zencefilli pasta rüya gibi bir tat dostlarim :) mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
gereken malzeme
hamuru icin
4 yumurta
250 gr seker
200 ml siviyag
200 ml portakal suyu
300 gr un
2 yemek kasigi kakao
1,5 kahve kasigi toz zencefil
1 pk kabartma tozu
Dolgu malzemesi
400 gr taze krema
2 pk krema tutucu (sahnesteif )
200 gr süzme yogurt
150 zencefil receli
en üzeri icin
250 gr pudra sekeri 1 limonun suyu
bir kac adet zencefil sekerlemesi
yapilisi
yumurtayi ve sekeri köpürünceye kadar cirpin üzerine portakal suyu sivi yagi koyup karistirin
unu kakaoyu zencefilibir kapta harmanlayip malzemeye ekleyin hepsini karistirip yaglanmis unlanmis kalibiniza döküp 200 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin
pisen kekinizi sogumaya birakin
dolgu malzemesini hazirlamak icin kremayi setlesinceye kadar krema tutucu ile beraber cirpin
icine yogurdu receli koyup karistirin kekinizi ortadan kesip kenarina kelepceyi tekrar takin dolgu malzemesini kekin üzerine dökün düzleyin diger keki üzerine koyup biraz bastirin en üstüne bir baska kapta pudra sekeri ve limon suyunu karistirin icine kücük kücük kestiginiz zencefil sekerlemeleini koyup
pastanin üzerine sürün buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapin .
afiyet olsun .....
Merhaba!
YanıtlaSilTarifinizi denemek istiyorum fakat krema tutucu bulabilir miyim emin değilim. Onun yerine muadil başka bir malzeme önerebilir misiniz? Yoksa sadece "krema tutucu" mu kullanmalıyım? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler,
Ceren
Merhaba sevgili ceren
Silkrema tutucu kullanmanizi tavsiye ederim yok sayet cok zor derseniz onun yerine nisasta öneririm ama yinede kram tutucu kadar kuvvetli olmayacaktir
krema tutucu özünde nisastadir
mesela bir poset krema tutucu 1 tatli kasigi nisasta diyelim uyarlamak icindir bu verdigim miktar.
2 poset krema tutucu yerine 2 tatli kasigi nisasta gibi belirtmis olayim tutar ama dokusunda farklilik olacaktir
sevgilerimle