Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Köstebek Pasta ama Benceli ;)

Es Selamü aleyküm dostlar .
hayirli nurlu geceler hepinize. utana sIkIla geldim karisiniza. cok ihmal ettim biliyorum 
yetim cocugum gibi kaldi blogum ve takib eden ziyaretlerini aksatmayan sizler .
güzel dostlarimin kirilmayacagini bilsem her an bitti diyecek duruma geldigim anlar oluyor .su an saat tuttum dostlar, sizlere su postu girmem 1,5 saate yaklasiyor . ben yeni yazmaya basladim ve en az bir saatimi daha alacak su postu girmem..
 resimleri hazirlamak asamalari cekmek secmek kücültmek  ve buraya aktarmak 
bana hep ekstradan vakit oluyor 
bu yorucu dostlar ,inanin yorucu. bu kiyaslamayi instagrama paylasim yaparken fark ettim instagramda zorlanmiyorum hersey aninda kisa olarak giriyor yayina.buraya dar zamanlarda atamadigim tariflerimi oraya birakiyorum  sizlerden arzum günlük yaptigim paylasimlari oradan takip etmeniz .belki cok detayli tariflerimi buradan paylasacagim bundan böyle .yada bitise dogru gidecek bu sürec :( 
zamana birakmak istiyorum, bakalim mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler ..
bu gün bir kitapda söyle bir söz okudum paylasmadan gecemeyecegim 
belkide budur  !
tarifimize gelince yine bana ait bakinca köstebek pasta ile ayni sayilsada malzeme  farkli 
malzeme 
keki icin 
4 yumurta 
1 su bardagi seker 
1 su bardagi siviyag 
1 su bardagi sicaga yakin su 
3 yemek kasigi kakao (sekersiz )
2,5 su bardagi un 
1 pk kabartma tozu 
&
üst malzeme 
4 tane olgun muz 
400 gr krema 
250 gr süzme yagli yogurt 
&
muhallebisi icin 
1,5 cay bardagi toz seker 
2 yemek kasigi tepeleme patates unu 
1 cay bardagi su 
2 yemek kasigi toz seker 
yarim limonun suyu 
öncelikle 28 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kaplayalim.sicaga yakin suyumuzda kakaomuzu eritelim .firinimizi 180 derecede isinmaya birakalim 

yumurta ve toz sekeri cirpalim beyazlasin yaklasik 2-3 dakika 

üzerine siviyagi ,ve erittigimiz kakaoyu ,ekleyip 

kabartma tozu ile harmanladigimiz unumuzu ekleyelim karistiralim 

hemen kaliba döküp isittigimiz firinimizda yaklasik 45 dakika pisirelim 

bu arada patates ununu ,suyu ve 2 kasik sekeri ve limon suyunu ocakda bir iki dakika pisirelim 
oldukca koyu bir kivam olmali kasik zor dönecektir korkmayin 
sogumaya birakalim arada karistirin kabuk tutmasin .bu arada kekimiz pisti .onu firindan aldik tamamen onuda soguttuk her ikisi soguyunca yani muhallebi ve kekimiz  diger islemlere gecebiliriz 

cirpma kabimiz temiz iken önce kremayi cirpalim .sizlere burada yukarida malzemeye yazmadigim bir püf noktasi birakayim istiyorum .cirptiginiz kremaya mesela 200 gr kremaya yaklasik yarim yemek kasigi nisasta eklerseniz kremaniz  sertlesir. yani krema tutucu vazifesi olur ;) püftür verdigim 
tarife dönersek 
kremamiza bir yemek kasigi nisasta ekleyip cirpalim ( dua beklerim  püfe ;) 


daha sonra süzme yogurdu ve pisirip soguttugumuz muhallebiyi ve 1,5 cay bardagi sekeri cirpalim daha sonra ciptigimiz kremayi ekleyelim bu asamadan sonra cirpma teli kullanmanizi tavsiye edecegim zira 
krema tereyagina dönmesin 

kekimizi resimde görüldügü üzere icini kenarlari saglam kalacak sekilde kasikla oyalim

soydugumuz muzlari ortadan uzunlamasina kesip yerlestirelim 

oyarak cikardigimiz kekimizin  kirintilarindan  üzerine serpmek icin 4 avuc dolusu ayiralim 
geri kalani kremaya ekleyip, muzlarin üzerini kapatalim 

kirintilar ile en üzerini kaplayalim. elimizle hafif bastiralim saklama kabimizin kapagini kapatip buzdolabinda en az 4 saat dinlendirelim .bir gece öncesi her daim garanti rabbimin izni ile 

dilimleyip servise sunabilirsiniz dostlar. dua eder dua bekler Allah Ne Verdiyse 
Muhabbetle 

17 yorum:

  1. Köstebek pastayı çok severim elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim sevgili burcin
      sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  2. çok güzel oldu, elleriniz dert görmesin, nefis.Bende IG da dolaşsam da bloğun yeri ayrı, buraları ihmal etmeyin:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sagolun .evet her mekanin yeri ayri blogumuzunda öyle
      zorlarim var dua buyurun bende istemiyorum birakmak lakin :(
      bazen zorlaniyorum
      selam ve dua ile

      Sil
  3. Selamün aleyküm ablacım. Ablam benim bir noktayı anlamadım muhallebinin içine mi katıp pişiriyoruz yoğurdu yoksa ayriyeten mi?bide ablam üst malzeme ile muhallebiyi karıştırıyomuyuz. Ben galiba anlamadım.kkını helal et anlam dualarımdasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam canim
      canisi muhallebiyi pisiriyoruz sogutuyoruz .yogurdu sekeri ayri cirpiyor üzerine soguk muhallebiyi ekleyip karistiriyoruz en son yogurtlu muhallebili karisima cirptigimiz kremayi ekleyip karistiriyoruz
      en son kirintilari katip pastamiza sürüyoruz ablam
      asil sen hakkini helal et takildigin yer olursa yine yaz cevaplarim ablam
      muhabbetle

      Sil
  4. Merhaba melek hanimcigim ben Sevim. Teknolojiyle geç taniştigim için sizin blogunuzuda geç
    Buldum galiba çabuk kaybediyorum.rabbimden diliyorum blog'a devam edecek kuvveti bulursunuz.
    Güzel tariflerinizi paylaşirsiniz bizlerle sağlikli günler dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldiniz
      rabbim razi olsun sizlerden
      hersey sizler icin sevim hanimcim yoksa baskaca bir beklentim yok
      tek dilegim dualariniz daim dualara talibim
      selam ve dua ile

      Sil
  5. himmm benlikk olmus buuu ellerine saglik guzumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol bacim rabbim nasip etsin sanada yapayim
      seni seviyorum

      Sil
  6. çok güzeeeeeeeeeeeeeel diyecek bişey bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka dene adasim cok lezzetli inan

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmak , özellikle yemek bloğu yazmak çok zorluyor insanı gerçekten de. Hele bir de herşey güzel olsun, fotoğraflar net, göze hitap etsin diye uğraşınca çok zaman ve emek alıyor. Allah yardımcın olsun umarım bir kolayını bulursun.
      Pastaya gelirsek sencelisi çok daha güzel görünüyor. Ellerin dert görmesin ablacım. Sevgiler. (Aslında sabah yazmıştım yorumu ama saçmalamışım cümleler birbirine girmiş, yeniden düzenledim o yüzden. Öpüyorum tekrar :)

      Sil
    2. Damdan düsenin halini damdan düsen anlar misali yazdiklarin denizim
      hele birde ince eleyip sIk dokuyorsan birazda yavassan benim gibi gitti günün yarisi degilmi denizim :( bazi seylere insan gec kalinca zorluklar beraberinde geliyor

      yazdiklarin gayet dogruydu denizim. baksana sen benim devrik cümlelerime
      düzeltmeye calisiyorum daim ama yinede oluyor :(
      cok tesekkür ediyorum denizim bana ayirdigin zaman icin
      sevgilerimle bende öpüyorum

      Sil
  8. Elinize sağlık ben de geçende ıspanaklısını yayınladım çok güzel bir pasta sizin kadar olmasam da yine de güzel oldu beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. of off Melek'im yine harikasın , nefis bir şey olmuş bu..Ben yine geri kalmışım, görmemişim bu güzelliği..:(
    Ellerine canına sağlık..nefis bir şey, özellikle kremasını denemeliyim :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle