Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuruvasan tadinda,Pohaca


es selamü aleyküm dostlar .
zaman dar yine kelam kisa hemen tarife geciyorum .
Bu güzel görüntünün kaynagi kiz kardesim. seneler öncesi bu tarifi o vermisti bana.
 dün  tarifi denedim .biz sevdik beyendik .
niyetim yazmakti aksam tarifi ,ama mümkün olmadi .sabah ise ögleye kadar katildigim seminer yüzünden yazamadim .
kismet simdi imis .hakkinizi helal edin gecikti
görüntü  kuruvasan tadinda ama pohaca ile kardes olmuslar gibi Buyrun
gerekli malzeme
250 gr eritilmis tereyag
2 yumurta beyazi +1 sarisi
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi toz seker
2 su bardagi su
1 yas maya  (42 gr)
aldigi kadar un yaklasik 900 gr aliyor yumsak bir hamur kivaminda olmali
hamurumuzun tüm malzemesini karistirip güzelce yoguruyoruz biraz
mayalanmasi icin bekletin hamurunuzu üce bölüyoruz  

böldügümüz hamurlardan bir tanesini tezgahta 28-30 cm ebatinda aciyoruz
sigara böregi yapacak sekilde kesiyoruz yani ücgen
sade olarak sariyoruz yagli kagit serimis tepsiye koyup kabarmalari icin biraz bekletiyoruz .
üzerine beyazlarini aldigimiz kalan yumurta sarilarini üzerine sürüp
isitilmis 230 derece firinda kizarincaya kadar pisiriyoruz
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar


12 yorum:

  1. Şimdi kahvaltıma ne güzel eşlik ederdi olsa idi..
    Yine mi tarif yok beklemek mi gerekiyor acep..

    YanıtlaSil
  2. ama bunlar süper görünüyor...
    ellerine sağlık...
    bunlar kruvasan mı?

    canım tarif yok mu?

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bende varrrr tarif tabi kendinden bir seyler koymadiysa kedicikk....

    YanıtlaSil
  4. adsizim berivanim bacim
    hic birsey eklemedim tipkisi aynisi kendisi senin verdigin gibi ;)
    seni seviyorum kokladim

    YanıtlaSil
  5. tamamdır...
    aldım tarifi...
    teşekkürler tatlım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ne güzel olmus bunlar böyle ablacim ya gelde yapip yeme yane :)
    sablonunda güzel olmus güle güle kullan canim
    benim sablonu eskiye döndürmeye calistik ama firsatim olmadi daha öyle kaldi artik:)
    a.e.o canim

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bitanemm elinin lezeti karışmıştır,
    yüreğinden öptüğüm.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize saglik, güzel bir site...bende bloguma beklerim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. yine lezzetli görüntüler,
    bir şey merak ettim içine margarın sürülse daha çok kuruvasana benzer mi
    ben bir de bu mayalı hamurları çok yoğurmadığımdan mıdıdır nedir
    istenilen yada yediklerim kadar yumuşak olmuyor komşum yarım saat yoğuruyormuş
    bir püf noktası nooolur
    bir de uzun zamadır yazıcam ihmal ediyorum yağlı kağıtlar domuz yağlı oluyormuş bir uyarayım dedim ben artık kullanmıyorum
    sevg, ile kalın,,,,

    YanıtlaSil
  10. hosgeldin arkadasim .
    elbette sürülebilir bende ikinci denememde yapmayi düsünüyorum .
    mayali hamurdan iyi verim almaya gelince .
    ilk öncelik mayanin tazeligi! ve hepsinin oda sicakliginda olmasi !.
    ikinci olarak iyi yogurmak
    yogurdugunuz ortamda hava ceryani olmamali .cok kati yogurmani tavsiye etmem arkadasim ve tuz ile mayanin ilk asmada birlesmesine mani olmak yani üzerine tuz serpmemek unla karistirmak gerek
    mayanin fermante olabilmesi icin hamuruna bir miktar seker ilave etmeni tavsiye ederim fark etti isen sayet ölcülerimi hep gr kilo olarak vermeye calisirim her evin kasigi bardagi farklidir mümkün mertebe tarti kullanmalisin tariflerinde
    yagli kagitlara gelince bu ihtimal bence cok uzak. yinede arastirilmali firmalara mektup yazilabilir.
    haram denilen bir cok sey helal,helal denilen seyde aslinda haram

    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  11. seni çok merak ettim allah ne verdiyse çok güzek bir rumuz nerde yaşıyorsun acama ben kyruvasanın tarifini bilmediğimden sürekli carfurdan alıyordum allah senden razı olsun kardeşim (ıslak seccade)

    YanıtlaSil
  12. islak seccade
    hosgeldin sefalar getirdin
    ben almanya stuttgart da yasiyorum .rabbim hepimizden razi olsundilegim kolayliklara vesile olmak .
    dilerim beyenirsin. tam carfur,dan aldiklarin kadar olmasada lezzeti ayni diyebilirim carfurda satilanlar ektra yagli ve islemi cok uzun
    onlar fabrika üretimi oldugu icin kat orani fazla
    o tarz bir tarifim var ilerleyen günlerde paylasacagim insAllah
    selam ve dua ile

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle