Es selamü aleyküm dostlar hepimize hayirli bir hafta diliyorum .yine zaman kisitliligindan dolayi sözü kisa kesip hemen tarifi vermek istiyorum .
malzeme
500 gr taze mantar
1 tüm tavuk gögsü
2 havuc
yarim dolmalik kirmizi biber (irilerinden )
2 yemek kasigi tereyag
yarim kutu dogranmis konserve domates
yarim bag maydanoz
bir tutam kekik (kuru )
tuz karabiber +yarim kahve kasigi kirmizi toz biber
3 yemek kasigi limon sirkesi
yapilisi
mantarlari silip saplarini cikarin ortadan bölüp ay seklinde dograyin .üzerlerine dogradiginiz kusbasi tavuk gögsünü koyup limon sirkesini ilav edip ocakta agzi kapali sekilde soteleyin. suyunu cekmesine yakin tereyagini dogradiginiz havuclari ilave edin bir 5-7- dakika daha soteleyin her asamada agzi kapali olmali tencerenin .
kirmizi biberleri ayni sekilde dograyip ilave edip bir kac kez cevirdikten sonra tencereye kekik, kirmizi biber, tuz, karabiber koyup üzerine konserve domatesi ekleyin.
1 cay bardagi sicak su ilave edip tencerenin agzini tekrar kapatin.. 5 dakika daha pisirip ocagin altini kapatip üzerine dogranmis maydanozu serpistirip pilav ile beraber servise sunun .
illa ki pilavmi diyeceksiniz arzunuza kalmis ;) dualara talibim dostlar
not neden limon sirkesi ??? mantarlar beyaz, tavuk eti yumsak olmasi icin Allahneverdiyse bulusu ;))
malzeme
500 gr taze mantar
1 tüm tavuk gögsü
2 havuc
yarim dolmalik kirmizi biber (irilerinden )
2 yemek kasigi tereyag
yarim kutu dogranmis konserve domates
yarim bag maydanoz
bir tutam kekik (kuru )
tuz karabiber +yarim kahve kasigi kirmizi toz biber
3 yemek kasigi limon sirkesi
yapilisi
mantarlari silip saplarini cikarin ortadan bölüp ay seklinde dograyin .üzerlerine dogradiginiz kusbasi tavuk gögsünü koyup limon sirkesini ilav edip ocakta agzi kapali sekilde soteleyin. suyunu cekmesine yakin tereyagini dogradiginiz havuclari ilave edin bir 5-7- dakika daha soteleyin her asamada agzi kapali olmali tencerenin .
kirmizi biberleri ayni sekilde dograyip ilave edip bir kac kez cevirdikten sonra tencereye kekik, kirmizi biber, tuz, karabiber koyup üzerine konserve domatesi ekleyin.
1 cay bardagi sicak su ilave edip tencerenin agzini tekrar kapatin.. 5 dakika daha pisirip ocagin altini kapatip üzerine dogranmis maydanozu serpistirip pilav ile beraber servise sunun .
illa ki pilavmi diyeceksiniz arzunuza kalmis ;) dualara talibim dostlar
not neden limon sirkesi ??? mantarlar beyaz, tavuk eti yumsak olmasi icin Allahneverdiyse bulusu ;))
en sevdigim yemek nefis görünüyor ellerine saglik :)
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
EN SON uzerine dogranmis domatesi ekleyin derken maydanozu mu demek istediniz yoksa ayriyetten tekrarmi domates ??
YanıtlaSilisimsiz arkadasim .hakkinizi helal edin simdi okudum mesajinizi .
YanıtlaSilmaydanoz olacak o
hemen düzeltiyorum sevgiler