Es selamü aleyküm dostlar
islam aleminin ve siz dostlarimin Ramazan bayrami mubarek olsun .
Allah cc bu aylara bu günlere yeniden ulasmayi nasip eylesin hepimize .
Biliyorum birkac gün önce eklemem gerekli idi .ama yapacak birsey yok , bu güne kismetmis
Yeni tarifimiz degil instagram ailesinde paylastigim sevgili aysemin tarifi .öyle lezzetli ki blogumda bulunmasini cok istiyorum .diger iceride bekleyen tariflerim gibi oda uzun zamandir beklemede idi
belki instagram da görmemis yada kullanmayan takipcilerim icin yada detaylari merak edenler icin paylasayim istedim
Malzeme :
2 yumurta
250 tereyag oda sicakliginda
1 pk kabartma tozu
1 Pk. vanilya
200 gr hindistan cevizi
2 yumurta
250 tereyag oda sicakliginda
1 pk kabartma tozu
1 Pk. vanilya
200 gr hindistan cevizi
aldigin kadar un
§
serbeti icin
2,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
bir kac damla limon suyu
öncelikle sekeri suyu tencereye koyup kaynatalim. bir kac damla limon suyu ilave edelim serbet kivamina gelince ocaktan alalim .tatlimiza serbetimizi kullanirken soguk olmali
birkac saat öncesinden hazirlanmis olursa ideal olur
cirpma kabimiza oda isisinda olan tereyagimizi koyalim vanilya sekerini ilave edelim.
iyice homojen bir kivam alincaya kadar cirpalim.yumurtalari teker teker cirparak karistiralim
ilk önce hindistan cevizini ekleyelim karistiralim , daha sonra aldigi kadar unumuzu ilave etmeye baslayalim beraberinde kabartma tozunu eklemeyi unutmayalim hamurun kivami .
kulak memesi kivaminda olmali cok sert bir hamur olmamasina özen gösterin
burada neden un miktari vermedim diye düsünülebilir .hindistan cevizi rendesi firmalara göre degiskenlik arz edebiliyor. kimisi iri kimisi cok ince oluyor .özünde oldukca yagli bir gida ama rendelenme isleminden sonra kurtulma esnasinda icine cekecegi sivi miktari degisiklik arz edebiliyor
o sebeple un miktarini kivam olarak veriyorum sizlere
hamurumuzdan elimizle ceviz buyuklugünde koparip
avcumuzda yuvarlayalim
ben tepsiyi yaglamadim gerek görmedim. hazirladimiz toplari tepsiye dizelim
önceden isittigimiz 200 derece firinda yaklasik 30-35 Dakika
pisirelim .
ne kadar kizarirsa o kadar yogun bir tad birakiyor damakta
soguttugumuz serbeti firindan cikan tatlimizi bes Dakika
dinlendirilip uzerine dökelim
serbetini cabuk cekiyor tatlimiz. kolaylikla yarim saat sonrasina hatta ilik servise sunulabilir
hintpare tatlisina cok benzerlik göstersede tadi kivami farkli tatlimizin
ben degiskenlik yapmadim tarifte .zira aysemde yedigim ilk lezzeti hala damagimda
Bazi seyler oldugu gibi kalinca güzeldir
tipki sahsiyet gibi
Hayirli huzurla seker tadinda bayramlar diliyorum
dualara talibim Dostlar
Muhabbetle
Senin de bayraın mübarek olsun ablacım. Tam bayramlık bir tatlıymış. Görüntüsü çok hoş, ki tadı öyledir eminim. Ellerine sağlık. Nice bayramlara, sevgiler.
YanıtlaSilben cok sevdim denizim ara ara yapmaya calisiyorum
Silbayramdan bayrama beklemek zor olacak kadar lezzetli yani
cok tesekkür ediyorum
mutlu huzurlu sevdiklerinle nice bayramlara canim
ahh şahsiyetin olduğu gibi kalınca güzel olduğunu hatırlatması, ahh nezaketi..
