Es selamü aleyküm dostlar .
nurgülüm ile yaptigimiz bir telefon görüsmesi sirasinda konusurken aradan cimbizladigim ve hemen uygulayip lezzet farkini kesfedince hemen paylasayim istedim sizlere . zaten aklimda olan,
ama ayni ebatta kabak bulamadigim icin ertelenen bir lezzeti biberle gidermeye calistim .
sizler kabak bulabilirseniz sevgili aynurumun TARiFiNi uygulayin derim .Dolmamizin
harc malzemesi kombini bana ait .nurgülüm teknigi yanlizca kizarttigini söylemisti
oniu cimbizladim:) bende kizartarak denedim lezzet cok ama cok farkli
12 adet dolmalik biber .benim biberlerim biraz iri idi :(
250 gr kiyma orta yagli
2 orta boy kuru sogan
1 büyük domates
1 su bardagi pirinc
3 iri dis sarimsak
yarim bag maydanoz
1 tatli kasigi nane
1 cay kasigi karabiber
1 yemek kasigi sirke
bir tutam kuru reyhan
yarim cay bardagi siviyag
&
kizartmak icin yaklasik yarim cay bardagi sivi yag
biberlerin saplarini mümkünse tam kenar kisimindan keserek cikarin agzi cok acik olmamali bu sekilde hepsini temizleyin yikayin süzülsün alttan bir iki tane bicak ile delin
burada rende kullanmak yok .pirinci yikayip kabimiza alalim, kiymayi ilave edelim .
üzerine kuru sogani ve sarimsagi incecik dograyalim. domatesin kabugunu soyup suyunu ve cekirdegini cikaralim onuda dograyip kalan malzemeleri ekleyip karistiralim .
ben salca kullanmadim eger dolmayi kirmizi severseniz yarim yemek kasigi biber salcasini öneririm .
biberlerimizi dolduralim cok sIkI olmamak kaydiyla, bos kalmayacak sekilde olsun .
icinde pisireceginiz mümkünse yapismayan bir tencerede siviyagi isitip biberleri dizelim her tarafini cevirerek kizartalim öyle cok fazla degil renk degistirsin kafi
bu asamada da tuz serpmeyi unutmayin ;) püf ,dür dikkatten kacmaya
dolmalarimiz yan sekilde pisecek biberlerin agzini acarken bu sebepten cok acmadik
kizarttigimiz dolmalari ocakdan cekip yaklasik 500 ml su ilave edelim
tekrar kapagini kapatip orta atesde yaklasik 3o-35 dakika pisirelim
mutlaka iki saat dinlenmeli derim. sonrami ? ister tabakda yogurt ile, dilerseniz gece yarisi buzdolabinin önünde ekmegin arasina tikistirip bol pul biber serperek yere oturup yenile derim .
her ikiside uygulanmistir tarafimdan .ben buzdolabi önünde ekmek arasini tavsiye ederim .
sifa olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
aleykümselam melek ablacım, çok güzel görünüyor. ellerine sağlık ;) bu mevsimde dolmalık biberini kullanmıyoruz. zamanını beklerim inşaAllah. kabak dolmasını h.sonu denerim İnşaAllah. ağzım sulandı. Allah olmayana da versin. rabbimize şükrü unutmayalım. sevgilerimle t.dnz
YanıtlaSilHayatta en daynamadığım en sevdiğim tarif ellerine sağlık Sevgili Melek
YanıtlaSilSelamün aleyküm Ellerine saglik güzel ablam.
YanıtlaSilBende buna benzer bir sekilde yapiyorum dolma biberi ama böyle orjinal dolm abiciminde hic denemedim .Ben dolmalik biberleri önce kizartiyorum daha sonra icersinide kizarmis sebze cesitleriyle doldurup üzerinede sarmisakli domates sos yapip bir bes dakika o sosla tingirdatiyorum ocakta
söyledigin gibi sogudugu Zaman ekmek arasinda nasil yag gibi kayip gidiyor :) fazla abarttim sanirsam konu kizatma olunca :)
Allah c.c. emanet ablam.Muhabbetle kucakliyorum.
nasıl cnım çekti ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBiberler kizarinca dolmalar daha lezzetli oluyor haklisin melegim,
YanıtlaSilbiberlerin o kendine has cig kokusu olmuyor,
benim tercihimde hep kizartilarak yapilan dolmadan tarafadir.
Ellerin dert görmesin afiyet sifa olsun.firdevs
cann..ellerine sağlık ne güzel yapmışsın öyle..
YanıtlaSilpatlıcan, kabak dolması yaparken kızartmadan yapmayız biz kesinlikle..biberi de kızartıp doldururlar, ama dolmayı doldurduktan sonra kızartmak hiç aklıma gelmemişti..süpersin..:)
bu arada ben de ekmek arası dolmayı çok severim ;) pek lezzetli olur kendileri :))
Allah'a emanet...
Yere oturup yemek derken yer sofrasinda yemeyi özlemisim megersem.... :(( Ellerine saglik ablacim bi tane de ben kaptim ekmegin arasina koymak icin... ;) Sibel Uludag
YanıtlaSilbuzdolabı önünde ekmeğe tıkıştırılarak...çok güldüm bu cümleye zira kendimi görür gibi oldum gece yarısı eşimle ekmek arası kaçamaklarımız geldi aklıma.tarif şahane gözüküyor komşumda yedim benzerini kızarmışı tercihimdir.ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilYeni keşfettim. :)
YanıtlaSilHikaye, sanat severseniz ben de Kafa ve Ters Düz'e bekliyorum efendim... :)
Mmm tam benlik severimmmm
YanıtlaSilEllerine saglik : )
anneaaaa geneee yaaa :/
YanıtlaSil