Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Semazen Pastasi

Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu cumalar hepimize 
af ola kelam yine kisa tek arzum cok dua talebidir .Bu pastayi ilk kez nurgülümün dogum günü icin hazirlamistim. ama resimleri yanlislikla sildigim icin bir kez daha yapinca ekleyeyim artik düsüncesiyle beklemeye alinmisti .Pastamizin ismi dostlarin bas harfinden kombin yapilarak kelime oyununa dönüstürülüp cikan kelimeyi koyduk .Semazen oldu ismi sevgili suzanimin kelime kombini oldu kazanan 
TARIF BANA AITTiR 
malzeme 
pandipanyasi icin 
4 yumurta 
1 su bardagi seker 
1 su baradigi un 
4 yemek kasigi kakao 
4 yemek kasigi süt 
1 pk kabartma tozu 
&
krema malzemesi 
2 pk vanilyali puding 
1 su bardagindan biraz eksik seker 
4 bardak portakal suyu 
2 poset krem santi 
1 su bardagi süt 
1 kücük kutu konserve mandalina (süzülmüs hali 170 gr )
1 cay bardagi kekleri islatmak icin portakal suyu 
üzerini süslemek icin 
&
beyaz cikolata 
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim.26 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kapalayalim yumurta ve sekeri cirpma kabin da beyazlayincaya kadar cirpalim. mikseri kapatip .icersine 

bir kapta ayri olarak karistirdigimiz un,kakao,ve kabartma tozu karisimini

cirptigimiz malzemeye süt ile birlikte ekleyip bir iki kez daha karsitiralim 

kaliba bosaltip düzleyelim 

isittigimiz firinda pisme sonuna dogru kürdan testi yaparak pisirelim .25 dakikada sonra kontrol edebilirsiniz pisen keki sogutma teline alip kagidini cikatarak sogutalim 
daha sonra soguyan keki ortadan bir kez keselim hazir beklesin bizi .
3 bardak portakal suyunu ocaga koyup kaynatalim. ayri bir kapta puding ve sekeri bir bardak portakal suyu ile eritelim kaynayan tencereyi 

ocaktan cekip erittigimiz puding tozunu karistirarak kaynamis portakal suyuna ilave edelim.
 tekrar ocaka koyup bir kez ortadan kaynayincaya kadar tutup ocagin altini kapatalim .
pudingimizde iyice soguyuncaya kadar beklemeli ama arada karistirmak suretiyle !!
soguyan pudingimizi simdi santi ile karistirma zamani .krem santiyi bir bardak süt ile iyice cirpin (soguyan pudingimizden bir su bardagi ayiralim üzerini süslemek icin kullancagiz)
geri kalanini kasik yardimi ile kremsantiye ilave edip iyice karistiralim   

soguduktan sonra ortadan kestigimiz kekimizi pastayi saklayacagimiz kaba bir tanesini koyup 
1 cay bardagi portakal suyunu kasik yardimi ile yarisini bir kekimize diger yarisini diger kek kullanarak kekimizi islatalim 

dolguyu muntazaman yapmak icin kelepceye ihtiyacimiz var eger yoksa cemberiniz siz kalibinizin kelepcesini takabilirsiniz .hazirladigimiz santili pudingimizin bir miktarini (yaklasik yüksekligi bir parmak olacak)
kekimize sürelim 

santili karisimin üzerine süzdürdügümüz mandalinalarimizin 12 tanesini bir kaba ayirip 
geri kalanini serpelim santili karisimin üzerine yine bir miktar santili (yine bir parmak yükseklikte olsun) karisimdan koyup mandalinalarin üzerine spatula ile düzleyelim 

diger islattigimiz pandispanyayi alip santinin üzerine kapatalim 
elimizle biraz bastiralim ki tutsun alttaki malzemeyi 

buzdolabinda yarim saat bekletelim daha sonra kelepceyi cikaralim 

geri kalan santi ile pastamizin her yerini kaplayalim üzerini arzu ettiginiz sekilde süsleyin 12 tane ayirdigimiz mandalina ve rendelenmis beyaz cikolata ile süslemeyi ihmal etmeyelim portakal ile hos bir kombin oluyor .buzdolabinda en az 6 saat dinlendirelim 
bir gece öncesi her zaman lezzet garantidir insAllah .
dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
Afiet olsun dualara talibim dostlar cok ama cokca 
Muhabbetle efendim 

23 yorum:

  1. süper olmuş. ADIM ADIM ellerineize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hayirli cumalar melegim,
    pasta her zamanki gibi muhtesem görünüyor.
    ellerin dert görmesin can. sevgilerimle, firdevs

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. of off offf diyorum :)) anlaşılmıştır sanırım ne demek istediğim :)) Maşallah arkadaşıma...

    Rabbim yardımcın olsun, ellerin, kolların, canın dert görmesin İnşallah..Hayırlı Cumalar...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık ablacım gerçekten de çok yetenekli bir ablamızsınız.
    selam ve dua ile kalın...

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı cumalar canım mımm nefis görünüyor ellerine sağlık ,

    YanıtlaSil
  7. aleykümselam canım, çok güzel görünüyor maşaAllah barekAllah. sanatçı mısınız? çok güzel süslüyorsunuz.40yıl düşünsem aklıma gelmezdi. benim kelepçeli kek kalıbım vardı. ama güzel kabarmadığı için sinirlenmiştim çöpe atmıştım zavallı kalıbımın ne suçu vardı=( kalıpla ilgisi yok değil mi ablacım? tly dnz

    YanıtlaSil
  8. Söz bitti bende Sevgili Melek .Tüm tariflerin çok güzel ellerine sağlık.
    Dostlukla

    YanıtlaSil
  9. mmm harıka olmus leziz görunuyor sevgıler

    YanıtlaSil
  10. hayirli cumalar ellerinize saglik Pastanoz cok güzel görünuyor size bir sorum olacakti Hazir portakal suyu yoksa kendinizmi taze olarak sikip yaptiniz tsk ederim hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ister taze sIkIlmis isterseniz hazir ama mutlaka saf portakal suyu kullanabilirsiniz
      nektar olmamali kesinlikle
      ben tesekkür ederim

      Sil
  11. Bakmaya kıyamadım nasıl bir güzellik ellerine sağlık çok şık görünüyor! yemeye de kıyılmaz her halde sanat eseri gibi olmuş maşaAllah! :) çok beğendim.

    YanıtlaSil
  12. Hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum canlar Rahman razi olsun .

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık.

    www.akcahan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık, çok hoş...

    Semanur Yavuz

    YanıtlaSil
  15. Eline saglik mandalinli portaklli nefis canim eline emeklerine saglik. bendede var bir tarif bekliyor ya nasip.

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize saglık bir pasta. Kolik olorak denemek istiyorum krem şantinin hepsinimi koyuyorsun yoysa süslemek için şantiden ayırdınmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim araya kullandigimizdan sonra kalan tam kaplama ve süsleme olarak kullandim araya ilk katta bir parmak kalinlikta olacak sekilde miktar koydum üzerine mandalina yerlestirdim .tekrar santi ile kapatip, yine bir parmak kalinlikta olmali santili kapama.
      üst keki koyduktan sonra kalan santi ile hem kapladim hem süsledim araya kullandigimiz miktardan sonra kalan santi karisimi nerede ise tam geliyor miktar olarak
      kolay gelsin dilerim beyenilir .sevgilerimle

      Sil
  17. Senin bu pastalarına bayılıyorummmmm:)
    Yutkuna yutkuna ayrılıyorum sayfanda:)
    Ellerine sağlık canım,yine muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. Seyirlik olmus masallah
    Kim yediyse afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  19. Yiyenlere afiyet olsun. Insaallah yemek nasip olur sehir olarak yakinsayilirz. Selamlar sevgiler backnang.

    YanıtlaSil
  20. Esselamu aleykum,
    sanat eseri gibi bir pasta olmuş,emek çok,sonuç muhteşem,
    elinize sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. gerçekten sanat icra ediyorsunuz ellerinize sağlık. hayranlık duymamak elde degıl. peki bu güzelliğin üzeri nasıl bu kadar düz, bunu nasıl başarıyorsunuz bir püfü varmı :) ayrıca verdiğiniz diğer püfler için de Allah razı olsun, sevgıler

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle