es selamü aleyküm dostlar .
Hepimize hayirli bir hafta diliyorum .saglikli güzel amelllerle dolu bereketli bir hafta olur insAllah .
Bu gün nasipte ispanak vardi ,her kadin yapar her mutfakta piser .nasilki her kar tanesinin sekli farkli ise bir birine benzemesse her kadinin her elin yaptigi yemekte farkli olur.blogumda bulunmasi adina ekleyeyim dedim .buyrun bence ispanaga ;)
malzeme
500 gr ispanak (taze )
1 büyük kurusogan
2 yemek kasigi dolusu ortayagli kiyma (tepeleme)
4 dis sarimsak
4 tane kurutulmus domates (dört yarim dilim oluyor )
2 yemek kasigi salca
1 bag maydanoz
2 yemek kasigi pirinc
1 cay bardagi sivi yag
1 kahve kasigi kirmizi biber
tuz karabiber
biraz muskat rendesi
yapilisi
ispanaklari yikayip dograyin ,buradaki satilan ispanaklar torbalarda yaprak halinde satiliyor siz kökleri ile beraber yaparsaniz lezzet iki karti olacaktir .
tencerenize siviyagi koyup üzerine kiymayi,yemeklik dogradiginiz sogani dilimlediginiz sarimsagi,yikyaip dogradiniz kuru domatesleri ocaga koyup bir müddet kavurun hafifi dibini sarmasi baslayincaya kadar
tuzunu karbaiberini ve muskat rendesini ekleyin kapagini kapatip ispanaklar sininceye kadar yaklasik bir iki dakika bekleyin .kapagini acip karisitirin üzerine 2 cay bardagini yakin su koyup tencerenin kapagini kapatin yaklasik 15 dakika pisirin .ocagin altini kapatip kapali halde 10 dakika bekletin daha sonra yarim acilacak sekilde birakin biraz iliyinca serevise hazirdir .
yanina ne lazim yogurt ve taze ekmek
afiyet sifa olsun dualra talibim ...
Hepimize hayirli bir hafta diliyorum .saglikli güzel amelllerle dolu bereketli bir hafta olur insAllah .
Bu gün nasipte ispanak vardi ,her kadin yapar her mutfakta piser .nasilki her kar tanesinin sekli farkli ise bir birine benzemesse her kadinin her elin yaptigi yemekte farkli olur.blogumda bulunmasi adina ekleyeyim dedim .buyrun bence ispanaga ;)
malzeme
500 gr ispanak (taze )
1 büyük kurusogan
2 yemek kasigi dolusu ortayagli kiyma (tepeleme)
4 dis sarimsak
4 tane kurutulmus domates (dört yarim dilim oluyor )
2 yemek kasigi salca
1 bag maydanoz
2 yemek kasigi pirinc
1 cay bardagi sivi yag
1 kahve kasigi kirmizi biber
tuz karabiber
biraz muskat rendesi
yapilisi
ispanaklari yikayip dograyin ,buradaki satilan ispanaklar torbalarda yaprak halinde satiliyor siz kökleri ile beraber yaparsaniz lezzet iki karti olacaktir .
tencerenize siviyagi koyup üzerine kiymayi,yemeklik dogradiginiz sogani dilimlediginiz sarimsagi,yikyaip dogradiniz kuru domatesleri ocaga koyup bir müddet kavurun hafifi dibini sarmasi baslayincaya kadar
üzerine salcayi ekleyip bir kac kez karisitirin .
dogradiginiz ispanaklari ve maydanozu üzerine ekleyip en üzerine ,yikadiginiz pirinci kirmizi toz biberi koyup
yanina ne lazim yogurt ve taze ekmek
afiyet sifa olsun dualra talibim ...
Bencede ıspanakkk:) birde tavada yumurtalı yapıp üstüne peynir ufalarım hmmmm bak canım çekti:))) ,canımcım ellerine sağlık...
YanıtlaSilbendensin canimcim ;)
YanıtlaSil