es selamü aleyküm dostlar .
zaman dar yine kelam kisa hemen tarife geciyorum .
Bu güzel görüntünün kaynagi kiz kardesim. seneler öncesi bu tarifi o vermisti bana.
dün tarifi denedim .biz sevdik beyendik .
niyetim yazmakti aksam tarifi ,ama mümkün olmadi .sabah ise ögleye kadar katildigim seminer yüzünden yazamadim .
kismet simdi imis .hakkinizi helal edin gecikti
görüntü kuruvasan tadinda ama pohaca ile kardes olmuslar gibi Buyrun
gerekli malzeme
250 gr eritilmis tereyag
2 yumurta beyazi +1 sarisi
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi toz seker
2 su bardagi su
1 yas maya (42 gr)
aldigi kadar un yaklasik 900 gr aliyor yumsak bir hamur kivaminda olmali
hamurumuzun tüm malzemesini karistirip güzelce yoguruyoruz biraz
mayalanmasi icin bekletin hamurunuzu üce bölüyoruz
böldügümüz hamurlardan bir tanesini tezgahta 28-30 cm ebatinda aciyoruz
sigara böregi yapacak sekilde kesiyoruz yani ücgen
sade olarak sariyoruz yagli kagit serimis tepsiye koyup kabarmalari icin biraz bekletiyoruz .
üzerine beyazlarini aldigimiz kalan yumurta sarilarini üzerine sürüp
isitilmis 230 derece firinda kizarincaya kadar pisiriyoruz
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
Şimdi kahvaltıma ne güzel eşlik ederdi olsa idi..
YanıtlaSilYine mi tarif yok beklemek mi gerekiyor acep..
ama bunlar süper görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık...
bunlar kruvasan mı?
canım tarif yok mu?
sevgiler...
bende varrrr tarif tabi kendinden bir seyler koymadiysa kedicikk....
YanıtlaSiladsizim berivanim bacim
YanıtlaSilhic birsey eklemedim tipkisi aynisi kendisi senin verdigin gibi ;)
seni seviyorum kokladim
tamamdır...
YanıtlaSilaldım tarifi...
teşekkürler tatlım...
kocaman sevgiler...
ne güzel olmus bunlar böyle ablacim ya gelde yapip yeme yane :)
YanıtlaSilsablonunda güzel olmus güle güle kullan canim
benim sablonu eskiye döndürmeye calistik ama firsatim olmadi daha öyle kaldi artik:)
a.e.o canim
Ellerine sağlık bitanemm elinin lezeti karışmıştır,
YanıtlaSilyüreğinden öptüğüm.
Ellerinize saglik, güzel bir site...bende bloguma beklerim, sevgilerimle...
YanıtlaSilyine lezzetli görüntüler,
YanıtlaSilbir şey merak ettim içine margarın sürülse daha çok kuruvasana benzer mi
ben bir de bu mayalı hamurları çok yoğurmadığımdan mıdıdır nedir
istenilen yada yediklerim kadar yumuşak olmuyor komşum yarım saat yoğuruyormuş
bir püf noktası nooolur
bir de uzun zamadır yazıcam ihmal ediyorum yağlı kağıtlar domuz yağlı oluyormuş bir uyarayım dedim ben artık kullanmıyorum
sevg, ile kalın,,,,
hosgeldin arkadasim .
YanıtlaSilelbette sürülebilir bende ikinci denememde yapmayi düsünüyorum .
mayali hamurdan iyi verim almaya gelince .
ilk öncelik mayanin tazeligi! ve hepsinin oda sicakliginda olmasi !.
ikinci olarak iyi yogurmak
yogurdugunuz ortamda hava ceryani olmamali .cok kati yogurmani tavsiye etmem arkadasim ve tuz ile mayanin ilk asmada birlesmesine mani olmak yani üzerine tuz serpmemek unla karistirmak gerek
mayanin fermante olabilmesi icin hamuruna bir miktar seker ilave etmeni tavsiye ederim fark etti isen sayet ölcülerimi hep gr kilo olarak vermeye calisirim her evin kasigi bardagi farklidir mümkün mertebe tarti kullanmalisin tariflerinde
yagli kagitlara gelince bu ihtimal bence cok uzak. yinede arastirilmali firmalara mektup yazilabilir.
haram denilen bir cok sey helal,helal denilen seyde aslinda haram
selam ve dua ile
seni çok merak ettim allah ne verdiyse çok güzek bir rumuz nerde yaşıyorsun acama ben kyruvasanın tarifini bilmediğimden sürekli carfurdan alıyordum allah senden razı olsun kardeşim (ıslak seccade)
YanıtlaSilislak seccade
YanıtlaSilhosgeldin sefalar getirdin
ben almanya stuttgart da yasiyorum .rabbim hepimizden razi olsundilegim kolayliklara vesile olmak .
dilerim beyenirsin. tam carfur,dan aldiklarin kadar olmasada lezzeti ayni diyebilirim carfurda satilanlar ektra yagli ve islemi cok uzun
onlar fabrika üretimi oldugu icin kat orani fazla
o tarz bir tarifim var ilerleyen günlerde paylasacagim insAllah
selam ve dua ile