Hayirli bir gün dileklerimle dostlar selamün aleyküm hepinize .
limon püresini paylastim dün gece sahurda sizlere .simdide sizlere limon püresi ile yapilan limonata tarifini vereyim istedim .eminim en fazla bu haliyle tüketeceksiniz limon püresini .
Tarife gecmeden evvel bir konuya aciklik getirmek istiyorum.
Limon püresinde acilik varmi ?
diye sorular geldi .püremizde normal limon yedigimiz zaman gelen bir acilik miktari oluyor ama bu acilik rahatsiz edecek boyutta degil .yazacaklarimi okuduktan sonrada bu aciligin sizi cokda rahatsiz edecegini düsünmüyorum .limon c vitamini bakimindan zengin bir gida olarak düsünüyoruz . evet öyle ..
zengin ama onun yerine karsilastirma yaparsak, bir kirmizi yada sari iri kapya biber 4 portakalin c vitamini degerine sahiptir. dikkatten kacanlar bizi her zaman yönlendirir.!!
C vitamini vücutta depolanmaz fazlasi atilir .insan bünyesinde is en fazla dört saat ömrü vardir .ama bazi vitaminler yaglar mineraller vardir ki olmassa olmazlardandir.
Limon da demir bulunur desem size, ne düsünürsünüz ?
bunun yani sira alman web sayfalarindan bir cok sayfadan bilgi birikimi yaptim
limonun kabugun da sifanin yaninda cok önemli mineraller de bulunuyor .
baslica potasyum ,kalsiyum ,magnezyum ,vitamin A.vitamin E. ve vitamin B 2 ve demir var .
bunun yani sira kabugunda ki bir kac deger beni bu tarz kullandirmaya yöneltti .
uzun uzadiya yazmakdansa türkce olarak bir sayfada istedigim bilgilere ulastim .ordan okumanizi önemle istirham ediyorum. cöpe atilan degeri daha iyi anlamamiz icin mutlaka okuyun derim .
limon kabugu hakkindaki tüm Bilgi burada mevcut ..bilgi yazan linke tiklamaniz kafi dostlar .
diyecegim o ki vücudumuz c vitaminine gereksinimi var tartisilmaz ama
c vitamininden daha gerekli vitaminlerede minerallerede ihtiyaci var
limon püresinden sakinmasi gereken kisilerse bir saglikci olarak kan inceltici kullanan kisilerin doktorlarina sorup öyle kullanmalarini isteyecegim ,cünki limon kani inceltir .
böbrek yada safra kesesi tasi olan kisilerin az kullanmasini önemle belirteyim .
limonatamiza gelince, cok uzun uzadiya geleneksel tarziyla yapmiyorum ben .
cabuk her an elinizin altinda olabilecek türden allahneverdiyse tarzi diyelim
.soguk suyunuz ve limon pürenizin olmasi kafi
buz katilmasi tarftari degilim, o sebeple soguk su diyorum.
özene bezene limonatayi hazirlarsiniz icine buzu koyunca ,ya tadi degisir yada buzluk kokusu olur .
yada lezzeti dengesiz.. diyecegim o ki ya yapip buzdolabinda bekletin limonatanizi ,
yada devamli soguksu bulundurun buzdolabinizda..
&
1, litrelik limonata icin gerekli malzeme
5 yemek kasigi seker tatli isterseniz 6 kasik
1 yemek kasigi limon püresi
bir fiske kuru nane
1 litre su
sekeri ve bir fiske kuru naneyi bir karistirma kabina koyup üzerine bir bardak sicak su ekleyin
seker eriyinceye kadar karistirin nanede kokusunu birakmis olacak icersine
seker eriyince limon püremizden bir kasik ekleyelim benim kasigim kücük oldugu icin tepeleme koydum siz kasiginizin durumuna göre hareket edin belki dah az belki daha cok
soguk suyu bir litreye tamamlayin iyice karistirin
bes dakika dinlendirin aromasini biraksin iyice icersine
hem nane ,hem cok kücükde olsa limon kabuklarimiz
dah sonra sIki bir süzgecden süzün
sürahinize doldurup servise sunabilirsiniz sifalari sayilmayacak kadar cok olan bu icecegimize sahip cikalim duasiyla hem ailemize hem ese dosta ikram edelim
afiyet olsun dualara talibim dostlar
muhabbetle
iftara bir çorba bir salata bir de limonata olsa yeterrr ellerine sağlık sevgiler....
YanıtlaSilDegisik bir okadarda serinletici görünüyor.ellerine saglik canim.
YanıtlaSilLimonata takimina da ayrica bayildim, cok güzeller. firdevs
sagol firdevsim
Sildeneyince paylasirsan sonucu sevinirim cünki deneyecegini biliyorum bacim
rabbim daha güzellerini nasip eylesin sana
ellerinize sağlık. Hayırlı sahurlar..
YanıtlaSilAllah razi olsun sizlerede vuslatim
SilCanım ellerine sağlık, çok güzel olduğuna eminim..
YanıtlaSillimon acılığı o kadar büyütülecek bir şey değil bence de canım, çünkü ben zeytin ezmesine kabuğuyla beraber çekip katıyorum, hiiiç acılık hissedilmiyor bile,ya da keklere limon kabuğu rendelediğimzde de hiç acı gelmiyor değil mi ? :)
Eğer arıtılmış suyla buz yapınca buzlarda koku ve tat bozukluğu olmuyor, deneyimimi paylaşayım dedim :))
iki tane güzel bilgi birakmissin can aynurum
Silrahman razi olsun gülüm
not aldim .senden ögrenecek cok sey var
sarildim
Ablammm bu nasıl güzel bir sürehi ve bardak takımı limon püreli limonata ilk defa duyuyorum ellerine sağlık ama ben takıma öyle bir bittim ki gözüm limonata falan görmüyor sağlıkla kullan
YanıtlaSilsagol cannn
Silgöndereyim ablam sana senden de degerli degilya
bal yanagimi öpüyorum bal yanagin annesinide
dua ile
Evet değişik bir limonata tarifi de sizden gelmiş,.Bunu d denemeyi düşünüyorum..Benim limonata tarifin biraz zaman alıcı ama tadı güzel,yine de pratik tariflere ihtiyacımız var...Sizin tarifleriniz gibi...Allah razı olsun sizden...Emeğinize sağlık diyorum....👌👏❤
Silheeeey sağoool.
YanıtlaSilbunu da kupu da çok severim beeen.
ay ne güzel oldu yaaaa bu ikisini yazmaan.
:)