Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gnocchi benceli..

Es selamü aleyküm dostlar 
Hayirli nurlu cumalar diliyorum hepinize .Ne yazsam ne desem bilmiyorum .
kelime haznem son günlerde dibe vurmakda vardir bir hikmeti diyelim 
kelimeler bitsede yasam her halükarda devam ediyor 
sizlere bu gün farkli bir tarif verecegim türk mutfaginda ne kadar bilinir sevilir bilmiyorum 
ama lezzet olarak güzel gnocchi i.bana göre tüketilmeli zira tok tutmasi sebebiyle  ile uzun süre aciktirmiyor ,normal makarnaya göre cok daha besleyici.
italyanlarin geleneksel yemegidir gunocchi .ama verecegim tarif benim bana ait 
sanildigi kadar zaman almayan, bir makarna pisirilen sürede hazirlanabilen bir lezzet .verdigim miktar 6 kisiye yeterlidir diyorum doyurucu olmasi sebebiyle cok fazla yiyemezsiniz bir tabak yeterli oluyor 
Malzeme 
300 gr krem peynir (labne 
100 gr un 
150 gr ince irmik 
1 yumurta 
tuz karabiber 
&
sosu icin gerekli malzeme 
2,5 yemek kasigi tereyag 
1 kurusogan 
2 dis sarimsak 
4 dilim pastirma 
250 gr ispanak yapragi (taze yapraklardan)
tuz karabiber 
en üzerine parmesan peyniri 

hamur malzemelerini yogurma kabina koyup, elimizle karistirip hemen toplarlayalim 
sakin fazladan un koymayin,cok yogurmayin . hamuru keserken de un kullanicaz .normal hamur gibi yogurursaniz hamurunuz sertlesecektir. elinizle karistirip toplarlamaniz kafi .üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirelim. bu arada biz sosunu hazirlayalim (hamurun tuzunu ayarlamak önemli bir tatli kasigi silme tuz bize ideal geldi. az olursa yavan olabilir damak zevkinize göre ayarlayin ama az olmasin 

ispanak yapraklarini saplari olmadan temizleyin yikayip süzdürün 
hamurlarimizi haslayacagimiz suyumuzu tencereye doldurup diger tarafta ocaga koyup kaynamaya birakin icersine tuz atmayi unutmayin. hamurlarimizi makarna gibi haslayacagimiz icin hazirda beklesin

sosu hazirlayacaginiz tavaya tereyagini ince dogradimiz kurusogani ve sarimsagi 
ince kücük seritler halinde dogradigimiz pastirmayi beraberce ocag koyup hafiften kavuralim 
ocagin alti cok acik olmasin 
hemen hafif iri dogradimiz ispanak yapraklari ilave edelim .bir iki karistiralim ispanaklar sinince 
üzerin bir türk kahvesi fincani su ekleyip yanmadan soteleyelim tuz karabiber arzu ederseniz yukariya yazmadim cok az miktar muskat rendesi ekleyebilirsiniz .ocagin altini en kisik ayara alip sicak tutalim 
koydugumuz su yanmasini ekleyecektir ama dikkatli olun yanmasin 

hamurumuzu bol un serptigimiz tezgaha koyalim.tekrar yogurmadan bicak ile  dörde bölelim böldügümüz her parcayi rulo seklinde yuvarlayarak uzun seritler hazirlayalim .
resimde rulom iri duruyor ben önce biraz iri yapmistim resimi cektikten sonra  esimin istegi üzere lokmalari daha kücülttüm 
yani seritleri isaret parmaginiz kalinliginda olmasi kafi 

kesilen her lokma kabuklu findik iriliginde olursa yemesi cok daha zevkli 
ben catalla üzerine geleneksel desenini yaptim.desen icin  catal ile hafif hamurlarin üzerine bastirin  sartmi bunu yapmak ? yoo arzunuza kalmis .ama ben yaptim 

kestigimiz hamurlarimizi, kaynadiktan sonra alti kisik ayarina alinan tenceremize yavasca birakalim. 
hepsini bir seferde birakin icersine .kaynattiginiz su az olmasin hamurlar rahat hareket edebilmeli 

pisen hamurlar su yüzüne cikinca pismis demektir .
bu bir kac dakika sürüyor basindan ayrilmayin sakin kevgirle alarak 

hazirladigimiz sicak bekleyen  sosumuza ekleyelim 

güzelce karistiralim. üzerine bir miktar parmesan peyniri rendeleyelim 
yoksa parmesan peyniri, tulum peyniride olur.ama bulursaniz lütfen parmesan peyniri olsun 

ben öglen yemegi icin yapmistim gnocchi yi ögleden sonra kizim tekrar okula giderken kapida bagiriyordu, kalani yemegin sakiiiin. gelince ben yiyecegim anneeee
cocuklariniz cok sevecek emin olun tam onlarin disine göre bu tarif .
elhamdülillah.Allahim olmayan kullarinda ver 
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle 

14 yorum:

  1. aleykümselam melek ablacığım, inna lillahi ve inna ileyhi raciün. ALLAH rahmet eylesin. güzel olmuş ellerin dert görmesin. ben de yapmıştım ama içinde haşlanmış patates yumurta ve un vardı. tekrar ellerine sağlık :) hayırlı cumalar... tly dnz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun dostlar sagolsun canim .
      o sekilde denedim canim ama bu haliyle cok yensel oldu
      siddetle denemeni tavsiye edecegim
      hayirli cumalar

      Sil
  2. Hayirli cumalar. Ben sevim .tarifiniz hoşuma gitti denemek istiyorum. Bir sorum var
    Labne peyniri olarak mascorpone'yimi kastediyorsunuz? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin sevgili sevim
      normal krem peynir olmali canim ,maskarpon yagli erir sicak suda
      bildigimiz sürme krem peynir olmali
      ben tesekkür ederim sevgilerimle

      Sil
  3. değişik bir lezzet canım denemek lazım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor, ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek gibi konularda paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz gelmek isterseniz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/

    YanıtlaSil
  5. Labne peyniri almancada ne oluyor, melek Abla?
    Selamlar Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elifcim labne peyniri Frischkäse oluyor canim .mesela Philadelphia
      sevgilerimle

      Sil
    2. Ay Allah razi olsun ;-)
      Bunca Zaman düşünüp bulamadığım buymuş;-)
      Cok TSK ederim, ellerine saglık melek ablam ;-)

      Sil
  6. oleeeey. bilmiyodum. makarnacıyım. yapıcem :)

    YanıtlaSil
  7. Canım Meleğim ellerine sağlık, afiyetle yiyin, şifa olsun hepinize. Allah olmayanada versin, ne güzel şeyler kaynıyor tencerende..
    Sevgilerimle canım benim..

    YanıtlaSil
  8. Gnocchi'yi kizcem cok sever teyzesi :) Italyan marketlerinden tazesini alirim kendim hic yapmadim :) harikasin balim senin yonteminle yapmamisligin acisini cikarayim :) opuyorum seni gulum Rabbim'e emanetsin dualarimiz da olalim insallah..

    YanıtlaSil
  9. Çok değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir lezzete benziyor..zaten şimdiye kadar senin tariflerinden hangisini denediysempişman olmadım..Allah razı olsun ebeden..Makarna cinsi oldu mu benim çocuklar dayanamaz ama, ıspanakları nasıl saklarım bilmem :) Yine de yapacağım ..yemezlerse kızımla ben bayram ederiz..;))
    Ellerine sağlık bir tanem..Allah her daim yardımcın olsun..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle