisen hamurunuzun kelepcesini tekrar takip hafif koyulasmaya baslayan meyva karisimini hamurunuzun üzerine döküp donmasini bekleyin .
meyva püresi donunca .
bir kap icersinde sütü koyup kremsantiyi cirpin kakaoyu nesguiki beraberce cirpin .pastanizin üzerine sürüp düzleyin  cikolata ile süsleyin .
en az 3 saat buzdolabinda dinlendirin yada bir gün önceden yapin cok daha lezzetli olacakdir
 dilimleyerek servis yapin
kahve yaparsaniz davetliniz olabilirmiyim ;)
sevgiler dualariniza talibim dostlar

5 yorum:

  1. Bende agar agar bulabildiğimde deniyorum bu tarz muslu pastaları.Yazın özellikle çokça yapıyorum bende.Kışın çok fazla yapmıyorum.Ama dediğim gibi agar agar yoksa bu pastada yok=)Ellerine sağlık çok hoş ve lezzetli gözüküyor.Sevgiler canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun canim .satis yerlerinden bizler talep ettikce onlarda bize ulasmalari icin calisirlar insAllah sevgilerimi gönderiyorum tatlim

      Sil
  2. ablacim bu tarifinide denedim;) allah razi olsun paylastigin icin... kendimce biraz degisiklikler yaptim:))) frambuaz yerine cilek, portakal suyu yerine annemin taze sıktıgı portakal-nar-greyfurt suyu ve kremsanti yerinede 2bucuk paket krema:D sonuc ben iki dilimi goturdum;))) annem ve babamda begendiler:))
    ablacim soruyum diyorum ama biraz cekiniyorum aslinda, bazi yazilarinda emardan bas agrisindan felan bahsetmistin gecmis olsun rabbim sifa versin kotu bi durum yoktur suan insllh? rabbime emanetsin:) hayirli aksamlar:*
    hatice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. masAllah haticem sana .
      bende bir deneyeyim bakalim degisik olarak .gerci son zamanlarda mutfakla biraz aramiz soguk .sebebini ise hala bulmus degilim .
      merak etme ablasi bir sene öncesi yazmis oldugum yazilar onlar önceki blogumdan aktarma yapiyorum tarifleri ve yazilari oldugu gibi aktariyorum.
      simdi hamdolsun iyiyim ablam duanda unutmayasin

      Sil
  3. Ablam pasta diyetimi bozacağımm sana geldiğimde elim onlara gidiyor hep.Sanat eseri gibiler:)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle