es selamü aleyküm canlar
bir gün bir mesaj aldim söyle yaziyordu
abla berliner yapabilirmisin ?.dedim insAllah yapariz ablasi sorun degil .disarida satilanlar cok zaman insanin icine sinmeyince bu istegi dikkate aldim .disarida satilanlar acaba hangi yagda kizardi recelinde jelatin varmi düsüncesi insanin kafasina takilan noktalar
bu gün aksam biraz bos vaktim olunca dedim deneyeyim birazda kafa dagitma cabasi
defterlerimde kayitli bir tarifim vardi hamurunu yogurup kizimi yatirmaya gidip gelinceye kadar kabarmis kizarttim doldurdum derken bu vakit oldu :)
dilerim beyenirsiniz
malzeme
500 gr un
42 gr maya
80 gr seker
125ml ilik süt
80 gr oda isisinda tereyag
2 yumurta
kizartmak icin yaklasik 750 ml siviyag
üzerine serpmek icin pudra sekeri
ve iclerine doldurmak icin arzu ettiginiz bir kavanoz recel
yogurma kabimiza mayayi ufalayalim üzerine tereyagini sekeri sütü ilave edip karistiralim
yavas yavas unu ilave ederek güzelce yoguralim
agizini kapatip mayalanmaya birakalim
mayalaninca hamurumuz bir kez daha yogurup 15 dakika daha bekleyelim
avcumuzun büyüklügünde bezelere ayiralim 14 tane cikiyor üzerini ötüp 30 dakika
daha mayanlamasi icin bekleyelim
yagimizi ocaga koyup isitalim
kabaran bezeleri sekillerini bozmadan bir spatula ile alalim yagimiza birakalim
derin bir tava kullanmalisiniz kapagida olmali hamurlari salinca kapagini bir dakikaligina kapatin kabarmasi icin
bir tarafi kizarinca diger tarafini cevirelim her bir tarafi 3 dakika kizarmali ben biraz fazla kizarttim icinin cig kalma korkusudan dolayi ates cok harli olmamali cokda az olmamali
geri kalan hamurlarimizida ayni sekilde kizartalim
kizaran hamurlarimiza bir siringa yardimi ile recel dolduralim .
her bir hamura yaklasik yarim yemek kasigi kadar olmali biraz soguyunca bol pudra sekeri serpistirelim
servise hazir afiyet olsun dualariniza talibim
not düsmek istedim
hamurlarinizi kizartirken kapak kapatinca kapaginda nemden dolayi su birikebilir dikkatli olmanizi istiyorum .kapagi hemen kaldirip egmeden yan tarafa cekin sakin tavanin icersine tutmayin
ve her defasinda kurlayin
ve cocuklar mutfaktan uzak durmali
yagdan cok korkarim bu tarif icin degil ne zaman kizarmta yapacaksaniz cocuklar olmamali
aman dikkat canlar
kendimi bunları yaparken hayal etmek istiyorum böyle süper bide mutfak önlüğü takmışım tam usta gibi senin gibi :) ellerine sağlık valla görünüşü de güzel muhakkat tadıda öyledir
YanıtlaSilBunlar kizartiliyormuslarmis mi :p
YanıtlaSilAaaa pek bi saskin oldum simdi :))
Ama severim kendilerini ellerine saglik ablacim..demek kizartilarak yapiliyormus haa bak bak bak ;)
Selamın Aleyküm, Ellerine sağlık Ablam. Çok güzel Görünüyorlar. Reçeli kullandığın kaba bayıldım :)
YanıtlaSilellerine sağlık güzel olmuş afiyet olsun.
YanıtlaSilsevgiler
Adını bile duymamıştım bu güzelliğin..
YanıtlaSilBen de senden bir tarif istesem,istesem...
Ne sitesem bilemedim şimdi:)
Bak benim aklıma bile gelmiyor,ama senin maşAllahın var..
Ellerine emeğine sağlık Meleğim..
Şifa olsun inşAllah..
Baki muhabbetle..
Off ne güzel görünüyorlar. Ben çok severim, burada donut diye satılıyor ve her gördüğümde yemek istiyorum :) ama tabi kızartma olduğu için uzak durmaya da çalışıyorum. Denemeye hiç cesaret etmedim. Gerçi tuzlu olarak çok hamur kızartması yaptık. Onlar gibi düşünürsem kolaylaşabilir işim sanırım :) Yoksa berliner/donut yapıcam diye bakınca gözünde büyüyor insanın.
YanıtlaSilEllerin dert görmesin, pek sevimli olmuşlar.
Ama bu harika ve bunu denemeliyim. Hazır almaktan daha iyi değil mi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel ablam yine harika yapmışsın.
Sevgilerimle...
Ama gercegi gibi olmus...harika, ellerine saglik. Demek ayni ülkede yasiyoruz, ne güzel? Almanya´nin nereseindesin sevgili Melek?
YanıtlaSilZehra
Bak simdi, nasilda canim cekti.
YanıtlaSilBerlinerin göbek ismi donut mu bacim.
Eger öyleyse bende denemistim,
tadinida cok begenmistim.
ellerine saglik melegim.
Ben de senden bir tarif isteyebilirmiyim bacim?
selam ve dua ile. firdevs
sua
YanıtlaSilhazirlar biraz tehlikeli emin olmak icin kendimizin yapmasi daha iyi
sevgiler
segili eya
YanıtlaSilalmanya stuttgar canim ya sen ???
Değerli arkadaş ben de Zeliha'm gibi hiç duymamıştım ama şahane bir tat ile karşı karşıyayım diyeceğim. Ellerine sağlık. Allahcc bereketini versin...
YanıtlaSilfirdevsim iste gülüm
YanıtlaSilaslida bir dilek kutusu acmam lazim istediklerinizi oraya yazin güzel fikir ;)
sarildim firdevsim
sinopee
YanıtlaSilAllah razi olsun canim
göndereyim sana aynisindan ablam gönder adresini
vuslat sagol arkadasim
YanıtlaSilsenin sayfani neden izlemeye alamiyorum ben :(
dostlar bölümü gözükmüyor dolayisi ile link girmiyor
kahveni icmeye gelecegim insAllah
Ablacım bir kase lezzet bloğun sahibesine kas gevşetici tavsiye etmmişsin. Şimdi tam olarak nasıl bir şey tavsiye etmek istedin. Bana yazabilirmisin lütfen. Benimde böyle bir sıkıntım varda :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
aaaaa bayılırım ben buna, avusturyada okurken çok yerdik kayısı marmelatlısını... krapfen diye geçiyodu orda... yapabilirim diye düşünmekteyim sanki amaa... hrika tarif!
YanıtlaSilsua en güz kas gevseticisi magnezyum sua
YanıtlaSileflatunum yap canim cok kolay ha pisidedigimiz mayali ha berliner
bu yanlizca tatli
sevgiler canlarim
Amman Ya Rabbim, ablacım bu ne harika bir şey.
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum.
Benim gibi farklı lezzetler delisi biri için mükemmel bir tarif.
Ellerine sağlık Melek yüreklim...
Ay nasıl güzel lezzetler bunlar. Valla maşallah diyorum hünerli ellerinize. Takipciniz oldum haberiniz olsun. Sevgiler :)
YanıtlaSilablam bu ne güzel birşey böyle...
YanıtlaSilçok sevdim...
ellerine sağlık...
çok yağ çekmiyor değil mi ??
YanıtlaSilkalın bir hamur olduğu için sordum...
ayrıca bir öneri
kızartma yaparken kapak yerine yağlı kağıt örtün...
hi bişeycik olmuyor ;)
sevgili muhabbet sofrasi
YanıtlaSilsanilanin aksine hic yag cekmiyor burada disarida satilanlar damakta yag tadi birakiyor ama bunda olmuyor
öneri icin cok tesekkür ederim
sevgilerimle
Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla..
pes bacim bunuda yaptin hemi masALLAHHH bende kendilerini cok severim bilirsin en kisa zamanda deneyeyim dicem ama ne gezer ne vakit var nede yemege cesaret zira bommmbaaaaa....kokladim canisi
YanıtlaSilYani ne desem bilemedim. Muhteşem birşey bu. Hele o dolgusu.... Harika olmuş.
YanıtlaSilfuat bey cok tesekkür ediyorum ziyaretiniz mutlu etti selam ve dua ile
YanıtlaSilbacim empatim Allahin izni ile yaptim sükür. sanada yaparim insAllah .
sanildigi gibi bomba degilmis
sevgili leyla hosgeldin sefalar getirdin
Ben biraz kuzey-bati´da kaliyorum...Bielefeld´deyim...insallah bir gün karsilasmak nasip olur, sevgilerimle
YanıtlaSilNe marifetlisin ablacım maşaALLAH.
YanıtlaSilEllerine kollarına sağlık. Keşke bende zaman bulup yapsam böyle şeyler, biraz da cahilim bu konuda.
Okurken, çalışırken mutfağa zaman ayıramadım hiç.
Ah ben bayılırım berliner'e : )
YanıtlaSilKendim bugüne kadar hiç yapmadım, hep pastane ya da marketten almıştım.
Tarifini de o kadar akıcı ve güzel anlatmışsın ki kesinlikle senin tarifinle denemek isterim, ellerine-emeğine sağlık.
Melek'im ellerine sağlık..Ben de Essen'e kız kardeşimin yanına gittiğimde tatmıştım berliner i..bir Türk ailesinin pastanesinin ürünlerinden alıyordu kardeşim(güvenilir) ..Ben de yıllar önce donat yapmıştım..Ama yağda kızarması dolayısıyla korkuyorum yapmaya :))
YanıtlaSilcok güzel olmus ablacim berlinayi tutmak herkesin harci deyildir bilirim ama senin berlinalar bir harika görülüyorlar.
YanıtlaSilkolaymiki tutturmasi yane ugrastiriyormuki ablam cumarteside kücük oglumun dogum günü onada bundanmi yapsam acaba diye düsünmekteyim. Daha berlinayi hic denemedimde :)
kactane cikar bu hamurdan tahminen :)
12-14 tane cikiyor pasam
YanıtlaSilsen cocuklar icin yapacaksin ebatlarini kücük tutabilirsin hem
daha cok cikar ve cabuk hazirlanir
normal ebatta olanlar bir tanesi 6 dakika da pisiyor 3 dakika bir tarafi üc dakika bir tarafi .
ugrastirma yok ama bekleme süresi var
Hmmmm bak bundan istiyorummmm:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık kuzum harika bir lezzet bende çok severim özel bir tarif arada yapılması lazım.
YanıtlaSilbu gün hepimize sağlık sıhhat huzur getirsin duana talibim selemün aleyküm.
sen yaparsında beğenilmez mi ablacım ya nefis nefis ağzım açık izliyorum fotoğraf karelerini :)))
YanıtlaSilburası cennet mi? bu nasıl blog? bayıldım her tarifinize, anlatımınıza...Sevgiler
YanıtlaSilMelek ablacığım, tarifini denedim. Epey zaman oluyor, yazmaya fırsatım olmadı. Muhteşem oldular. Yemeye doyamadım. İlk başta birkaçını az pişirmişim içi çiğ kalmış ama diğerlerini daha fazla pişirmiştim. Teşekkürler bu güzel tarif için. Ben biraz küçük yaptığım için epeyce çıkmıştı. Dediğin gibi içini reçelle doldurup üstlerine de çikolata sürdüm. Bugün yayına koyacağım inşallah. Sevgiler, öperim ablacığım.
YanıtlaSilbeyenmene cok sevindim denizim
Silsenden de okey geldiyse ne mutlu bana
elhamdlillah
ellerine saglik sifa olsun yiyenlere
sarildim ablam özlemle
blogunuzla bugun tanıstım:) cok guzell bı blog gercekten .tebrık edıyorum allah razı olsun sızden
YanıtlaSilKalpleri birbirine isindiran Allah hamd olsun
Silhosgeldiniz
harikasin!
YanıtlaSilBerlinerler super gorunuyor ama cirpma kabi da hep istedihim ama bulamadigim bir urun nerden bukabilirim
YanıtlaSilTesekkür ederim .ben internet üzerinden aldim .makina
SilkitchenAid
mikserinin ekstra aparati oluyor sayet cam kabi soruyorsaniz
amazon yada ebaya bakabilirsiniz magzalarda bulmaniz biraz zor
sevgilerimle