selamün aleyküm canlar
son zamanlardaki ruh halim biraz ara vermemi gerektirdi. ama hayat öylede böylede devam ediyor .
tariften anlasilacagi üzere birazcik gecistirdim yemekleri ve ugraslarimi affiniza siginiyorum
verecegim tarif yapimi cabuk ve güzel.. cok eski kitaplarimdan leman hanimin tarifi bu
gerekli malzeme
6 yumurta
4 adet iri patlican
3 adet yesil sivri biber
1 adet iri kuru sogan
2 kasik margarin
2 adet domates
tuz karabiber
maydanoz üzeri icin
yapilisi
patlicanlari kömür atesinde yada firinda közleyin kabuklarinin hafif yanmasi yeterli olacakdir
patlicanlari sicakken kabuklarini soyun dograyin
bir tavada ince dogranmis sogani margarinda kavurun biberleri ekleyin biraz daha kavurun .kabuklari soyulmus kücük dogranmis domatesleri ekleyin tuzunu karabiberini ilave edip suyunu cekinceye kadar kavurun .dogradiginiz patlicanlari ekleyin bir iki kez karistirarak beraber kavurun .
tavadaki malzemeyi göz göz acin actiginiz yerlere yumurtalari kirin yumurtalarin beyazlari pisinceye kadar ocakda tutup dogranmis maydanoz serperek sicak servis edin.
ama yaninda mutlaka makarna diyorum ben. muhtesem ikiliyle tanismaya hazir olun
dip not
zamaniniz oldukca patlicanlari közleyip buzluga koyun cözürüp kullanin.
bu sayede herzaman elinizin altinda közlenmis patlican bulunur ;)
konserve közlenmis patlican ve konserve dogranmis domates kullanabilirsiniz bu tarifte
Ve Aleyküm Es Selam
YanıtlaSilçok severim bende yaparım arada tadını bilrim enfesss ellerine sağlık,sevgilerimle...
Ellerıne sağlık annem de arada yapar..
YanıtlaSilLezzeti çok güzel..
Sevgiler.
bunu hemen denemeliyim bacim benim puanlara uyuyor sorun yokk
YanıtlaSil