Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bahar patates


Es selamü aleyküm dostlar .bugün cicili bicili bir yemekle geldim .kizimin arkadasi bugünde kalmak istedigini söyledi telefon acip bu günlükte izin aldik ailesinden .malum böyle oluca yemekde düsünmek gerekiyor .renkler canli olsun beyensinler istedim  birde kizimin arkadasi yabanci olunca azicik türk mutfagi takilayim dedim .düsünürken düsünürken uzun zamandir ve blogumda bulunmayan bir yemegimi yapayim dedim .aslinda birazda buzdolabindaki malzemelere göre hareket etmem gerekiyor her ev hanimi gibi buzdolabinda sükürler olsun hersey var ama kücük kizimizada patlican kabak yaparsam tepkisi ne olur bilemedigimden patateste karar kildim .bakalim sizler ne diyeceksiniz tarif bana ait yine :)

malzemeler söyle
6 adet orta boy patates
250 gr kiyma
2 adet ortaboy havuc
1 kücük sogan köftenin icine
1 ortaboy kuru sogan
1 dis sarimsak
2 su bardagi bezelye ( ister buzluk ister konserve )
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 kahve kasigi kirmizi toz biber
1 yemek kasigi limon sirkesi
biraz muskat rendesi
yarim cay kasigi kimyon
tuz karabiber
taze maydanoz yarim bag

öncelikle köftelerimizi hazirlayalim kiymanin icersine cok ince sogani dogramanizi istiyorum tuz karabiber koyup yogurun findiktan büyük cevizden kücük köfteler hazirlayin herzamanki gibi bizi bir kenarda bekleyecekler


patatesleri soyup küp seklinde dograyalim bir kez yikayip üzerine su doluralim hem nisastasi gitsin hem kararmasin patatesin suda kalmasi süresi yemegin ic harcini hazirlayincaya kadar olmali ;)
tencereye margarini sivi yagi yemeklik dogradigimiz sogani sarimsagi ve yarim ay seklind edogradigimiz havuclari kavurmaya birakalim soganlar ölmeli ,havuclar rengini birakmali yaga

üzerine her iki salcamizi yemeklik kirmizi toz biberimizi koyup bir iki kez karistiralim

üzerine haricimizin süzdügümüz patatesleri ekliyoruz  bir iki kezde pataesleri cevirip


5 su bardagi su ekliyoruz üzerine patateslerin


tenceremize sirkemizi tuzumuzu karabiberimizi kimyonu ve muskat rendesinide ekleyip tatlandiriyoruz
muskat rendesi cok olmamali rendenin üzerine üc kez sürmeniz yeterli burda sizce sirkenin ne isi var ??

kaynayinca icersine köftelerimizi yavasca birakiyoruz ocagin altini biraz kisip tencerenin kapagini resimde görüldügü üzere hafif acik birakip yaklasik 15 dakika pisiriyoruz

15 dakika sonra bezelyemizi ekliyoruz yanlislikla o kareyi silmisim bagislayin :( bezelyeyi ekleyince dondurulmus kullanacaksaniz sayet 10 dakika konserve kullanacaksaniz 5 dakika daha kaynamaya birakin
pisen yemegin tenceresinin kapagini kapatmiyoruz bu patatesinizi eritir yarim saat dinlendirdigimiz yemegimizi servise sunuyoruz .ha unutmadan tabaklara konulmadan yarim bag maydanozu dograyip serpistiriyoruz tenceremize



Afiyet olsun dualariniza talibim

5 Kommentare:

  1. HARIKA GORUNUYOR ARKADASIM

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık kardeşim çok hoş ve iştah açıcı gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik ablacigim mevsime uygun bir yemek olmus :)
    Dedigin gibi orada sirkenin ne isi var merak ettim :D

    YanıtlaSil
  4. Canım resmen görsel şölen bu ,
    harikasın inanki harikasın böyle devam et,
    ellerin dert görmesin, öpücüklerimle...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle