Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli nurlu cumalar diliyorum hepinize .Ne yazsam ne desem bilmiyorum .
kelime haznem son günlerde dibe vurmakda vardir bir hikmeti diyelim
kelimeler bitsede yasam her halükarda devam ediyor
sizlere bu gün farkli bir tarif verecegim türk mutfaginda ne kadar bilinir sevilir bilmiyorum
ama lezzet olarak güzel gnocchi i.bana göre tüketilmeli zira tok tutmasi sebebiyle ile uzun süre aciktirmiyor ,normal makarnaya göre cok daha besleyici.
italyanlarin geleneksel yemegidir gunocchi .ama verecegim tarif benim bana ait
sanildigi kadar zaman almayan, bir makarna pisirilen sürede hazirlanabilen bir lezzet .verdigim miktar 6 kisiye yeterlidir diyorum doyurucu olmasi sebebiyle cok fazla yiyemezsiniz bir tabak yeterli oluyor
Malzeme
300 gr krem peynir (labne
100 gr un
150 gr ince irmik
1 yumurta
tuz karabiber
&
sosu icin gerekli malzeme
2,5 yemek kasigi tereyag
1 kurusogan
2 dis sarimsak
4 dilim pastirma
250 gr ispanak yapragi (taze yapraklardan)
tuz karabiber
en üzerine parmesan peyniri
hamur malzemelerini yogurma kabina koyup, elimizle karistirip hemen toplarlayalim
sakin fazladan un koymayin,cok yogurmayin . hamuru keserken de un kullanicaz .normal hamur gibi yogurursaniz hamurunuz sertlesecektir. elinizle karistirip toplarlamaniz kafi .üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirelim. bu arada biz sosunu hazirlayalim (hamurun tuzunu ayarlamak önemli bir tatli kasigi silme tuz bize ideal geldi. az olursa yavan olabilir damak zevkinize göre ayarlayin ama az olmasin
ispanak yapraklarini saplari olmadan temizleyin yikayip süzdürün
hamurlarimizi haslayacagimiz suyumuzu tencereye doldurup diger tarafta ocaga koyup kaynamaya birakin icersine tuz atmayi unutmayin. hamurlarimizi makarna gibi haslayacagimiz icin hazirda beklesin
sosu hazirlayacaginiz tavaya tereyagini ince dogradimiz kurusogani ve sarimsagi
ince kücük seritler halinde dogradigimiz pastirmayi beraberce ocag koyup hafiften kavuralim
ocagin alti cok acik olmasin
hemen hafif iri dogradimiz ispanak yapraklari ilave edelim .bir iki karistiralim ispanaklar sinince
üzerin bir türk kahvesi fincani su ekleyip yanmadan soteleyelim tuz karabiber arzu ederseniz yukariya yazmadim cok az miktar muskat rendesi ekleyebilirsiniz .ocagin altini en kisik ayara alip sicak tutalim
koydugumuz su yanmasini ekleyecektir ama dikkatli olun yanmasin
hamurumuzu bol un serptigimiz tezgaha koyalim.tekrar yogurmadan bicak ile dörde bölelim böldügümüz her parcayi rulo seklinde yuvarlayarak uzun seritler hazirlayalim .
resimde rulom iri duruyor ben önce biraz iri yapmistim resimi cektikten sonra esimin istegi üzere lokmalari daha kücülttüm
yani seritleri isaret parmaginiz kalinliginda olmasi kafi
kesilen her lokma kabuklu findik iriliginde olursa yemesi cok daha zevkli
ben catalla üzerine geleneksel desenini yaptim.desen icin catal ile hafif hamurlarin üzerine bastirin sartmi bunu yapmak ? yoo arzunuza kalmis .ama ben yaptim
kestigimiz hamurlarimizi, kaynadiktan sonra alti kisik ayarina alinan tenceremize yavasca birakalim.
hepsini bir seferde birakin icersine .kaynattiginiz su az olmasin hamurlar rahat hareket edebilmeli
pisen hamurlar su yüzüne cikinca pismis demektir .
bu bir kac dakika sürüyor basindan ayrilmayin sakin kevgirle alarak
hazirladigimiz sicak bekleyen sosumuza ekleyelim
güzelce karistiralim. üzerine bir miktar parmesan peyniri rendeleyelim
yoksa parmesan peyniri, tulum peyniride olur.ama bulursaniz lütfen parmesan peyniri olsun
ben öglen yemegi icin yapmistim gnocchi yi ögleden sonra kizim tekrar okula giderken kapida bagiriyordu, kalani yemegin sakiiiin. gelince ben yiyecegim anneeee
cocuklariniz cok sevecek emin olun tam onlarin disine göre bu tarif .
elhamdülillah.Allahim olmayan kullarinda ver
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
aleykümselam melek ablacığım, inna lillahi ve inna ileyhi raciün. ALLAH rahmet eylesin. güzel olmuş ellerin dert görmesin. ben de yapmıştım ama içinde haşlanmış patates yumurta ve un vardı. tekrar ellerine sağlık :) hayırlı cumalar... tly dnz
YanıtlaSilAllah razi olsun dostlar sagolsun canim .
Silo sekilde denedim canim ama bu haliyle cok yensel oldu
siddetle denemeni tavsiye edecegim
hayirli cumalar
Hayirli cumalar. Ben sevim .tarifiniz hoşuma gitti denemek istiyorum. Bir sorum var
YanıtlaSilLabne peyniri olarak mascorpone'yimi kastediyorsunuz? Şimdiden teşekkürler
hosgeldin sevgili sevim
Silnormal krem peynir olmali canim ,maskarpon yagli erir sicak suda
bildigimiz sürme krem peynir olmali
ben tesekkür ederim sevgilerimle
değişik bir lezzet canım denemek lazım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilLabne peyniri almancada ne oluyor, melek Abla?
YanıtlaSilSelamlar Elif
elifcim labne peyniri Frischkäse oluyor canim .mesela Philadelphia
Silsevgilerimle
Ay Allah razi olsun ;-)
SilBunca Zaman düşünüp bulamadığım buymuş;-)
Cok TSK ederim, ellerine saglık melek ablam ;-)
oleeeey. bilmiyodum. makarnacıyım. yapıcem :)
YanıtlaSilCanım Meleğim ellerine sağlık, afiyetle yiyin, şifa olsun hepinize. Allah olmayanada versin, ne güzel şeyler kaynıyor tencerende..
YanıtlaSilSevgilerimle canım benim..
Gnocchi'yi kizcem cok sever teyzesi :) Italyan marketlerinden tazesini alirim kendim hic yapmadim :) harikasin balim senin yonteminle yapmamisligin acisini cikarayim :) opuyorum seni gulum Rabbim'e emanetsin dualarimiz da olalim insallah..
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel bir lezzete benziyor..zaten şimdiye kadar senin tariflerinden hangisini denediysempişman olmadım..Allah razı olsun ebeden..Makarna cinsi oldu mu benim çocuklar dayanamaz ama, ıspanakları nasıl saklarım bilmem :) Yine de yapacağım ..yemezlerse kızımla ben bayram ederiz..;))
YanıtlaSilEllerine sağlık bir tanem..Allah her daim yardımcın olsun..