Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu geceleriniz olsun .
son zamanlarda uyku ile problemim olunca, gündüz verimim oldukca düstü .öyle ki gün geliyor yemek yapmaya mecalim kalmiyor.dünde öylesine aksam üzeri valideye hap almazdan evvel verebilecegim cabuk ama yemek niyetine gecebilecek birseyler yapma düsüncesi varken kizimin sevdigi baligi yapmaya söz verdigim aklima gelince yüzümü burusturdum ne yapabilirim derken
ikisini birlesiminden ortaya bu tarifim cikti .
yanina bir salata ile gayet güzel bir ögün oldu .biliyorum su an yüzünüzü burusturdunuz balik ve pogacamiiii nasil olur ?? niye olmasin ?? denemeden sonucu bilmek mümkün degil :D
mayali ile ugrasmayacagiz 3.2.1 pogacanin malzemesine kücük bir kac ekleme ile bu sonuca ulasacagiz yolluk,is yeri icin,okul icin ,gayet güzel bir altarnatif sizlere
ben bir pk balik kullandim buradaki paketler cesitli gramajlarda
Malzeme
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kekik
1tatli kasigi pul biber
1 cay kasigi sogan tozu yoksa kullanmayabilirisiniz
tuz
1 pk iglo parmak balik 12 adet
üzeri icin
galeta unu
un harici ek malzemelerle yogurma kabina koyup iyice karistiralim
yani 3.2.1. pogaca hamuru malzemelerine ek olarak salca, karabiber, kekik, sogan tozu, pul biber karisimi hazirliyoruz ciprma teli ile iyice karistiriyoruz
üzerine unu ekleyip,
3.2.1. pogaca hamuru seklinde yoguruyoruz
yogurdugumuz hamurumuzdan mandalinadan büyük koparip, elimizin genisliginde aciyoruz
icersine buzunu cözdürdügümüz! baligimizdan bir tane koyup
resimde görüldügü üzere kapatip kenar köselerini de kapatiyoruz
firin tepsisine koymadan evvel galeta ununa bulayip
yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz .pogacalarimizin üzerine keskin bir bicakla cizikler atiyoruz
(baligin buharindan hamurlasma olmamasi icin yapiyoruz bunu )
isittigimiz180 derece firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoruz .hamurumuzun tümüne balik yeterli gelmiyor yaklasik 5-7 tanede yuvarlak pogaca seklinde bos yaptim.onuda servis olarak ortadan kesip icersine kasar ve pastirma esliginde servis yaptim
olurmu yaaa demeyin benceli iste yine ;) bir kez deneyin derim .salata mutlaka olmali.
afiyet olsun dostlar dualara talibim
muhabbetle
Balığı çok sevmem ,ama sen yaparsında yemem mi canım benim ellerine sağlık. öpüyorum
YanıtlaSiloy canim kugum benim .cok özledim seni
Silmerhaba melek hanim blogunuzu cok begeniyorum özellikle de pastalarinizi cok begeniyorum zamanim oldukca takip ediyorum kolay gelsin serpil miltenberg den
YanıtlaSilmerhaba serpil firsat bulmusken cevap yazayim istedim hakkinizi helal edin .
Silhep istesemde son zamanlarda zamanla yarisiyorum yorumlari cevapsiz birakiyorum :(
cok tesekkür ederim sevgilerimle ..
Melek ablam bu tarif biz Karadenizlilerin seveceği cinsten olmuş.. Biz burda yaparsak balığı kızarttıktan sonra kullanacağız değil mi? Ellerine sağlık becerikli hatun selamlar..
YanıtlaSilevet canim bizde sevdik .
Silablasi iglonun parmak baliklari ön kizartmaya tabii tutulmus oluyor ve pisirme süresi uzun oldugundan pisiyor bilerek pisirme süresini uzattim ben endisen olmasin balim .dilerim beyenirsin yaparsan sonucu paylasmani diler gönlüm
sevgilerimle
aleykümselam güzel yürekli ablacım, allah hayırlı şifa versin. tadı güzel mi bilmem. ama çok güzel görünüyor bi denemem lazım. aynı günde mi tüketiyorsunuz? ertesi güne kaldığı zaman tadı ve taze aynı oluyor mu? işe götürmek için soruyorum. sevgilerimle tly dnz
YanıtlaSilhosgeldin ablam .amin ablam cok sagol .
Silmmkünse ayni gün tüketilmesi daha saglikli ablam bekletmeye gelmez balik
yap ve ayni gün tüket derim .
selam ve dualarimla
ben cok saskinim Melegim ne kadar orjinal tarifler yapip paylasiyorsun harikasin bitanem ya :) zuzu kurabiyelerine yorum yapmaya geldim takili kaldim bu nefis pogacalarina :)) opuyorum seni gonlumun Almanya subesi Rabbim'e emanetsin ins..
YanıtlaSilgönlümün avusturalya subesi hosgeldin can .
Silacizane yürege gelenleri paylasiyorum gülüm Rabbimin lütfu bu acize .
sizlerin beyenisi ile deger kazaniyor .bende özlemle sarildim gönülden gecene amin dedim Rahman nasip eyleye sarilmayi .
muhabbetle can. en emine degerli emanetlerimdensin
İLK DEFA DUYDUM DENEMEK LAZIM
YanıtlaSilSEVGİLER
selam ve dua ile .
SilCok güzel bir Tarif.Elinize saglik.pogacalarinizi pisirirken firini sadece Altan mi isitiyorsunuz yoksa altli üstlü beraber Mi? Cevap icin cok tesekkürler.Sule
YanıtlaSilTesekkür ederim sule hanim .
Silfirin alt üst isitmada beraber olmali .
sevgilerimle
canım Meleğim ellerine sağlık, ne özgün, ne değişik, ne faydalı tarifler paylaşıp her seferinde şaşırıyorum marifetine. Ellerin ve yüreğin dert görmesin. Sofraların bereketle dolsun taşsın. Öptüm güzel yüreğinden..
YanıtlaSilAllah razi olsun canim .rabbimin lütfu iste .amin ecmain
Siliyilestinmi biraz ?? dualarimdasin
muhabbetle sarildim can
Ellerine saglik melegim,, degisik ve nefis görünüyor.
YanıtlaSilSalca hamura cok güzel renk katmis. sevgilerimle, firdevs
.
Bunu hamsiyi kızarttıktan sonra böyle yapsak nasıl olur diye düşünmekten kendimi alamadım ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık bir tanem..Aklını seveyim..ekmek arası balık olmuş gerçekten de :))
Allah'a emanet...