Es selamü aleyküm dostlar
bugün carsaf böregi var tarifimizde yapimi zahmetli degil oldukca hizli ama lezzet ayni .
cok eski tariflerden üye oldugum bir forumda bir arkadas paylasmisti ogün bugündür bundan baska carsaf böregi yapmadim .ic malzemesini sizler ne isterseniz onu kullanin ben ispanaklisini yaptim
dilerseniz peynirli dilerseniz kiymali yada patatesli
Malzeme
hamuru icin
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
yarim su bardagi siviyag
1 küp yas maya
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
yaklasik 850 900 gr un türüne göre degisebilir
&
ic malzemesi
800 gr ispanak
300 gr beyaz peynir
tuz karabiber
4 yemek kasigi sivi yag
&
hamurlara sürmek icin siviyag yaklasik yarim su bardagindan biraz fazla
&
en üzeri icin 2 yumurta sarisi
1 yemek kasigi siviyag yumurtaya karistirmak icin
öncelikle hamurumuzu hazirlayalim .yogurma kabina sivi malzemeyi siviyagi koyup sekerle birlikte
mayayi icinde cözdürelim .en son un ve tuzu ekleyelim .unun kalitesi kivami etkileyebilir
800 gr kadarini koyduktan sonra geri kalani yavas yavas ekleyelim .kulak memesi kivaminda bir hamur olmali .ilik bir ortamda üzerini örterek mayalanmasi icin bekletin .
bu arada ispanaklari temizleyelim sulari süzülünce hafif iri olarak dograyalim .
temizlenmis hali verdigim miktar olmali .
tavaya sivi yagi koyup ispanaklari cok fazla ölmeyecek sekilde tuz ve karabiber ile kavuralim
benim araya karisan bir sebepten dolayi
biraz fazla ocakta kaldi ispanaklarim .
ama siz biraz diri birakin soguyunca üzerine beyaz peyniri ufalayin üzerine sürecegimiz yumurta sarilarinin beyazini ispanagin icersine eklemeyi unutmayin ;) sarisi üzerine beyazi harcin icersine
mayalanan hamurumuzu iri mandalina büyüklügünde 18 esit parcaya bölelim her bezeyi tabak büyüklügünde acalim üzerine her actigimiz bezeye bol miktarda siviyag sürüp bir kenarda 15 dakika bekletelim
beklettigimiz haurlarimizi elimizle yagli zeminde cekerek büyütelim oldukca büyük olmali gittigi yere kadar derlerya sinirlari zorlayin ne kadar ince okadar iyi .elinizle hafif yaglayin harci koymadan
harcimizdan biraz koyup esit olarak dagitalim .bir kenarindan rulo seklinde saralim
ben kisi basi yaptim servisi daha rahat oluyor. zamandan dolayi cok fazla özenemedim :(
rulomuzu yuvarlak spiral seklinde dolayip yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla koyalim .siz tepside tüm yapmak isterseniz,tepsinin ortasindan baslayarak etrafina hazirladiginiz bezeleri sarin
üzerine yumurta sarilarini siviyagla karistirip hazirladigmiz hamurlarin üzerine sürüp
isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirin
ilik olarak servise sunun .eminim cay cokdan demlendi
Afiyet olsun dostlar dualara talibim cok ama cok
Muhabbetle
bu böreği zor olduğu için hep çekinirdim yapmaya ama böyle denicem.teşekkürler tarif için
YanıtlaSilCanım becerekli meleğim benim ellerine sağlık şahane olmuş. Afiyetle, bereketle ye..Sevgilerimle.
YanıtlaSilelinize emeğinize sağlık bayılırım çarşaf böreğine ama ben bu şekilde hiç denemedim ilk hamuru bu şekilde yapıp tepsinin ortasına kouyorum diğerlerinide onun etrafına doluyorum. bu böreği yedikten sonra hazır yufkalı börekleri beğenmez oldum buzluğumdada var şuan ıspanıklısı :) bir daha ki sefer bu şekilde yapayım ikramlık güzel durur :)sevgiler
YanıtlaSilEmeginize saglik harika olmus...Sevgilerimle...
YanıtlaSilellerinize saglik,cok güzel gözüküyorlar
YanıtlaSilaleykümselam melek ablam. ben de aynısını yapıyorum. yalnız oklavayla açarım. bu sefer elimle büyütmeye çalışırım inşaAllah. oklavayı yıkamaktan kurtulmuş olurum en azından=D kusura bakmayın şaka yaptım. harika görünüyor Elleriniz dert görmesin. ves-selam;)
YanıtlaSilMmm harika :)
YanıtlaSilEllerine saglik afiyetle...
Ellerin dert görmesin melegim, Böreklerin cok güzel olmus.
YanıtlaSilinsaallah deniyecegim firdevs
Ellerinize sağlık çok ama çok nefis oluşlar sevgiler...
YanıtlaSilAkıl akıldan üstündür.Güzel uygulama.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, pek güzel olmuşlar..
YanıtlaSilRabbim zorlarını kolay eylesin, yardımcın olsun her daim..
Aşure günün de mübarek olsun..(Dün pek rahatsızdım, aşure gününü gecikmeli olarak tebrik edebiliyorum ancak..)
Hmm çok lezzetli görünüyorlar :)
YanıtlaSilBu arada üyenizim blogunuz çok hoş banada beklerim :)
www.announcerman.com
Öyle güzel görseller ve tarif ki burdan kokusunu alabiliyorum ellerine sağlık Melek.
YanıtlaSilSevgiler
Tarifinizi denedim ve bu boregi ilk defa yapmama ragmen cok lezzetli oldu.Herkes tarafindan cok begenildi.Allah razi olsun
YanıtlaSil