Es selamü aleyküm dostlar
tembelliklere gark olmus ben, sizler icin yayin girmeyi yine gecenin bir yarisina biraktim .
uyku ile su aralar biraz darginiz gece uykusuzlugu günü etkileyen bir faktör.
ne yaparsaniz yapin, dinlenmeniz asla mümkün olmuyor .Dinlenmemis bir bedenden de malesef
üretkenligi eksiliyor. su yasima kadar ürettigim herseyi not tutan ben, ilk kez not almadim
bunun hazmi biraz zor oldu bana .
bir abim bana bir zaman söyledigi birs öz vardi . "zincirin kopmasina müsade etmek herseyi alt üst eder,
ben bu zincirin halkalarindan birini kopardim kendimce bunu düzeltmeliydim bu kopan halka plansizlikti
sonucu pastamizin resimini yayinlayip tarif verememekti.
yapilmasi gerekn pastayi tekrar yapmak .ve bu eksikligi düzeltmeli idim .
önce kendime sonra sizlere olan sorumlulugum bunu gerektirir diye düsünüyorum .
yoksa cokmu abartiyorum
iste insanina göre degerler degisebiliyor. benide böyle mazur görün takintiliyim :)
dün cikan firsati hemen degerlendirmek istedim
kizimin arkadasinin dogum günü idi .hem onun gönlünü hos edip hemde eksikligimi düzetmek icin
firsat oldu bu cok sükür .
Tarif bana ait
malzeme
keki icin
5 yumurta orta boy
200 gr toz seker
150 gr un
80 gr nisasta
6 yemek kasigi sicak su
1 tatli kasigi silme kabartma tozu
ilk etapda kekimizi hazirlayalim
sirasina göre geri kalan malzemelerin kullanis yerine göre yazacagim bu seferlik
keki pisirmek icin firini 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim. firin tepsisine yagli kagit serelim.
unu, nisastayi, kabartma tozunu bir kapta karistiralim .cipma kabina yumurtalari kiralim ,üzerine sicak suyu koyalim. mikserimizin en yüksek devirinde 1 dakika cipalim .daha sonra mikser calisir halde sekeri serpistirmeye baslayalim .toplam bir dakika icersinde yavas yavas sekeri ilave ederken,bir yandan cirpalim
sekeri ekleme islemi bitince, ayni hizda devam edip, iki dakika daha cirpalim .Mikserimizi kapatalim .
un nisasta karisimini ilave edip mikserinizi yavas hizda yada cirpma teli ile karistirip unu yumurtaya yedirelim .
hemen tepsiye döküp spatula yardimi ile düzleyelim. isittigmiz firina verip 15 dakika pisirelim .
pisen kekimizi firindan alip bir hamur bezinize ters cevirin altindan kagidi dikkatlice cikaralim
15 dakika sogumaya birakalim .kekimiz soguyunca 26 cm bir kelepceli pasta kalibin kelepcesi ile ölcü alalim ic kismindan keselim kestigimiz parcayi cikaralim .bu pastamizin üzerini olusturacak .
geri kalanlari pastanin alt tabanini hazirlamak daha dogrusu kapatmak icin kullancagiz .
simdi sira ic ve üst meyva jölesini hazirlamada
250 gr frambuaz
80 gr seker
200 ml su
2 pk tart jöle
sayet jöle yoksa yada kullanmak istemesseniz jöe yerine70 gr nisasta kullanabilirsiniz
yapilisina gelince
frambuazlarin üzerine seker ve suyu ekleyip el blendirindna gecirin tel süzgecten süzüp bir tencereye bosaltin
nisastayi yada jöleyi ekleyip karistirin .ocaga koyup koyulasincaya kadar pisirin
cok fazlaca kaynatmayin rengini kaybetmesin bir kac tasim
bir cam kaseye döküp sogumasini saglayin biliyorum farkindasiniz .yanlislikla dosya aktarimi yaparken bazi asama resimlerim silindi.jölemiz sogurken.diger tarfta biz,dolgu icin kullancagimiz
krem santi karisimini hazirlayalim
1 poset krem santiyi bir bardak süt ile cirpalim icersine 150 gr krem peynir ekleyelim
oda bizi hazir beklesin simdi pastayi dizayn edecegiz
bir makarna süzgecinin icersini strecflim ile kaplayalim .ilk cikardigimiz kekimizi tabana yerlestirelim
ortaya dogru dikkatlice bastiralim süzgecin derinligi ile ugurm böcegimizin üst kismi bombeyli sekil alacak
daha sonra üzerine krem santimizden bir miktar sürelim hazirladimiz jölden tatli kasigi ile ara ara serpistirelim
tekrar santimizden sürelim bu sekilde santi bitinceye degin yapalim bu islemi aralrda yeterli mkitarda meyva jölemizden koymayi unutmayin .
ama üzerinede kanatlar icin bu jöleden kullancagiz aman icin ekullandiginiz miktara dikkat
geri kalan kekimizden doldurdugumuz santimizin üzerine kapak olacak sekilde cikaralim
parcali olmasi fark etmiyor, kestigimiz parcalarla tamamen kapatalim.doldurdugmuz santinin üzerini
bu yaptigimiz kapatma islemi alt abani olusturacak ters cevirince
biliyorum size cok karmasik geldi .ama degil süzgeci ters cevirdigimzde anlasilacak durum
bir miktar kaliyor geriye kekimizden sakin atmayin buzluk posetine koyup tatlilarda kullanbilirisniz
ben bu sekilde biriktirme yaparim sonrasimi ;)
süzgecte hazirladmiz pastamizi saklama kabina dikkatlice ters cevirelim .üzerini kaplamak icin
1 poset krem santiye 4 ymek kasigi kakao (sekersiz olsun)
1 bardak süt ile cirpalim hazirladigimiz bu santimizi ile
patmaizin üzerini tamamen kaplayalim .biraz dolgunca olmali bu kaplama
üzerine jöle koyunca tasiyabilmeli
bir kahvalti bicagi yardimi ile kanatlari ikiye ayarlayalim ayni bicakla jölemizden alip
pastamiza dolgun sekilde sürerek kanat yapalim
( resime bakinca islemi yapmak daha kolay olacaktir )
bas kismi cinse eritilmis cikolata gerekiyor cikolatamiz koyu renk olursa daha iyi .
yaklasik 150 gr olmali benmari usulu ertip buzluk torbasina dolduralim ucunu cok büyük olmayacak sekilde keselim torabmizin cikolatamizi bir firin kagidinin üzerinde yavasca damlatarak ugurm böcegimizin kantlarindaki noktaliri yani damlalari hazirlayin. 18 tane damla kanatlari icin iki tane de gözeler icin gerekli
ugur böcegimizin bas kisminida cikolata ile kaplayacagiz bu islemi ayni hazirladimiz bu torbadan akitarak yapin eksik yerleri bir bicak yardimi iledüzeltin
hazirladigmiz damlalar donunca da, kanat olan jölenin üzerine yerlestirin .
ugur böcegimizin gözleri icin olan beyaz kesimleri icinse bir miktar pudra sekeri göz karari bu biraz su karistirip hamur haline getirin iki kücük top hazirlayin avcunuzda bastirin .
cikolata yardimi ile bas bölgesine yapistirin .
ayaklar icinse cubuk kraker kullandim
onlarida ikiye bölüp cikolataya batirin dondurduktan sonra pastaniza batirarak ayaklarini yapin
resimde görüldügü üzere;)
tüm olarak 5-6 tane yeterli cubuk kraker.ama ama ortadan bölmelisiniz cok uzun olmamali
ben birazcik kakao serpistirdim onlarin arada tozlu hallerini seviyorum
bu kadar zahmete degermi ?
götürdügüm her iki ayri dogum günü yavrumuzun ve onlarin arkadaslarinin gözlerindeki isik buna degerdi
cok benzedimi? belki hayir .ama onlarin dünyasinda bu ugur böcegi uctu bile ;)
bu fikiri aklima koyan sevgili kücük melegim esrama tesekkür ediyorum
o istedi illa ki ugur böcegi istiyorum diye ..sonrasi bu iste .
takildiginiz yerler olursa yorum birakmaniz yeterli dostlar cokca duaya talibim
Muhabbetle
çok güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSiltesekkür ederim .sevgiler
SilYine harika bir pasta olmuş. İyi ki tekrar denemişsin. Çok sevimli olmuş uğurböceğin :) Ellerin dert görmesin ablacım. Sevgiler.
YanıtlaSilAllah razi olsun canim .
Silsevgilerimi gönderiyorum denizim .iyiki varsin
ablacım sanki bir resmi tabloyu inceler gibi hissetim sizin bu yaptığınız sanat eseri şahane ....
YanıtlaSilöyle güzel bakiyorsun ki ablam .benim yaptiklarim deger kazaniyor
Silrahman razi olsun .
selam dua baki muhabbetle
ve aleyküm selam melegim,cocuklarin gözlerindeki o mutluluk isigini görmek icin,
YanıtlaSilbu kadar zahmetli bir pastayi yapmaya deger bencede.
Pasta cok cici görünüyor, ellerine saglik melegim, öpüyorum firdevs
frdevsim Allah razi olsun gülüm .
Sildualarina talibim
Benim canım Meleğim ellerine sağlık yine güzel bir tarif paylaşmışsın. Ders çalışcam işe gidecem misafir ağırlayacam diye epey uzak kaldım ama çok özlemişim seni.. Bereketi bol olsun sofralarının..Çok öptüm..
YanıtlaSilsagligina yani emanetine iyi bak gülüm. bende cok fazla giremiyorum nete
Silblogumu cok ihaml ediyorum dostlarida hakkini helal et
kalbimdesin seni seviyorum
CANIM UZUN BİR ARADAN SONRA
YanıtlaSilRABBİMİN SELAMI ÜZERİNE OLSUN
ÇOK GÜZEL OLMUŞ PASTAN SENİN GİBİ
ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN
aleyküm selam Allah razi olsun birtanem
Sildualarim seninle gülüm
Harikasın ablacığım ellerine sağlık,o mahire ellerinden öperim.ALLAH A c.c EMANET OL...
YanıtlaSilAllah razi olsun .
Silhani isim :) sende emanet olasin
Ablacığım ellerine sağlık,çok harika görünüyor.Paylaştığın bütün güzel fikirlerin için ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.
YanıtlaSilAllah razi olsun .bak sende ismini yazmamissin :)
Silselam ve dua ile
Selam bloğunuzu gördüm ve yaptıklarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.başarılarınız daim olsun. Bende yeni yemek bloğu açtım paylaşımda bulunuyorum. Allaha emanet olun:))
YanıtlaSil