YanıtlaSilablasinin cani
Silahh senin o dikkatin
kurban seni veren Allaha abla
Melek abla öncelikle bayramın mübarek olsun.Bu güzel sözlerin için teşekkür ediyorum. Aramizdaki sevgi ve bağ hep şekerli kumpare tadında kalsın inşallah. Güzel yürekli insanlar hayatımızdan hiç eksilmesin çünkü kolay kolay bulunamıyor.
YanıtlaSilAllah razi olsun canim .sizlerinde mubarek olsun
Silamin ecmain eksilmesinler hayatimizdan onlar
Allah c c bu günlere yeniden eristirsin bizleri güzel yürekli insanlar ile birlikte insallah
kumpare tatlısını bugun yaptım bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim ALLAH razı olsun melek ablam senin tariflerin hiç yanıltmadı bu zamana kadar sağlıcakla kal ayşe
YanıtlaSilAmin ecmain canim .
SilMahcup etmeyen Allaha hamdolsun
yapan ellerine saglik canim cok mutlu ettin beni rabbim razi olsun
yorumun icin ayrica tesekkür ediyorum buraya yazan tarifi yapan o elleri öperim
muhabbetle
Merhaba ne hoş bloğunuz ve tarifleriniz var bayıldım ve bloğunuzu takibe aldım bende sizi beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilcok tesekkür ederim .hosgeldiniz
Silen kisa zamanda ziyaretinize gelecegim insallah
selam ve sevgiler
Melek Hanım merhaba sitenizi yeni keşfettim gerçekten çok güzel t arifleriniz var ellerinizle sağlık. Bayrama kısmet olursa kumpare tatlinizi yapmak istiyorum. Sormak istediğim hindistan cevizini kilo ile almıştım bardak ölçüsü ile ne kadar kullanmalıyız. Cevaplarsaniz çok memnun olurum. Sevgilerimle Dilek.
YanıtlaSilmerhaba Dilek hanim .
Silcok tesekkür ediyorum öncelikle .yorumunuzu okuyunca sizin icin ölctüm 2,5 su bardagi olmasi gerekiyor .bardak standart su bardagi..
normalinde tariflerimdeki malzemeleri bardak yada mutfak gerecleri ile ölcmem
.cünki bu tarifteki performansta istediginiz sonucu almaya cok büyük engel olabilir .
cünki her evin bardak yada kasik farklilik arz eder .sizin vesileniz ile tekrar izleyicilerimden
her zamanki istegimi yenilemis olayim .benim icin yada tariflerim icin imkanlari dahilinde mutlaka ilk firsatta mutfak terazisi almaya calissinlar .
selam ve sevgilerimi gönderiyorum dilek hanim simdiden hayirli bayramlar
Melek Hanım sorumu cevapladiginiz için çok teşekkür ederim. Bayrama kısmet olursa yapıp yorumumu göndereceğim. Hayırlı bayramlar diliyorum. Allaha emanet olun. Sevgilerimle Dilek.
YanıtlaSilBen tesekkür ederim
Silbekleyecegim yorumunuzu sevgili dilek
selam ve dua ile
Melek hanım merhaba tatliyi bayramda yaptım gerçekten çok güzel oldu misafirlerim ve özellikle çocuklarım tarafından çok beğenildi. Tadı ve kıvamı yerinde bir tatlı. Çocuklar tekrar yapmamı istiyorlar. Bu güzel tarif için tekrar teşekkür ediyorum. Selamlar sevgiler Dilek.
YanıtlaSilMerhaba Dilek hanim .öncelikle cok tesekkür ediyorum hem güvenip tatliyi yaptiginiz hemde buraya yorum yazma inceligini gösterdiginiz icin Rahman razi olsun
Silcok mutlu oldum hamdolsun alemlerin rabbine .
yapan elleriniz dert görmesin ,yiyenlere sifa olsun insallah
tekrar tesekkür ederim selam dua baki muhabbetle