Es selamü aleyküm dostlar havalarin isinmasiyla tatlarda hafifleme oluyor .notlarimi karistirirken seneler öncesi bir tarif geldi elime.
ilk ana yarim kiz kardesimde yemistim onun ellerinden daha bir tatli olmustu cok beyenip not almisim paylasmaliyim dostlarla bunu dedim .
malzeme esasinda 6 kisilik ben dört adet büyük bardaga yaptim. siz alti adet yapabilirisiniz hafif bir tatli oldugu icin büyük bardak kullanmakta tereddüt etmedim
gerekli malzeme
3 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta (misir )
1 yemek kasigi un
12 yemek kasigi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 cay bardagi yaprak badem
1 cay kasigi tarcin
1 pk vanilya
ilk ana yarim kiz kardesimde yemistim onun ellerinden daha bir tatli olmustu cok beyenip not almisim paylasmaliyim dostlarla bunu dedim .
malzeme esasinda 6 kisilik ben dört adet büyük bardaga yaptim. siz alti adet yapabilirisiniz hafif bir tatli oldugu icin büyük bardak kullanmakta tereddüt etmedim
gerekli malzeme
3 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta (misir )
1 yemek kasigi un
12 yemek kasigi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 cay bardagi yaprak badem
1 cay kasigi tarcin
1 pk vanilya
öncelikle elmalirimizi soyup küpler halinde dogruyoruz. elimizi cabuk tutmaliyiz cünki elmalar kararir
elmalari bir tencereye koyup üzerine 4 yemek kasigi sekeri ekleyip 2 su bardagi su da koyup, ocaga pismeye birakalim. yumsayincaya kadar pisirin. dikkat edin erimesin pisince tel süzgecle süzüp sogumasini icin bekletin
baska bir tencerede unu, nisastayi ,yumurtayi, kalan sekeri koyup cirpin, üzerine sütü ekleyin
ocaga koyup karistirarak pisirin. dibini sarmamali kivami ise ne cok koyu nede cok duru olmali
yaklasik 5 dakika .bu süre kaynamaya basladiktan sonra olmali. devamli karisitirin tasabilir dikkat !
pisen muhallebiyi biraz sogumasi icin bekletin bardaklara paylastirmadan evvel icersine vanilya sekerini eklemeyi unutmayin
dogradiginiz cevizleri teflon bir tavada kavurun. ilk kokusu gelince ocaktan alin. fark etti iseniz sayet ben yanlizca ceviz kullandim siz bademde kullanacaksiniz onuda hafifi kavurun .(malum kizimin alerjisi kisitliyor beni
kavrulan ceviz ve bademi bir kaba alin üzerine tarcini koyup karisitirin
malzemeleriniz iliyinca önce bardaklariniza bir kasik kadar muhallebiden koyun üzerine elmalari paylastirin
üstüne cevizli karisimdan biraz serpistirin .en üzerine kalan muhallebiyi paylasitirin . cevizli karisimla süsleyip sogumasi icin buzdalobinda bekletin 2-3- saat dinlenmeli daha sonra servis yapabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim
ablacm tarif yok:)
YanıtlaSilhatice
gelecek hatice
Silfirsat buldukca eklemeye calisiyorum
Tmm ablcm bekliyorum:) buarada senin incirliden tekrar yaptım;))
Silrabbime emanetsin:*
hatice
vallahi bende merakla tarifi bekliyorum canim :) yin eharika görünüyor
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Yaaaaa sen bunu ne zaman yaptınn yaptın da bensiz yedinmiiii)))
YanıtlaSilçok güzel görünüyorrr, canım ellerine sağlık.
benzerini biliyorum sanırım ama süsleri güzelmiş.
YanıtlaSilbu tür tatlılar işte favorim.
genelde sütlü ve kakaolular.
:)
yandaki frambuazlı pasta en sevdiğim pastadır.
YanıtlaSilonunla sadece özsütün yabanmersinli pastasını kıyaslayabilirim.
:)
enginarı da etsiz yapıyoruz.
elimde olsa hiçbi yemeğe kırmızı et koymam ki.
:)
Selamunaleykum ablam...
YanıtlaSilTarifi denedim,cok güzel oldu.ALLAH senden razi olsun,sayfani begenerek takip ediyorum.
iyiki sayfani kesfettim :)
Rabbime emanetsin..Viyanadan selamlar
Aysee
aleyküm selam canim
SilAllah sizlerden razi olsun .
cok fazla memnun edemiyorum sizleri son günlerde hakkinizi helal edin .
sizler elimi kolumu bagliyorsunuz. yoksa elim kapatma butonuna gidip geliyor ablam .
selam ve dua ile