Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ispanakli gözleme , benceli

hayirli aksamlar dostlar canlar .
yemekler yenmistir umarim.yemek bu saate kalmaz diye birazcik gönül rahatliyla ekleyeyim söyle tarifi 
birazcik yogunluk var suan o sebeple hemen tarifi birakiyorum kelam yine kisa :( 
tek diyecegim ekmek arasi ispanak yememis olmak icin benim gözlemem biraz farklidir
 yanina bir ayran ile bir ögün tüketilebilir icine koyduklarimla besin degeri arttirilmistir 
malzeme cok fazla fazla degildir biraz komsu hakki, biraz sonraya atistirmak icin kalabilir .
kisi basi üc tane yenir .cok demeyin inanin yeniyor .toplam 20 tane cikiyor verdigim malzemeden 
hadi niyete alindi ise simdiden kolay gelsin 
malzeme 
hamur icin 
1 kg un 
500 ml süt ( ilik )
100 ml sivi yag 
1 yumurta 
1 küp maya 
2 kahve kasigi seker 
1 yemek kasigi oda isisinda margarin 
&
ic malzemesi 
500 gr ispanak (temizlenmis hali )
250 gr beyaz peynir 
1 büyük kuru sogan 
1/2 bagdan  biraz fazla maydanoz 
1 kahve kasigi karabiber 
1 kahve kasigi toz kirmizi biber 
1 kahve kasigi kurunane 
100 ml siviyag 
tuz 
hamurumuzu hazirlamak icin  un ve tuz haric tüm malzemeyi 
yogurma kabina koyup cirpalim maya tamamen cözülsün
üzerine 850 gr unu ekleyip iyce yoguralim kalan 150 gr acarken kullanacagiz 
iyice yogrulan hamuru  mayalanmasi icin bir kenarda bekletelim 

icini hazirlayalim bu arada 
ispanaklari yikayip suyunu iyice süzdürelim. varsa salata suyunu süzdürme aletinde iyice kuruyuncaya kadar kurutalim .ince olacak sekilde dograyalim üzerine sogani ve maydonuzu da ayni sekil dograyip ilave edelim ispanaklara peynirimizi elimizle ufalyalim üzerine .
baharatlari tuzunu ilave edelim siviyagi gezdirelim karistiralim beklesin bizi bir kenarda 

mayalanan hamurumuzdan avcumuzun dolusu bezeler hazirlayalim

az un yardimi ile yaklasik 30 cm büyüklügünde acalim 


2-3 yemek kasigi dolusu hazirladigimiz icten 
actigimiz hamurumuzun yarisina  elimizle güzelye yayalim 

diger tarafi üzerine kapatalim iyice kenarlarina bastiralim 

ben sileks makinasinda yapiyorum isterseniz genis bir tavada ocakta yapabilirsniz 
her bir tarafi yaklasik isiya göre 3-4 dakika pisirin 
diger tarafini cevirip  ayni sekilde pisirin 
illa ispanaklimi olmali? elbet hayir peynirli patatesli kiymali yade sade yumurtali 
o nasilmi actiginiz hamura bir yumuta kirip tuz karabiber ve aci biber serpip kapatin sonra pisirin ;) 
pisen gözlemeleri üst üste koymamaya dikkat ederek 
diger hamurlarinizida ayni sekilde pisirip hazirlayin yaninizda size bakarak bekleyenler varsa hemen serivise sunabilirsniz ;)
ihtisamli sofralara gerek yok. hemen yaniniza kurulan bir sofra yeterli  
bir yandan yapin bir yandan yiyin 
üzerine sürülen tereyagin kokusu ile yaninda ayrani vazgecilmezi olsun 
gözler sevgi ile  birbirine bakip ,elhamdülillah diyerek 
sükürler olsun yarabbi olmayan kullarina da ver deyip  dua ederek 
kokan  komsularimiza da  verilmeli elbet degilmi ?
bir tane olsada 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 

18 yorum:

  1. Müsaitsen ablam, ayranımı alıp geliyoruuumm :)
    Neden ayran getiriyorsun dersen, eli boş gelinmez bizde ;)
    Sımsıkı sarıldım balım benim..

    YanıtlaSil
  2. nasıl canım istedi:) ellerine sağlık bir pazar kahvaltıya yapılmalı
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Patilee :)) .zaten bir yandan pişirip bir yandan yenmeli bu mübarek :))
    Ellerine, canına sağlık canom.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.. Ben bunun ısırgan otlusunu yapıyorum dediğin gibi yeniyor gerçekten. 3 ne kelime 5-6 tane yiyorlar.. Şimdi tok halimle yerim ben bunları.. :)))

    YanıtlaSil
  5. O güzel ellerin dert görmesin ismiyle müsemmâ Melek ablam benim...
    en çok sevdiğim yiyeceklerin başında gelir yapmış olduğun güzellik...ne güzel anlatmışsın,
    seni çok seviyorum♥♡♥

    YanıtlaSil
  6. ablacım sen yine can evimden vurdun beni. hem gözleme hem de ıspanaklı amanınnnn! Ellerine sağlık, beni evlatlık alır mısın? :))

    YanıtlaSil
  7. gerçekten muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.her zamanki gibi demeden geçemiyeceğim görseller ve anlatım harika...sağlık ve afiyetle....

    YanıtlaSil
  8. aksam aksam canim cekdi:)...eline saglik

    YanıtlaSil
  9. ablam o gözlemelerden banada var mı<??
    şu saatte bile yerim valla...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Off yıkmışsın ortalığı bu gözlemelerle ablacığım :) Ben çok severim ve sık sık yapmaya çalışırım. Annem çok yapardı bize. Senin iç malzemen de hoşuma gitti. Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim. Ellerin dert görmesin. Güzel bir haftasonu diliyorum size.

    YanıtlaSil
  11. Her yazınızı büyük bir zevkle okuyor ve takip ediyorum.sayenizde mutfagima kazandirdigim bir sürü nefis tat var.bu da onlardan biri olacak.gözleme hamurunu bir de böyle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  12. ben bu akşam yemek yemedim öğlen misafirim vardı onlarla yediklerim beni tuttu ama şu anda nefis gözlemeleri görünce karnımın acıktığını hissetimm..Acayip güzel görünüyorrrr bir tane alsammm:))

    YanıtlaSil
  13. Bende ispanak aldigim zaman, ilk önce gözlemesini yaparim.
    Ben sacin üzerinde pisiriyorum, üzerinede zeytinyagi sürerim.
    Dedigin gibi bacim,gözleme olunca yaninda sadece ayran olmali,
    ellerin, emegine, yüregine saglik, hamarat bacim benim.firdevs

    YanıtlaSil
  14. genelde bazı yerlerde gözleme diye geçiyor, biz sac böreği deriz ve incecik olur bizim ki. bu tarifte biraz daha kalın gibi hamuru. Elinize sağlık nefis gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  15. Nefiiiiiis gorunuyor bu versiyonu da harika..ellerine saglik ablacim.

    YanıtlaSil
  16. ellerinize saglik tariflerde bloggunuzda cok güzel emeklerinize saglik.

    YanıtlaSil
  17. Ablacım nasıl karnım aç ve buraya gelince bu gözlemede mafetti beni, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ispanagi ve soğani cigden kavurmadan yapinca hamurun icinde pişmesi guzelmi denemedim diğerine göre daha pratik ol.icin tarifinizi begendim tesekkurler kolay gelsin

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle