Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kizartma Dolma


Es selamü aleyküm dostlar .
 nurgülüm ile yaptigimiz bir telefon görüsmesi sirasinda konusurken aradan cimbizladigim ve hemen uygulayip lezzet farkini kesfedince hemen paylasayim istedim sizlere . zaten aklimda olan,
 ama ayni ebatta kabak bulamadigim icin ertelenen bir lezzeti biberle gidermeye calistim .
sizler kabak bulabilirseniz sevgili aynurumun TARiFiNi uygulayin derim .Dolmamizin 
harc malzemesi kombini  bana ait .nurgülüm teknigi yanlizca kizarttigini söylemisti
oniu cimbizladim:) bende kizartarak denedim lezzet cok ama cok farkli 

12 adet dolmalik biber .benim biberlerim biraz iri idi :(
250 gr kiyma orta yagli
2 orta boy kuru sogan 
1 büyük domates 
1 su bardagi pirinc 
3 iri dis sarimsak 
yarim bag maydanoz 
1 tatli kasigi nane 
1 cay kasigi karabiber 
1 yemek kasigi sirke 
bir tutam kuru reyhan 
yarim cay bardagi siviyag 
&
kizartmak icin yaklasik yarim cay bardagi sivi yag  

biberlerin saplarini mümkünse tam kenar kisimindan keserek cikarin agzi cok acik olmamali bu sekilde hepsini temizleyin yikayin süzülsün  alttan bir iki tane bicak ile delin

burada rende kullanmak yok .pirinci yikayip kabimiza alalim, kiymayi ilave edelim .
üzerine kuru sogani ve sarimsagi incecik dograyalim. domatesin kabugunu soyup suyunu ve cekirdegini cikaralim onuda dograyip kalan malzemeleri ekleyip karistiralim .
 ben salca kullanmadim eger dolmayi kirmizi severseniz yarim yemek kasigi biber salcasini öneririm .


biberlerimizi dolduralim cok sIkI olmamak kaydiyla, bos kalmayacak sekilde olsun .

icinde pisireceginiz mümkünse yapismayan bir tencerede siviyagi isitip biberleri dizelim her tarafini cevirerek kizartalim öyle cok fazla degil renk degistirsin kafi 
bu asamada da  tuz serpmeyi unutmayin ;) püf ,dür dikkatten kacmaya 

dolmalarimiz yan sekilde pisecek biberlerin agzini acarken bu sebepten cok acmadik 
kizarttigimiz dolmalari ocakdan cekip yaklasik 500 ml su ilave edelim

tekrar kapagini kapatip orta atesde yaklasik 3o-35 dakika pisirelim 

mutlaka iki saat dinlenmeli derim. sonrami ? ister tabakda yogurt ile, dilerseniz gece yarisi buzdolabinin önünde ekmegin arasina tikistirip bol pul biber serperek yere oturup yenile derim .
her ikiside uygulanmistir tarafimdan .ben buzdolabi önünde ekmek arasini tavsiye ederim .
sifa olsun dualara talibim dostlar 
Muhabbetle 

11 yorum:

  1. aleykümselam melek ablacım, çok güzel görünüyor. ellerine sağlık ;) bu mevsimde dolmalık biberini kullanmıyoruz. zamanını beklerim inşaAllah. kabak dolmasını h.sonu denerim İnşaAllah. ağzım sulandı. Allah olmayana da versin. rabbimize şükrü unutmayalım. sevgilerimle t.dnz

    YanıtlaSil
  2. Hayatta en daynamadığım en sevdiğim tarif ellerine sağlık Sevgili Melek

    YanıtlaSil
  3. Selamün aleyküm Ellerine saglik güzel ablam.
    Bende buna benzer bir sekilde yapiyorum dolma biberi ama böyle orjinal dolm abiciminde hic denemedim .Ben dolmalik biberleri önce kizartiyorum daha sonra icersinide kizarmis sebze cesitleriyle doldurup üzerinede sarmisakli domates sos yapip bir bes dakika o sosla tingirdatiyorum ocakta
    söyledigin gibi sogudugu Zaman ekmek arasinda nasil yag gibi kayip gidiyor :) fazla abarttim sanirsam konu kizatma olunca :)
    Allah c.c. emanet ablam.Muhabbetle kucakliyorum.

    YanıtlaSil
  4. nasıl cnım çekti ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Biberler kizarinca dolmalar daha lezzetli oluyor haklisin melegim,
    biberlerin o kendine has cig kokusu olmuyor,
    benim tercihimde hep kizartilarak yapilan dolmadan tarafadir.
    Ellerin dert görmesin afiyet sifa olsun.firdevs

    YanıtlaSil
  6. cann..ellerine sağlık ne güzel yapmışsın öyle..
    patlıcan, kabak dolması yaparken kızartmadan yapmayız biz kesinlikle..biberi de kızartıp doldururlar, ama dolmayı doldurduktan sonra kızartmak hiç aklıma gelmemişti..süpersin..:)
    bu arada ben de ekmek arası dolmayı çok severim ;) pek lezzetli olur kendileri :))
    Allah'a emanet...

    YanıtlaSil
  7. Yere oturup yemek derken yer sofrasinda yemeyi özlemisim megersem.... :(( Ellerine saglik ablacim bi tane de ben kaptim ekmegin arasina koymak icin... ;) Sibel Uludag

    YanıtlaSil
  8. buzdolabı önünde ekmeğe tıkıştırılarak...çok güldüm bu cümleye zira kendimi görür gibi oldum gece yarısı eşimle ekmek arası kaçamaklarımız geldi aklıma.tarif şahane gözüküyor komşumda yedim benzerini kızarmışı tercihimdir.ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  9. Yeni keşfettim. :)

    Hikaye, sanat severseniz ben de Kafa ve Ters Düz'e bekliyorum efendim... :)

    YanıtlaSil
  10. Mmm tam benlik severimmmm
    Ellerine saglik : )

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle