Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tatli Tart Hamuru

Es selamü aleyküm dostlar 
yine kendin yap kösesine tarifimiz.  Allah ömür verirse ilerleyen bir kac güne verecegim tarif insAllah diyorum 
belkide yarin ,Allah bilir diyelim .
 meyvali pastalarda kullanilir .cok cabuktur , hemen tüketilebilen bir pandispanya türüdür.
yumuta kokusu almazssiniz, dinlenmesi gerekmez .bu pandispanya ile 40 dakikada en agir misafirinizi agirlayabilecek görüntüyü sahip pastayi hazirlayabilirsiniz . üzerine her türlü tatli malzeme uyar . acil misafirleriniz icin kolaylik  cocuklariniza meyva yedirme islemi icin mükemmel bir altarnatiftir 
görüntüye bakilinca kalibin faktörü cok görülüyor . alinmali her evde bulunmali  zira getirisi coktur bütceye katki saglanabilir  disarda da satiliyor pandispanyamizdan piyatlarina bakinca bir kez kalibi almak daha mantikli geliyor insana 
 bu kalibimiz ,yoksa yapilmayacakmi ? elbet yapilir yanlizca düz olur okadar . 
ama tadindan ödün vermez ,insAllah 
malzeme 
125 gr oda isisinda tereyag yada margarin 
125  gr toz seker 
1 pk vanilya sekeri 
2 yumurta 
200 gr un 
1 tatli kasigi kabartma tozu 
2 yemek kasigi süt 
bir fiske tuz 
·       
öncelikle elimzle bir miktar tereyag alip kalibin her yerini yaglayalim üzerien iki yemek kasigi un koyup kalibi sallayalim kalibin her yeri unlanmis olsun böylelikle yaglanmayan yapisma riski olan yerleride kesfedersiniz ;) unun fazlasini silkeleyelim firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 


öncelikle cirpma kabimiza yagimizi sekerimizi ve vanilyayi tuzu ekleyip iyice cirpalim 
krema görüntüsü almali yaklasik 3-4 dakika üzerine yumurtanin bir tanesini kiralim bir dakika kadar cirpalim daha sonra diger yumurtayi kirip onuda cirpalim bir dakika kadar .un ile kabartma tozunu bir kapta karistiralim süt ilavesi ile malzemeye ekleyip cirpalim 


islem bittiginde hamurumuz böyle olmali kadifemsi yagi, cözülmüs seker erimis olmali 


kaliba bosaltip spatula ile dikkatlice yayalim 

her yerini ayni esit sekilde düzleyince hemen firina verelim .
yaklasik 25 belki 30 dakika pisirelim kapagini acmadan pisen kekimizi firindan alip hemen bir tel üzerine yada sevis kabiniza ters cevirelim sogumaya birakalim daha sonra istediginiz meyvayi kullanarak istediginiz sekil pastada kullanabilirsiniz .vaktiniz dahilinde bir kac tane yapip dondurucuda saklayabilirsiniz lazim oldukca kullanabilirsiniz en kolay yöntemi ile tarifi yarin verebilirim insAllah ;)

Hayirli cumalar diliyorum dostlar dualariniza talibim 
Muhabbetle 


24 yorum:

  1. ve aleykümselam yarını bekleyemedim geldim :)
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin sefalar getirdin arkadasim hayirli cumalar

      Sil
  2. çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.Faydalı bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkür ederim sulecim
      selamlar

      Sil
  3. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.ben hep d.outker'in tart ununu alırım,üşendiğimden değil valla onun tadı çok hoşuma gidiyor :)) sizin bu tarifi mutlaka deneyeceğim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak tadiniza uyar insAllah ,sonucu bekleyecegim
      sevgilerimle

      Sil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım hayırlı cumalar.ellerine sağlık..tarıfı nor ettım...benım sayfamada bekliyorum.sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin pinar gelecegim insAllah iadeyi ziyarete
      sevgilerimle hayirli cumalar

      Sil
  5. Selamın aleykum :) Hayırlı cumalar tekrar melek insan :)Çok güzel görünüyo ablacım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam adasim
      Allah razi olsun selam ve dua ile ablam

      Sil
  6. emeklerine sağlık ablacığım...

    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun sehrinaz
      hayirli cumalar duana talibim

      Sil
  7. Aleyküm selam, hayirli cumalar melegim.
    ellerine saglik canim,tartin sahane görünüyor,
    en kisa zamanda deniyecegim insaallah.sevgilerimle, firdevs

    YanıtlaSil
  8. Selamun aleyküm,
    bende pandispanyami bu tarife göre yapiyorum, hatta bende iki kalip var, firini acmiskende ikitane pisiriyor ve soguduktan sonra birini derin dondurucuya koyuyorum.
    Allaha emanet olun
    Nurgül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam firin acilmisken en iyisi yapmak .
      elinize saglik dua ile

      Sil
  9. Vealeyküm selam ellerine sağlık arkadaşım.selamlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ve aleyküm selam...
    Hazır pastabanlara sıcak bakmayan biri olarak, bu pandispanyaya bayıldım..hele yumurta kokmaması benim için çok önemli..
    Ellerine sağlık Melek'im..bu sade de yenir mis gibi yahu :))
    amam tart halini de bekliyorum elbette..
    yazdım not ettim, bu kalıptan bende de var, en kısa zamanda yapayım İnşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bircok kardesimiz icinde öyle
      geri dönüsümler cok güzel degiyor ugrasmaya
      dua ile can

      Sil
  11. Ben neler kaçırmışım böyle :((
    Ahh ablam zordur geçtiğimiz şu dönem, o nedenle herşeyim düzenim çok bozuldu.
    Rabbim hayirla atlaymayi nasip etsin InsaAllah.
    Nasil özledim seni bir bilsen.
    Ve yine hepsi birbirinden harika şeyler yapmışsın.
    Ellerine güzel yüreğine sağlık canım.
    Seni Allah için seviyor, dualarda buluşmayı diliyorum.
    Selamun aleykum ablacigim ♡ ♥ ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balim her zorlukda mutlak bir kolaylik vardir elhamdülillah diyecegiz
      Allah belki o kulunun yalvarmasini seviyordur, hep onunla olmak istiyordur öyle düsün vekil Allah
      gözler görmez ama ruhlar daim beraberdir insAllah
      duana talibim Rabbim zorlarini kolaylastirsin
      Aleyküm selam

      Sil
  12. cok güzel olmus masallah size artık tart hamurum sadece bu dur

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle