hayirli aksamlar dostlar canlar .
yemekler yenmistir umarim.yemek bu saate kalmaz diye birazcik gönül rahatliyla ekleyeyim söyle tarifi
birazcik yogunluk var suan o sebeple hemen tarifi birakiyorum kelam yine kisa :(
tek diyecegim ekmek arasi ispanak yememis olmak icin benim gözlemem biraz farklidir
yanina bir ayran ile bir ögün tüketilebilir icine koyduklarimla besin degeri arttirilmistir
malzeme cok fazla fazla degildir biraz komsu hakki, biraz sonraya atistirmak icin kalabilir .
kisi basi üc tane yenir .cok demeyin inanin yeniyor .toplam 20 tane cikiyor verdigim malzemeden
hadi niyete alindi ise simdiden kolay gelsin
malzeme
hamur icin
1 kg un
500 ml süt ( ilik )
100 ml sivi yag
1 yumurta
1 küp maya
2 kahve kasigi seker
1 yemek kasigi oda isisinda margarin
&
ic malzemesi
500 gr ispanak (temizlenmis hali )
250 gr beyaz peynir
1 büyük kuru sogan
1/2 bagdan biraz fazla maydanoz
1 kahve kasigi karabiber
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
1 kahve kasigi kurunane
100 ml siviyag
tuz
hamurumuzu hazirlamak icin un ve tuz haric tüm malzemeyi
yogurma kabina koyup cirpalim maya tamamen cözülsün
üzerine 850 gr unu ekleyip iyce yoguralim kalan 150 gr acarken kullanacagiz
iyice yogrulan hamuru mayalanmasi icin bir kenarda bekletelim
icini hazirlayalim bu arada
ispanaklari yikayip suyunu iyice süzdürelim. varsa salata suyunu süzdürme aletinde iyice kuruyuncaya kadar kurutalim .ince olacak sekilde dograyalim üzerine sogani ve maydonuzu da ayni sekil dograyip ilave edelim ispanaklara peynirimizi elimizle ufalyalim üzerine .
baharatlari tuzunu ilave edelim siviyagi gezdirelim karistiralim beklesin bizi bir kenarda
mayalanan hamurumuzdan avcumuzun dolusu bezeler hazirlayalim
az un yardimi ile yaklasik 30 cm büyüklügünde acalim
2-3 yemek kasigi dolusu hazirladigimiz icten
actigimiz hamurumuzun yarisina elimizle güzelye yayalim
diger tarafi üzerine kapatalim iyice kenarlarina bastiralim
ben sileks makinasinda yapiyorum isterseniz genis bir tavada ocakta yapabilirsniz
her bir tarafi yaklasik isiya göre 3-4 dakika pisirin
diger tarafini cevirip ayni sekilde pisirin
illa ispanaklimi olmali? elbet hayir peynirli patatesli kiymali yade sade yumurtali
o nasilmi actiginiz hamura bir yumuta kirip tuz karabiber ve aci biber serpip kapatin sonra pisirin ;)
pisen gözlemeleri üst üste koymamaya dikkat ederek
diger hamurlarinizida ayni sekilde pisirip hazirlayin yaninizda size bakarak bekleyenler varsa hemen serivise sunabilirsniz ;)
ihtisamli sofralara gerek yok. hemen yaniniza kurulan bir sofra yeterli
bir yandan yapin bir yandan yiyin
üzerine sürülen tereyagin kokusu ile yaninda ayrani vazgecilmezi olsun
gözler sevgi ile birbirine bakip ,elhamdülillah diyerek
sükürler olsun yarabbi olmayan kullarina da ver deyip dua ederek
kokan komsularimiza da verilmeli elbet degilmi ?
bir tane olsada
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Müsaitsen ablam, ayranımı alıp geliyoruuumm :)
YanıtlaSilNeden ayran getiriyorsun dersen, eli boş gelinmez bizde ;)
Sımsıkı sarıldım balım benim..
nasıl canım istedi:) ellerine sağlık bir pazar kahvaltıya yapılmalı
YanıtlaSilsevgiler
Patilee :)) .zaten bir yandan pişirip bir yandan yenmeli bu mübarek :))
YanıtlaSilEllerine, canına sağlık canom.
Ellerine sağlık canım.. Ben bunun ısırgan otlusunu yapıyorum dediğin gibi yeniyor gerçekten. 3 ne kelime 5-6 tane yiyorlar.. Şimdi tok halimle yerim ben bunları.. :)))
YanıtlaSilO güzel ellerin dert görmesin ismiyle müsemmâ Melek ablam benim...
YanıtlaSilen çok sevdiğim yiyeceklerin başında gelir yapmış olduğun güzellik...ne güzel anlatmışsın,
seni çok seviyorum♥♡♥
ablacım sen yine can evimden vurdun beni. hem gözleme hem de ıspanaklı amanınnnn! Ellerine sağlık, beni evlatlık alır mısın? :))
YanıtlaSilgerçekten muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.her zamanki gibi demeden geçemiyeceğim görseller ve anlatım harika...sağlık ve afiyetle....
YanıtlaSilaksam aksam canim cekdi:)...eline saglik
YanıtlaSilablam o gözlemelerden banada var mı<??
YanıtlaSilşu saatte bile yerim valla...
ellerine sağlık...
Off yıkmışsın ortalığı bu gözlemelerle ablacığım :) Ben çok severim ve sık sık yapmaya çalışırım. Annem çok yapardı bize. Senin iç malzemen de hoşuma gitti. Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim. Ellerin dert görmesin. Güzel bir haftasonu diliyorum size.
YanıtlaSilHer yazınızı büyük bir zevkle okuyor ve takip ediyorum.sayenizde mutfagima kazandirdigim bir sürü nefis tat var.bu da onlardan biri olacak.gözleme hamurunu bir de böyle deneyeceğim.
YanıtlaSilben bu akşam yemek yemedim öğlen misafirim vardı onlarla yediklerim beni tuttu ama şu anda nefis gözlemeleri görünce karnımın acıktığını hissetimm..Acayip güzel görünüyorrrr bir tane alsammm:))
YanıtlaSilBende ispanak aldigim zaman, ilk önce gözlemesini yaparim.
YanıtlaSilBen sacin üzerinde pisiriyorum, üzerinede zeytinyagi sürerim.
Dedigin gibi bacim,gözleme olunca yaninda sadece ayran olmali,
ellerin, emegine, yüregine saglik, hamarat bacim benim.firdevs
genelde bazı yerlerde gözleme diye geçiyor, biz sac böreği deriz ve incecik olur bizim ki. bu tarifte biraz daha kalın gibi hamuru. Elinize sağlık nefis gözüküyor :))
YanıtlaSilNefiiiiiis gorunuyor bu versiyonu da harika..ellerine saglik ablacim.
YanıtlaSilellerinize saglik tariflerde bloggunuzda cok güzel emeklerinize saglik.
YanıtlaSilAblacım nasıl karnım aç ve buraya gelince bu gözlemede mafetti beni, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilMerhaba ispanagi ve soğani cigden kavurmadan yapinca hamurun icinde pişmesi guzelmi denemedim diğerine göre daha pratik ol.icin tarifinizi begendim tesekkurler kolay gelsin
YanıtlaSil