Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli cumalar diliyorum rabbim gönlünüzden gecenlere kavustursun sizi.
yine bir uzun ara oldu farkindayim .
vermis oldugum bu arayi sanirim bu lezzet af ettirir insallah beni ;)
Ziyaretine gittigim arkadasim suzana ait tarifimiz.. Arkadasim beni bu tarifle tanistirmasi ise söyle oldu. suzanim masaya tabagi koyduktan sonra herkeze icinde bunun ne var bakalim kim bilecek demis .ben bu esnada namaz kilmak icin diger odada oldugum icin söylenen tahminleri hali ile duymadim .Herkez tahminlerini söylemis. en son masaya ben gelince, herkez benim yüzüme bakiyor dedim ne oluyor ?.arkadasim suzan dedi
bakalim sen bilecekmisin melek bunun icinde ne var ?diye sorunca bir lokma tattim .
herkez yüzüme bakiyor ,dedim karnabahar
Suzanim bravo melek bir tek sen bildin dedi .sonrasinda yapilan tahminleri neye dayanarak yaptiklarini sordum arkadaslarima .verilen cevaplar ise benim arzu ettigim cevaplardi ..
dedim mutlaka dostlar ile paylasmaliyim bunu tarif edermisin suzanim dedim .
oda bana unutkanligimdan cikti bu tarif ortaya melek dedi.
miktarlarini ölcmedim ben kafadan yaptim .sen miktar ayari yap yayinla blogunda dedi
Bende sizler icin miktar tespiti ve bir iki kücük detayla sizlere ulastiriyorum
tabi ismide yok masada konu gecti bir cok isim tespiti yapildi ama
sanirim karnabahar humusu olacak
malzeme
1,200 gr karnabahar (temizlenmis hali)
1,5 su bardagi su
500 gr süzme yogurt
2 dis sarimsak
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi un
tuz bir tutam kimyon
üzeri icin
ceyrek cay bardagi siviyag
2 tatli kasigi toz kirmizi biber
üzerine serpistirmek icin kuru nane
karnabahari yikayip temizleyelim kök kismini arindirip tencereye kücük parcalar halinde koyalim
üzerine suyu ilave edelim. bir miktar tuz ve bir tutam kimyonu serpistirelim
kapagini kapatalim. harli ateste suyunu cekinceye kadar pisirelim
dikkat edin dibini sarmasin ates harli oldugu icin cabuk olacaktir
hasladigimiz karnabaharimizi ezecek ile iyice ezelim iri parca kalmasin
bu islemi sicak iken yapmalisiniz
ezdigimiz karnabahari baska bir tabaga alip ayni tencereye (bulasiktan tasarruf ;)
siviyagi koyup ocaga tencereyi koyun yag hafif isininca üzerine unu ilave edip karsitiralim
bir iki dakika kavuralim .öyle cok fazla degil hafif sararmasi kafi .
üzerine hemen ezdigimiz karnabahari koyup karistiralim birkac dakika karistirarak pisirelim
koyulasaktir haliyle. tuzunu karabiberini ilave ederek tatlandiralim .
ocaktan cekip üzerine ezdigimiz sarimsaklari ekleyelim .
harlli isisinin gitmesi icin bes on dakika dinlendirelim .
daha sonra yogurdumuzu ilave edip iyice karistiralim .servis tabagina aktaralim
üzeri icin kücük bir tavaya siviyagi koyalim .tereyag kullanmiyoruz üzerinde donmamali
yagi hafif isitip ocaktan cekelim. icersine biberimizi ilave edip karistiralim
tabaktaki karnabaharimizin üzerine gezdirelim .
cok olmamak kaydi ile üzerine kuru naneyi serpitirelim .
servise hazir karnabaharimiz .
hayal ederek lezzete ulasmaniz pek mümkün degil dostlar düsününce tezat
diyecegim o ki damak da tadilasi bir lezzet bu benden söylemesi ;)
(tesekkür ediyorum suzanim iyiki unutmussun ocakda karnabahari.. seviyorum seni )
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
Tarifiniz için teşekkürler, evde malzemeler vardı hemen denedim :)
YanıtlaSilben tesekkür ederim .
Silumarim beyenmissinizdir sevgiler
Harika bir tarif elinize sağlık mutlaka yapacağım sevgiler
YanıtlaSilbeyenilmesi duasi ile.. sevgiler
SilGörüntüsü çok nefis. Tadını da çok merak ettim. Karnabaharı seviyorum, bütün kış tüketiyorum ve onunla deneyecek yeni bir tarif çıktığı için mutluyum. Arkadaşının da, senin de ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet, ara çok uzun oldu. Pastalarını, nefis yemeklerini özledik. Özletme kendini çok :) Sevgiler, selamlar.
Bizde cok severiz bolcada tüketiriz
Silinsallah beyendigin bir lezzet cikar ortaya
evet uzun bir ara oldu farkindayim canim, yaz tatili girip ara verincede insan soguyor
cok tesekkür ediyorum sevgiler denizim
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
cok tesekkür ederim ömrünüze bereket
Silselam ve dua ile
ÜLKÜ ben
YanıtlaSilHoş geldiniz kavuşturan rabbime hamdolsun. güzel görünüyor yeni bir lezzetle tanışacağım bakalım becerebilecekmiyim. Allaha emanet olunuz Sevgiler.
hosbuldum sevgili ülkü
Silcok sükür kavusturan mevlaya .rabbim utandirmasin insallah
eminim en güzelini yaparsiniz sizde en emine emanetsiniz
selam dua baki muhabbetle insallah
En kısa zamanda denenesi bir tarif. Benim de barbunya humusum var yine ocakta unutma sonucu ortaya çıkmış bir tarif olarak. Sevgilerimle...
YanıtlaSilinsallah beyenirsiniz
Silen güzel tarifler cok zaman birer vesile ile ortaya cikan tarifler oluyor
mutlaka lezzetlidir
yorum icin cok tesekkür ediyorum
selam ve dua ile
Selam. Ben songül. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Biraz da tahin eklesek olur mu acaba?
YanıtlaSilselam sevgili songül
Silelbette olur önemli olan gönlünüzün ne dedigi
selam ve sevgiler yorum icin cok tesekkür ederim