Lahana sarmasi .
bilmeyen hanim varmidir yokdur ama ben yinede bulunsun istedim :D
malzeme
1 büyük sarmalik lahana
400 gr orta yagli kiyma
2 su bardagi pirinc
1 cay bardagi ince bulgur
3 adet yemeklik sogan
1 bag maydanoz
1 cay bardagi sivi yag harcin icine
2 yemek kasigi domates salcasi
yarim limon suyu harcin icine
2 kahve kasigi nane
tuz karabiber
1 kahve kasigi kirmizi biber
----------------------------------------
yeterli miktarda et suyu .
1 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi nar eksisi
yarim cay bardagi sivi yag üzerine
yapilisi
lahanayi yapraklarini ayirip bir miktar haslayin .
soguyan yapraklarin damarlarini temizleyin ve sarilacak ebatta kesip ayirin
bir baska kapta pirinc ve bulguru yikayin süzün. icine kiymayi rendelenmis soganlari .dogranmis maydanozu .salcayi yagi nane tuz karabiber kirmizi biberi ve limon suyunu ekleyip karistirin .
yapraklara kasikla koyup sarin .
sizlere burda birde tio vermek istiyorum dibi tutmamis dolma cok nadirdir ben dahice bir kolaylik buldum agacdan olan cöp sisleri tencerenin dibine yerlestirin üzerine sarmalari koyun böylece dibi yapismaz.
dolmalari tencereye yerlestirdik den sonra üzerine biber salcasini sürün nar eksisini gezdirin sivi yagida ekleyip dolmalarin hizasina kadar et suyu koyup üzerine bir tabak kapatin yumsayincaya kadar pisirin ...
etli oldugu icin servis tabiki sicak oluyor .
afiyet olsun
ellerinize saglik.almanyada guzel,sarilabilecek lahana bulsam hemen yapacagim.maalesef birkac kere denedim cok sert oldu.artik sizinkinden yemis kadar oldum.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil