Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Domates corbasi . benceli ;)

Es selamü aleyküm dostlar .
cok kolay bir lezzetle geldim sizlere bu gün .bilmem farkindamisiniz ? son zamanlar da herseyin kolayina kacar oldum .Sonbahar yorgunlugumu, ruhumun yorgunlugumu bilinmezlikteyim. Havalar bir soguk bir sicak ,haliyle sevgili romatizmalarim arada degil, fazlaca ziyaretime gelir oldu.
Herseye inat bir sekilde ,birseyler yapmak arzusu ruhumu kemiriyor. gelin görün ki birseyi istemek yapmanin yarisidir derler .ben istemeyle kaliyorum hep . Birkac kare ile halimi arz edeyim dedim ama fotograf makinam performansini yitirdi benim gibi ,yada bana göre hareket ediyor .ama ben herseyi bir kenara birakip egreti gözlükle de olsa kitaba gömülmeyi seviyorum tüm gün boyunca..
 tavsiye bir kitap birakayim bu arada mahrum kalmayin bu güzellikden 

öylesine  akici ki , ilk günde 100 sayfayi gecik okunan bir kitap
 aralara serpistirilmis sözler ruha hitap edercesine,
 bir yadan kerim tunc kardesimin güzel sesi de varsa 


birikmis ütüler ,birikmis bulasiklar cok dert görünmüyor gözüme.
 sofraya koyacak bir tas corba varsa sevenlere .
 kalabilirim kendi kendimle sonbahar gecip el sallayana kadar .
burayi da ziyaret ettiklerini biliyorum sanal alemi sahit tutup özür diliyorum  iki aile dostumdan. rahatsizligimdan dolayi gidemedim davetlerine bagislasinlar .
dedim ya bir tas corba o corbalardan biri yine 
 tarife geceyim ben yoksa bunalima sokacagim sizleri dua buyrun .
corbamiz bilindik domates corbasi ama bu bencelisi dilerim beyenilir belirtmek isterim icinde kullandigim biberiye her damak tadina uygun olmayabilir dilerseniz eklemeye bilirsiniz 
Malzeme 
5 tane orta boy olgun domates 
2 dis sarimsak 
ceyrek cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
2 yemek kasigi tepeleme un 
1 litre et suyu 
tuz karabiber nane 

domatesleri yikayip ortadan kesip teflon bir tavaya dizelim 
sarimsagi soyup ortadan kesip onlarida tavaya birakalim kapagini kapatip harli ateste bes dakika kapagi kapali sekilde birakalim  

bes dakika sonunda kapagi acip domateslerin kabaran kabuklarini alalim
 eliniz yanmamasi icin tavayi ocaktan alin 

tavayi ocaga koyup sivi yagi ekleyin .biraz tuz karabiber serpistirin .yukarida da belirttim biberiye her damak tadina uygun degil. koymak isterseniz de bir tutam yeterli t.ekrar kapagini kapatip 5 dakika daha ocakta birakin domatesler altindan közlenmis tadini almali 

tenceremizin icersine tereyagini ve unu koyup bir iki dakika kavuralim.
 burada bir noktayi belirteyim. daha kirmizi olsun corbam derseniz ,
yarim kasik biber salcasi eklemelisiniz 
hassas mideleri cok rahatsiz ediyor salca, aman dikkat .
son zamanlar da midemdeki yanmaya cözüm aramaktayim cokmu belli ?? :) 
yani ben kullanmadim size birakiyorum 
ocaktan cekip et suyunu ilave edelim .ocaktan cekerseniz topaklanma olmaz 

yan tarafta  pisen domateslerimizi kevgirle önce corbamizin icersine birakalim .daha sonra tavayi siyiralim icersine ne varsa tad namina ..kök kisimlarini sorun etmedim 
zira ne yaparsaniz yapin corbanin son asamasin da yukariya cikacaktir.
 ugrasmayin sadece en corbadan kasik yardimi ile cikarmak kaliyor geriye size 

kaynamaya baslamadan evvel el blendiri ile cekin .kuru naneyi son asamada serpiyoruz üzerine 
rengini degistirmesin acilik vermesin ;)  10 dakika daha kaynatin 
koyuluguna göre su ilavesi yapabilirsiniz 

corbamiz servise hazir aci biber ,kizartilmis ekmek yada peynir ile servise sunabilirsiniz .
bunlarin hic biri olmadan da olur elbet  kasik oda mi yok :)) ekmek banmak doymak icin yeter. 
veren rabbime sonsuz sükürler olsun .bu arada dostlar  hasta iken yemek yapmamaya özen gösteririm 
tadi tuzu olmaz ve  negatif enerji  varsa oldugu gibi yemege gecer hele isteginiz yoksa yemek yapmaya sinirli iseniz  aman diyeyim 
sifadan cok cefaya döner o yemek, yiyene 
Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle 


11 yorum:

  1. çok pratik bir çorba olmuş
    domatesler bu mevsim o kadar leziz ki
    yapmalı
    ayrıca anlatım da çok pratik olmuş
    eline emeğine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  2. Rabbim sifalar versin melegim, insaallah tez zamanda sagligina kavusursun.
    Corban harika görünüyor, afiyet sifa olsun canim.selam ve dua ile. firdevs.

    YanıtlaSil
  3. çok pratik lezzetide yerindedir,sanırım üzerine krema dökülerekte veya rendelenmiş kaşarlada tadına tat katılabilir.elinize ruhunuza ve bedeninize sağlık şifa diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Rabbim maddi manevi iyilik versin size...hepimizin ruhlarını mutmain eylesin inş.

    YanıtlaSil
  5. güzel kokusu buralara kadar geldi. ellerine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
  6. Bu aralar en cok yapmak istedigim kitap okumak ama ne zaman elime alsam uykum geliyor..
    Ve kitaplar birikti baya bir ..
    Eline saglik olsun canim ilk defa boyle farkli yapim goruyorum desem..
    En sevdigim lezzett buu..

    YanıtlaSil
  7. Bende buna benzer yapıyorum. Ben domates ve soğanı fırınlıyorum...Nefis oluyor....

    YanıtlaSil
  8. of off diyorum :) senceli tariflere bayılıyorum zaten..ellerine sağlık cann..
    Afiyet şifa olsun yiyenlere...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık ablacım tarifi kolay ama lezzetli bir çorbadır domates çorbası. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel yapmışsınız elinize emeğinize sağlık :)
    . bende yeeni blog açtım sayfama beklerim .

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle