gece gece olurmu demeyin oldu bile yataga gitmeden evvel yazayim istedim :)
türffell tadinda cikolataya doymak iste bu diyeceginiz bir tarif size
Tarifi bana ait
&
keki icin malzeme
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi su
2 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao tepeleme (sekersiz )
1 pk kabartma tozu
&
frambuazli cikolata sosu icin malzeme
500 gr dondurulmus frambuaz
100 ml krema
400 gr yogun kakaolu cikolata
6 yemek kasigi pudra sekeri
&
en üzerine eritilmis beyaz cikolata yaklasik 150-200 gr
öncelikle dondurulmus frambuazlarin buzunu cözdürelim. bir tencereye koyup catalla ezelim
üzerine pudra sekerini ekleyip ocaga koyalim. bir kac tasim kaynayinca ocaktan alalim
cok kaynamamali
icersine önce kremayi koyup yedirelim
daha sonra kücük parcalara böldügümüz cikolatamizi atalim icersine
sicakligi ile karistirarak erimesini saglayalim. sakin ocaga koymuyoruz haricimizi
bir kenarda dinlenmesi icin bekletelim biz bu arada kekimizi hazirlayalim
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isimasi icin birakalim firin tepsisine yagli kagit serelim
yumurtayi ve sekeri beyazlayincaya kadar mikserin en yüksek devrinde cirpalim. mikseri kapatip
cirpma teli ile isleme devam edelim. önce yagi, daha sonra suyu ekleyip karistiralim. en son un,
kakao ve kabartma tozunu bir kapta karistirip, yumurtali malzemeye ekleyelim
güzelce unlu karisimi yedirip
yagli kagit serdigimiz firin tepsisine dökelim. bekletmeden hemen isittigimiz firina verelim
yaklasik 20 dakika da pisiyor firina göre farklilik arzedebilir
kürdan testi yapalim son dakikalarda .pisen kekimizi firindan alip, kagidindan tutarak hamur bezine ters cevirip, altindan kagidi cikaralim. tamamen soguyuncaya kadar dinlendirelim
soguyan tüm kekimizi, dinlendirdigimiz sosun icersine elimizle ufalayalim.
yine elimizle iyice karistiralim malzeme bir birine girsin
porsiyonlamak acisindan dondurma kasigini kullanmanizi önerecegim
diger türlü sizi zorlayabilir. sonucta cikolata calisiyorsunuz.yok sabrim var derseniz
elinizle pinpon topu büyüklügünde koparip avcunuzda yuvarlayip tespiye dizin
benmari usulu erittigimiz beyaz cikolatayi, silikon firca yada kasik yardimi ile üzerlerine sürelim
4-5 saat mümkünse agzi kapakli bir saklama kabi icersinde dinlendirelim
servise hazirdir . cikolatanin ve frambuazin bu karisimi uzun zaman damaginizda kalacak
Dilerim beyenirsiniz Rabbim utandirmasin
Afiyet olsun dostlar dualara talib bu baciniz
Muhabbetle
Melegim sen hic bana acimiyormusun
YanıtlaSilBu nasil guzel bir seydir
Bu nasil bir tarifdir aman allah im
Ellerin e saglik canim benim
Allaha emanet ol
Ellerine saglik melegim, tek kelime ile harika bir tarif olmus.
YanıtlaSiltruffelleri erimis cikolataya batiriyordum, senin yaptigin daha pratik olmus,
bir dahaki sefere bu tarifteki yöntemi deniyecegim insaallah. sevgilerimle , firdevs
Ellerinize sağlık tariflerinize bayılıyorum hepsi çok lezzetli bu da öyle olmuş sevgiler...
YanıtlaSilmmm tatli ve eksi birarada bayilirim eksimsi tatlara,mutlaka deneyecegim,güzel olacagindan eminim.Pamuk pastanizi oglumun abiball inde yapmistim,cok güzel olmustu,ellerinize saglik,kolay gelsin. Mil den serpil
YanıtlaSilGörüntüleri kadar tatları da güzel olmalı. Frambuazı severim tatlılarda. Kokusu çok hoşuma gider.
YanıtlaSilBu tarifi deneyeceğim. Ellerin dert görmesin. Sevgiler.
Esselamun aleykum.sitenizi yeni kesfettim.cok basarilisiniz.bende almanyada yasiyorum kölndeyim.insallah Rabbim nasip etdikce tariflerinizi denicem.
YanıtlaSilSevgili Meleğim çok özledim güzel tariflerini, dua edip güzel güzel anlatmanı, fotolamanı..Çok şık bir tarif. Mutlaka bir gün deneyeceğim. Ellerine sağlık. Bereketi bol olsun. Sevgilerimle hayırlı haftalar dilerim..
YanıtlaSilMelek hanim merhaba tarifleriniz çok basarili tebrikler
YanıtlaSilVAY VAY GÜZEL ABLAM VAY VAY BU NE GÜZELLİK MAŞAALLAH ÇOK GÜZEL OLMUŞ. FRAMBUAZI BULABİLİRSEM YAPACAĞIM İNŞAALLAH. GÜNÜMDE DE KAHVENİN YANINDA İKRAM ETMEK İSTİYORUM :) BU ARADA FAKİR PASTANI YAPTIM SEHR SCHÖN ÖĞLE TATİLİNDE YİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN VESSELAM...
YanıtlaSilEllerinize saglik harika bir tarif selamlar backnang
YanıtlaSilEvdeki donmuş frambuazları ne yapayım diye düşünürken bayıldığım bir tarif çıktı karşıma. Harika görünüyorlar, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilFrambuaz ve çikolata..Müthiş bir lezzet olmalı..:) Ellerine sağlık bir tanem..
YanıtlaSilHayırlı Cumalar...
şişman oldum artıık :)
YanıtlaSilböyle bunların çıktılarını alıyorum
diyorum teyze yap şunu yaaap :)
Uzun zaman oldu melek kardesim yazmiyosun bir sorun yoktur iyisindir inşallah tanımadan sevmek sevince merak etmemek olmaz demi allahin selami rahmeti ustune olsun.@ksa
YanıtlaSiltüm dostlara selam olsun yorumlar icin ayri ayri tesekkür ederim .
YanıtlaSilsevgili dost @ksa rahman razi olsun arayip soraniniz cok olsun .
son zamanlarda zorlarim var dua buyurun .zamana yetemiyorum tariflerim birikti ama ben eklemeye mecalim kalmiyor .biliyorum ihmal ediyorum sizleri hakkinizi helal edin ama inanin zorlaniyorum
kisada olsa aciklama getirince beni anlayacaginizi umuyorum .
selam dua ve baki muhabbetle
Rabbim kolaylaştırsın, imdadına yetişsin can..
Sildualarımdasın...
selam aleikum siz hangi cikolata aldiniz bende amanyada yasiyorum ama pastadalardan pek birse anlamiyorum bana hangisini kulandiginizi yazarsaniz sevinirim
YanıtlaSilaleyküm selam
Silben lind marka cikolata kullaniyorum
selam ve dua ile
salamaleikum acaba bir gun onceden yapilip ertesi gun yenilirse bayatlarmi
YanıtlaSiltesekurler
aleyküm selam .aksine daha güzel olur
Silserin yerde muhafaza edin ama
sevgilerimle