bu tarifi bir zamanlar internetten bulmustum ama ne zaman nereden yine bilmiyorum
ama ben tariften biraz farkli yaptim
normal pandispanya yerine blogumda bulunan findikli pastanin hamurunu kullandim .
gereken malzeme pandispanyasi icin
4yumurta sarisi ve beyazlari ayrilmis
4 yemek kasigi ilik su
200 gr pudra sekeri
50 gr un
50 gr nisasta
100 gr cekilmis ince findik tozu
1 cay kasigi kabartma tozu
kabak tatlisi icin gereken malzeme
yaklasik 2 kg bal kabagi
1 kg seker
üzeri icin bir poset kremsanti
yarim su bardagi süt
yapilisi
bal kabagi tatlisini bir gün önceden hazirlayip pisirip sogutun bir miktarini yiyebilirsiniz ;)
hamuru da bir gün önceden yaparsaniz lezzet cok farkli olacakdir .........
yumurta sarilarini ve beyazlarini ayirin
yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpin
ayri bir kapta yumurta sarilarini ilik suyu ilave ederek köpürünceye kadar cirpin
pudra sekerini ilave edip cirpmaya devam edin unu nisatayi kabartma tozunu ve findigi bir kapta karisitip yumurta sarilarina ilave edin .yumurta beyazini da ekleyip karisirin.
yagli kagit serdiginiz 28 cm capindaki kelepceli yuvarlak kaliba döküp düzeltin isitilmis 180 derece firinda 30 dakika pisirin pisen kekin altindaki kagidi cikarip telde sogutun
soguyan pandispanyayi ortadan ikiye kesin .
kabak tatlisini catalla ezerek püre haline getirin kremsantiyi sütle cirpip bir kabin icine bir kac yemek kasigi koyup icine 5-6 kasik kabak püresiniden koyup karistirin ve kestiginiz pandispanyanin ortasina sürün diger pandispanyayi üzerine koyun santisiz kalan kabak püresi ile her yerini güzelce kaplayin
kalan kremsanti ile dilediginiz gibi süsleyin en az 4 saat dinlendirip dilimleyin servise sunun
afiyet olsun
Muhteşem görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerıne sağlık..
YanıtlaSilsüslemesi zaten başlı başına emek ve zaman gerektıriyor..
MAŞALLAH...